МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

  • 80 146
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: X
Ако не ме лъже паметта, в упътването на моята хлебопекарна пише - да се вади хляба веднага след изпичане, иначе се променя вкуса и консистенцията.

# 721
  • София
  • Мнения: 12 006
Моята пък има функция да го подгрява /с цел да стои топъл/  до 1час, след приключване на печене. След този 1ч. хлябът е все още топъл и изстива с различна бързина, според това каква е околната температура на стаята.

# 722
  • Мнения: 3 020
Моята пък има функция да го подгрява /с цел да стои топъл/  до 1час, след приключване на печене. След този 1ч. хлябът е все още топъл и изстива с различна бързина, според това каква е околната температура на стаята.

И моята е същата.
Даже днес престоя след изпичане поне 3-4 часа. Нямаше как да се приберем по-рано и хлябът си беше супер. Леко топъл, нито влажен, нито препечен, нито нищо. Никога не го вадя веднага след изпичане. Винаги престоява поне 30 мин.  Peace Да не кажа, че го вадя чак след изписукване на сигнала за 1-часовото подгряване.

# 723
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Ако не ме лъже паметта, в упътването на моята хлебопекарна пише - да се вади хляба веднага след изпичане, иначе се променя вкуса и консистенцията.

Я, сериозни ли? Голям умник ще да е бил тоя, който е превел инструкцията. Simple Smile

Всичко, което може да стане е да овлажнее кората на хляба.

# 724
  • Перник
  • Мнения: 4 866
Случвало се е да вадя хляб и 4 часа, след като е изпечен. Наистина, освен да е влажна кората, друг проблем не съм имала. В такъв случай или го оставям да изсъхне върху решетка (както изстива всеки път), или го пъхам за малко във фурната  Peace

# 725
  • София
  • Мнения: 7 936
Напомням, че някой трябва да направи следващата тема.

# 726
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Аз ще я пусна, ако няма други мераклии Simple Smile

# 727
  • Мнения: 319
Моят Kenwood, уж също има един час подгряване след края на програмата, както и обдухване, но веднъж ми се наложи да оставя хляба в хлебопекарната, след края на програмата, за около 20 мин.-ами беше се овлажнил, коричката не беше вече хрупкава, а ми трябваше за едни гости, та леко го поизпеков във фурната отгоре само. Стана си пак хрупкава, но вече не рискувам да го оставям безнадзорен  Naughty

# 728
  • Мнения: 953
Ще може ли рецепта за хляб изцяло с лимец.
Аз правя хляб с Лимец, но добавям и малко царевично брашно.
рецептата ми е 250 мл вода + 80гр. цавично брашно+370гр Лимец+ захар,сол и мая
Ако сложа само Лимец, хлябът става глетав /туткав/. Храня се без глутен, а в царевицата няма глутен и е хидроскопичен/поема вода/. Това е рецептата, до която стигнах след много безуспешни опити да направя хляб само от Лимец.

Някой може ли да ми каже пробвал ли е тази рецепта с квас вместо мая?
Доста съм боса в кваса и ми е интересно колко да сложа (вместо мая)?

# 729
  • Мнения: 821
Здравейте! Да ви попитам - когато правите козунак в хлебопекарната и използвате прясна мяя, как я слагате - разтворена или направо така... #Crazy

# 730
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Аз я раздробявам директно.

# 731
  • Мнения: 851
И аз я слагам директно при водата, сол, захар... Това гледах да го прави някаква италианска пекарка в едно предаване и от тогава, и аз така. Нищо ѝ няма, идеално си втасва.

# 732
  • Перник
  • Мнения: 4 866
Здравейте! Да ви попитам - когато правите козунак в хлебопекарната и използвате прясна мяя, как я слагате - разтворена или направо така... #Crazy

Аз ползвам рецептата на баба ми, а в нея маята се подмесва (това е нейния термин) с малко захар и затоплено прясно мляко и се оставя да престои 15-20 мин. Добавя се към останалите продукти последна.

# 733
  • Мнения: 2 822
Аз я раздробявам директно.
И аз така правя  Peace

# 734
  • Мнения: 821
Благодаря за бързите отговори момичета и аз я сложих директно, сега очаквам резултата  Wink

Общи условия

Активация на акаунт