Искам да кажа ... (57)

  • 34 725
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: X
Мерси Куркума  bouquet

Забравих да спомена ,че запечатах месото ,което си има и тлъстичко малко с лук (нямам праз) Simple Smile Иначе и аз не пестя червения пипер  Peace

Ох ,Янтра ,това коте няма да те погледне една седмица поне .   bowuu

# 31
  • някъде ... тук ...
  • Мнения: 8 215
Покрай свекървата се научих да пека зелето с червен пипер и чубрица. Много кисело зеле се яде у нас, естествено не постно   Crazy

# 32
  • Мнения: 24 474
Она, благодаря за Декатлон. Разгледах го /но не открих ботуши/
На кисело зеле слагам само черен и червен пипер. Добавям и ориз

# 33
  • София
  • Мнения: 1 590

Вие на свинското със зеле какви подправки слагате ? Аз сложих черен и червен пипер ,малко сол и сокът от зелето .
Поне слънцето изгря след дъжда при нас ,но вече си идва зимата ...
Слагам също черен и червен пипер, сол не слагам (щото киселото зеле си е солено Wink), но задължително слагам смлян кимион! Много хубав аромат придобива, гарантирам!

Моето померанче иска да яде абсолютно всичко (без морски продукти! тях ги плюе, и чак се разтърсва от отвращение Joy) ама не му давам!

# 34
  • Мнения: 10 874
Че той не е мокър! Обиждате ме Laughing Изсушен е със сешоара Simple Smile
Joy
Моята котка обича да я къпя, но после си ходи мокра, защото изобщо не дава да я доближи сешоар. Laughing

По въпроса за дъжда - предполагам, си личи, че го обожавам. Blush Вчера точно такава разходка си направих - може би половин час вървях под дъжда и се прибрах много положително заредена. Heart Eyes Мъжът ми развали всичко, защото ми се накара, че трябвало да си хвана такси, щяла съм да се разболея (а аз тъкмо се оправих, бях малко настинала, но при мен винаги минава леко) и бла бла бла. Crazy Обаче на мен нищо ми няма, чувствам се много добре и се радвам, че успях да си открадна малко време и да го направя (от години не ми се беше случвало, а много ми се искаше). Blush

# 35
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Аз днес правих това: http://www.smolyandnes.com/makaroni-s-kayma-i-topeno-sirene
Харесва се вкъщи.

# 36
  • Мнения: X
Мерси и на вас момичета  bouquet
И аз слагах преди ориз ,както и майка и баба ми ,но мъжа ми не го обича така и все ме пита защо има ориз. За него го готвя най-вече ,така че се съобазявам с неговия вкус най-вече за тези ястия ,а и аз да сготвя свинско у нас е рядкост нечувана .
 Месата той си ги прави ,но любов ,какво ли не правиш  Heart Eyes


На кюфтетата слагаме кимион ,но не знаех ,че се слага и на зелето.

То тука зелето е малко странно на вкус ,както и в Англия между впрочем ,и няма нищо общо с нашия български вкус, но като няма друго и на това кандисваме . Tired

Лиляна , звучи вкусно . Не съм го правила , но ще се опита.
Мерси за рецептата  bouquet

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 21:30 от Анонимен

# 37
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
То и в самата България от зеле до зеле има огромна разлика, дори и при един сорт. Почвено-климатичните особености са много важни при този зеленчук, както и при всички зеленчуци впрочем.

Моята класация на локации за добро зеле от страната е: Костинбродско,  Пазарджищко, Първомайско. Отбележете, че това са места с трайни плътни мъгли през октомври - ключов фактор за формирането на сладка, ароматна и крехка зелка.

Това горе по никакъв начин не значи, че в Алфатар или Гомотарци няма хубаво зеле, просто отсявам.

# 38
  • София
  • Мнения: 23 107
...Чудя се да хапвам ли направо или да пийна един лидълски бейлис. А, Тонка, какво ще кажеш?
Вани, само едно ще ти кажа: "Наздраве!".  Laughing

# 39
  • Мнения: 10 874
И аз благодаря много за рецептата и отзива. Hug Задължително ще пробвам тези дни. chef И крилцата ще повтарям, ама се чудя дали да не опитам с Кока-Кола този път. newsm78 Ще видим дали ще се престраша (хем имам препоръка от Янтра).

# 40
  • Мнения: 3 867
Ха, наздраве, Тонка!

# 41
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
Склоняването към хулигански прояви е престъпление.

# 42
  • Мнения: X
Така е ,Куркума . Има разлика и в българското зеле по региони ,но поне е кисело . А тук или ми сладни ,или ми е кисело с оцетен привкус. Няма угода  Flutter

У нас имаме само бира ,която не вкусвам ,но и червено вино . Ще върви на зелето ,но още е 12 часа на обяд .Не върви .Но наздраве на вас  bowuu

# 43
  • Мнения: 5 940
Ние сме на Бехеровка.
На киселото зеле слагам само червен и черен пипер. Имам чувството, че никога не съм обсъждала толкова много готварски теми, колкото тук.  Странното е, че взе да ми харесва. А ММ като почне да говори за готвене, е обстоятелствен като Куркума. От печено пиле до в кой район и на какво слънце е расло житото, дето е кълвало пилето. Но той наистина обича да готви. Аз съм -да мине номера.

# 44
  • В Космоса
  • Мнения: 9 882
Опаткахме сушито, а салата беше божествена. И панираните пържолки, също. Мляс!

Малката се е сдобила с пъпки. Все ще има нещо, значи! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт