Вижте какво си намерих: Събирам идеи за употреба!!!

  • 9 801
  • 64
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 5 500
Възможно е да ги има в някои магазини за домашни потреби...
И аз не мисля, че трябва да се хвърля, майка ми го има, страхотни сладки стават. Тестото както са казали вече е маслено, средно меко. Не се маже с мазнина, понеже тестото е маслено и не залепва.
Единствения недостатък според мен е, че алуминиево или поне на такова ми изглежда, ама само за сладки преживява се някакси Laughing

# 46
  • Мнения: 678
Da si priznaq i moqta baba ima takava "presa",i az kato ne sam qla sladki ot neq i neznam kak stavat re6ix da q isvarlq minalata godina pri edno 4istene Embarassed
Oba4e sam vigdala 4e i lelq mi ima moje da q iskam na zaem i da gi probam tiq prosluvuti sladki.  chef
Sigurna sam 4e nqma da sajalqvam,no neznam dali 6te uspeq da gi napravq

# 47
  • София
  • Мнения: 767
Орехчета

Крем І: 1 ½ ч.ч. пудра захар, 2 п. Масло, 2 жълтъка, ванилия – разбиват се.


Имам един въпрос, жълтъците остават сурови ,така ли?Кремът не търпи топлинна обработка?  newsm78

Ако е така не може ли жълтъците да се пропуснат и фатално ли ще е за крайния резултата?

# 48
  • Мнения: 2 653
И аз бих го изхвърлила, доста непрактично ми изглежда....Направо ненужно, но ти пък може да му намериш някое интересно приложение
Явно не си яла от тези сладки- това са ми най- любимите!!!
Добре, че се сетих да потърся тук за такава преса, че баба ми е загубила рецептата, а на мен така ми се ядат.Още утре и казвам рецептата да направи!
Благодаря ви момичета за рецепъите!

# 49
  • Мнения: 5 476
Едно време и мама имаше такова и сладките бяха много вкусни. Тестото беше нещо като за гофрети, а вътре - някакъв шоколадов крем.
Peace  и аз имам такива спомени!

# 50
# 51
  • Варна
  • Мнения: 10 796
Тази преса май е руско производство?  Laughing

Сестра ми има такава, май само по Нова година прави орехчета и гъбки, пълнежа ако не се лъжа е от сварено конденз. мляко и се слага парченце орех вътре.

# 52
  • Мнения: 9 748
Моят втори опит. Напълних ги набързо с течен шоколад.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=49135

# 53
  • Мнения: 2 653
Моят втори опит. Напълних ги набързо с течен шоколад.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=49135
Е бива ли така да похапвате сладичко, а аз си чакам още моите от баба ми!Поръчала съм и тя другата седмица ще идва  и ще ми донесе.Направо нямам търпение.Само ми текат лигичките.Така ме запалихте с тази тема!

# 54
  • Мнения: 6 167
според мен това е форма за шоколадови бомбони

# 55
  • Мнения: 945
Никой не спомена момента с раzтичането на тестото по котлона  Joy Joy Joy

Аz много обичам теzи сладки, но майка ми само един път се престраши да ги направи. Обаче нещо все не улучваше количеството на тестото. И това ми ти тесто като се раzтече по котлона... една седмица вкъщи воня на иzгоряло... Но сладките бяха супер  Blush

# 56
  • Мнения: 2 653
според мен това е форма за шоколадови бомбони
Пресата е чугунена, а и към самата преса си върви един лист с рецепта за сладките и крема- поне така е купила баба ми по комунистическо време още.Тя е двойна има и капаче отгоре, корто като се затвори и прави формички като черупки само и като се сглобят от вътре е кухо- т.е там се пълни крема.
Иначе може и шоколадови бонбони да става, но не е много практично, защото има само 6-8 дупки , а шоколада докато се стегне и после следвашата доза....

Никой не спомена момента с раzтичането на тестото по котлона  Joy Joy Joy


Явно е въпрос на тренинг- карай я да ги прави по- често и ще видиш как ще знае колко точно смес , да слага. Laughing
А , всъщност как така се е разтекло по котлона newsm78 Тя пресата не се ли затваря преди да се сложи на котлона- т.т ако има нешо да изтича то не източа на котлона?

Последна редакция: нд, 16 юли 2006, 13:55 от fiona

# 57
  • Мнения: 945
А , всъщност как така се е разтекло по котлона newsm78 Тя пресата не се ли затваря преди да се сложи на котлона- т.т ако има нешо да изтича то не източа на котлона?

Това вече не помня, беше преди повече от 15 години (лелеее, много). Майка ми само веднъж ги прави, после подари пресата на леля... Mr. Green Но пък леля после какви хуууубави бадемчета правеше .... мммммммм

# 58
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Ама сместа за сладките не е течна, тесто е. Правят се топчета от него, що така ви е текло по котлона незнам... Thinking Явно рецептата е друга.
Courage, извинявай за закъснението, мила, едва сега виждам въпроса ти. Жълтъците остават сурови - да, едва ли ще е фатално да се пропуснат. Или може да ги добавиш в млечния крем, който се вари.
Забелязвам, че в рецептите от старите тефтери редовно има сурови жълтъци и никой не се притесяваше тогава. А защо сега толкова треперим от тия сурови яйца незнам...

# 59
  • Мнения: 42
Орехчета

І вариант:3 яйца, ½ ч.ч. олио, 1 ч.ч. захар, ½ ч.ч. кисело мляко, 1 амонячна сода, 1 бакпулвер, брашно, ванилия, орехи

ІІ вариант: 1 к.ч. мас,1 к.ч. олио, 1 к.ч. масло, ½ к.ч. захар, 1 яйце, 1 ам. Сода, брашно

яйцата + захарта се бият + олиото и киселото мляко, в което е разтворена амонячната сода. Бакпулвера се размесва с брашното. Меси се средно меко тесто.

Крем І: 1 ½ ч.ч. пудра захар, 2 п. Масло, 2 жълтъка, ванилия – разбиват се.
Крем ІІ : 1 ½ ч.ч. мляко + 2 ч.ч. орехи и захар се варят на слаб огън до сгъстяване + 1-2 с.л. кокос.
Крем ІІІ : 1ч.ч. мляко + 1 с.л. брашно, захар. Вари се до сгъстяване.
Изстиналите кремове се смесват и с получения се слепват орехчетата.
Нали знаете, че изрезките от черупките също се слагат в крема
Притесняваме втората съставка на крема и по точно орехите не стават ли гадни като се варят в млякото? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт