БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 829
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 5 755
Майка ми ми намери тенджерата под налягане , която бях забутала из мазето , обаче не си спомням , винтила се оставяше отворен и след като заври се затваряше или беше обратно newsm78

Вентила трябва да е затворен, след като я свалиш от котлона се повдига, за да падне налягането в тенджерата.
Да питам за пилешки сърца, трябва ли да ги варя или мога направо да ги запържа с лук?
,Аз, доколкото разбрах, тя пита за началото на готвенето. Peace
Аз затварям капака, като заври и започне да свисти, затварям/спускам вентила и намалявам силата на котлона. Като е готово изчаквам малко и внимателно вдигам вентила да излезе парата, после отварям капака.
Аз още в началото го спускам, затова така и отговорих.

# 46
  • София
  • Мнения: 438
Аз пък вчера правих за детето пилешки хапки с бяло месо. Пасирах месото, сложих малко кашкавал и един белтък за спойка и панирах двойно с царевично брашно, за да са хрупкави както купените. Но хич не съобразих, че месото е сухо и го запекох, вместо да ги пържа. Реших, че така е по-добре, а пък те станаха страшно сухи. Разбира се, детето ги опита и до там.
Сега си мисля дали не мога да ги направя с някакъв сос, з а да станат по-сочни. Нямам предвид класиката майонеза, кисело мляко и чесънче Simple Smile, а нещо, което да прилича повече на манджа. Търсих  рецепти и идеи, но си помислих, че и тук на някой от вас би му хрумнало как да реша въпроса. Ще съм благодарна на идейки  bouquet

# 47
  • Мнения: 6 865
Меган, извинявай, не съм те разбрала. Peace
Герда, аз от ученическите си години правя следното руло: разбиват се 5 яйца с 1и1/4ч.ч захар. Добавят се 2ч.ч брашно, 1 бакпулвер и 1 ванилия. Сипва се в покрита с хартия тава на печката и се пече. Изпича се бързо, внимавай да не препечеш. Като е готов, се обръща врху влажна кърпа, намазва се с мармалад и се навива. После се наръсва с пудра захар.

# 48
  • Мнения: 5 755
Меган, извинявай, не съм те разбрала. Peace

Няма за какво. Като ти прочетох отговора се замислих да не би аз неправилно да боравя с нея. По принцип рядко я ползвам, на една приятелка и гърмя, чудо беше станало в кухнята и. От тогава нещо се наплаших.

# 49
  • Мнения: 6 865
Меган, извинявай, не съм те разбрала. Peace

Няма за какво. Като ти прочетох отговора се замислих да не би аз неправилно да боравя с нея. По принцип рядко я ползвам, на една приятелка и гърмя, чудо беше станало в кухнята и. От тогава нещо се наплаших.
Аз ползвам моята така, както пише на упътването. Peace Ползвам я често. Моята е "куче марка", но ми върши работа. От свеки бях наследила една унгарска от соца, но се скъса уплътнителя и не можахме да намерим нов. И тя така я ползваше. Някъде из темите и аз прочетох, че други правят като теб, не знам, може би зависи от тенджерата.

# 50
  • Sofia
  • Мнения: 26 587
Ще се получи ли нещо като хляб от оризово брашно,варени картофи и мая Thinking

# 51
  • Мнения: 22 867
Иска ми се да направя руло с мармалад.
Може ли някой да ми услужи с лесна рецепта? Но много лесна. bouquet


gerda1, погледни и тая рецепта за БЪРЗО И ВКУСНО РУЛО дали те устройва, правя половината доза. Peace

# 52
  • Мнения: X
Разкошни сте с това руло.
 Heart EyesДори и нещо ала прасковки мога да направя с него, петифури, ако не ми става завиването с кърпата.

Сладкишите не ми се отдават изобщо, защото трябва да се спазва точна рецепта, а аз не обичам да готвя по точна рецепта. Laughing

# 53
  • София
  • Мнения: 5 197
Здравейте
реших днес да правя лазанч, но тъй като няма как да направя домашни кори , а кри за лазаня наблизо няма, СЕ ЧУДЯ, дали с кори за баница ще стане.. Мисля да пробвам
Някоя от вас правила ли е лазаня с алтернативни кори?

# 54
  • Бургас
  • Мнения: 1 989
Как правят крема на крем- пита в сладкарниците? По-различен е от яйчения крем, който е във всички рецепти. Благодаря.
Аз продължавам да си питам. На купешката крем пита кремът е по-лек, по-пухкав. Как го омагьосват?

# 55
  • Sofia
  • Мнения: 26 587
Здравейте
реших днес да правя лазанч, но тъй като няма как да направя домашни кори , а кри за лазаня наблизо няма, СЕ ЧУДЯ, дали с кори за баница ще стане.. Мисля да пробвам
Някоя от вас правила ли е лазаня с алтернативни кори?
ако корите са от по-дебелите може и да стане...но по-добре с някаква друга паста ако имаш....

# 56
  • Мнения: 22 867
Как правят крема на крем- пита в сладкарниците? По-различен е от яйчения крем, който е във всички рецепти. Благодаря.
Аз продължавам да си питам. На купешката крем пита кремът е по-лек, по-пухкав. Как го омагьосват?

armeria, не знам дали вече си я видяла, но, ако не си - погледни рецептата на sylya ПЛОДОВА  ПИТА - сладкарници "НЕДЕЛЯ" в ресторантската тема. Друг въпрос е, че обикновено използват готови прахове, от които забъркват кремчетата. Преди време от Метро купувах Баварски и още някакъв, не помня вече какъв беше на прах в кг опаковки. Хубав и лек крем ставаше, но не си е от домашните продукти. Peace

Сетих се, крем брюле беше, който правех с разни добавки. Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 окт 2015, 19:08 от labrex

# 57
  • София
  • Мнения: 5 197
Благодаря Доли.
Ще импровизирам Simple Smile

# 58
  • Бургас
  • Мнения: 1 989
Благодаря, Лабрекс.

# 59
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Здравейте!

Открих случайно в испански сайт нишестета на Биосет без захар, но единствената информация, която са публикували, че пакетчето съдържа 60 г. Става въпрос за тези:



Имате ли представа за какво количество прясно мляко е едно пакетче?

Общи условия

Активация на акаунт