Филета Бяла риба??????

  • 10 777
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 657
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef
това звучи направо супер  Wink
Мерси, при първа възможност ще пробвам   bouquet

Ели,пробвай Winkняма да съжаляваш Grinning
Аз в4ера правих таз рецепта и много ми хареса Wink

п.п.По принцип не съм привърженик на рибата,ама с тая манджа може и да стана Mr. Green

# 16
  • Мнения: 1 793
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef

Ей това е наистина супер вкусно. Определено пак ще използвам тази рецепта. Мерси, herelina, че я сподели!  bouquet

# 17
  • Мнения: 4 546
радвам се, че ви е харесала.  Grinning

# 18
  • Мнения: 928
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef

Вчера малко модифицирах рецептата, за да замразя малко рибка и за малкия (за почивните дни). Същото като рецептата на Херелина, само добавих грах. Пак се получи страхотно, затова споделям и точните пропорции:
700 гр. филе от морски сом (закупено от Метро - "примоция" Simple Smile); 1 буркан разбити домати; 1 буркан нарязани на кубчета кисели краставички (не сложих цял, останаха ми 3 - 4 бр.); 1 голяма глава лук; около 10 големи маслини (според мен носи и повече, който обича); 1- 2 настъргани моркова; 1 консерва грах - 400 гр. (може и замръзен, но нямах). Пекох около 30 мин. след като заври, под фолио. И накрая малко без фолио.  Hug
Бон апети  eat

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 208
 А аз ще ви дам рецептата на един сос, който приготвям за панирана бяла риба.

1 пакетче крема сирене
1 малка майонеза (125 гр)
1/4 кофичка кисело мляко (може и малко повече за да е по течен)
1 глава чесън
черен пипер
копър

Всичко се разбърква, сервира се в сосиера и всеки си полива парченцата панирана риба.

# 20
  • Мнения: 255
Днес пробвах една много лесна и бърза рецепта за филе от бяла риба (изполвах филе от мерлуза) и съм много доволна от резултата. Филетата се поставят  в кипяща подсолена и подкислена с лимон вода, варят се около 15 минути и се изваждат. Към водата, в която са варени, се добавя сметана за готвене и лимонов сок (по рецепта се добавя и черен пипер, но в къщи не използваме) е и с този сос се заливат филетата.
Аз обаче добавих и малко толено сиренце към соса за по-голяма плътност и запекох рибката заедно със заливката във фурната, стана много вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт