Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 137

  • 128 230
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 39
Здравейте мацки! Зхам, че темата е за торти (ще правя и торта), но ще правя и мъфини. Намерила съм рецепти някакви, но се чудех има ли нещо, което трябва да знам за тях? Никога не съм правила и неискам да ги проваля.

Поздрави!
Основни правила при правене на мъфини са, че сухите и мокрите съставки се смесват поотделно и накрая заедно като се разбърква на ръка за кратко - само колкото да се смесят добре. Също формичките се пълнят не повече от 2/3, защото се надуват много

# 721
  • USA
  • Мнения: 675
Благодаря, момичета! Харесват ми измазани леко или позамазан самия крем. И един супер глупав въпрос, ако не е чисто гола тортата, пълнежът е един, а кремът за измазване е може би маслен ( или нещо такова), нали?

# 722
  • Мнения: 2 266
Не е задължително. Лично аз винаги мажа с различни кремове.

# 723
  • Мнения: 2 369
Здравейте мацки! Зхам, че темата е за торти (ще правя и торта), но ще правя и мъфини. Намерила съм рецепти някакви, но се чудех има ли нещо, което трябва да знам за тях? Никога не съм правила и неискам да ги проваля.

Поздрави!
Основни правила при правене на мъфини са, че сухите и мокрите съставки се смесват поотделно и накрая заедно като се разбърква на ръка за кратко - само колкото да се смесят добре. Също формичките се пълнят не повече от 2/3, защото се надуват много

След като се разбъркат на ръка после с миксер или само на ръка?

# 724
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Фиона, сама си избираш дали ще разбиваш на ръка или с миксер. Сместа за мъфини е нищо по-различно от тесто за кекс. Съответно, ползваш технологията за съответната рецепта. При някои се започва с разбиване на яйцата, при други - с маслото, просто следваш избраната рецепта.

След добавяне на брашното така или иначе не бива да се бие дълго, за да не се получи жилав продукт.

И знам, че е много ...ъъъ...интересно  Flutter,  но веднъж позната ме беше питала защо мъфините се вадят трудно от формата. След кръстосания разпит установихме, че тя не ползва книжни капсули, а излива тестото директно в гнездата на формата.  Blush

Приятни експерименти!  Flowers Four Leaf Clover

# 725
  • Мнения: 39
Здравейте мацки! Зхам, че темата е за торти (ще правя и торта), но ще правя и мъфини. Намерила съм рецепти някакви, но се чудех има ли нещо, което трябва да знам за тях? Никога не съм правила и неискам да ги проваля.

Поздрави!
Основни правила при правене на мъфини са, че сухите и мокрите съставки се смесват поотделно и накрая заедно като се разбърква на ръка за кратко - само колкото да се смесят добре. Също формичките се пълнят не повече от 2/3, защото се надуват много

След като се разбъркат на ръка после с миксер или само на ръка?
[/quote
Може да разбиеш с миксер мокрите съставки, но после само на ръка. Това съм го срещала на много места, винаги го спазвам и стават страшно пухкави и вкусни

# 726
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 860
Момичета, ще съм ви благодарна, ако ми дадете идеи за бисквитки. Обмислям нещо с маслено тесто, отгоре да декорирам с фондан (имам различни молдове). Както и мъфини/къпкейкове, украсени  с крем, фондан или глазура. Поводът е сватба. Няма да имам достатъчно време да нарисувам бисквитите, затова се насочих към фондана. По-лесно ще изрежа формите и ще ги комбинирам. За Коледа бях правила така меденките.

# 727
  • Мнения: 2 369
Олеле, ами аз мислех да ги правя само в книжни капсули и нямам форма:) Да купувам ли или наистина стават само в хартиените?Simple Smile))

Мерси момичета! Дано не се изложа с тези мъфини. Много ще ми дойде да правя две торти наведнъж (доста начинаеща съм) и реших да са мъфини за детската градина.

# 728
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Може да си купиш комплект силиконови форми и вътре да сложиш хартиените. Само в хартиени няма да се задържи формата. Или може да купиш еднократни алуминиеви форми. Но и тавичките не са кой знае колко скъпи. Аз лично имам две, както и два комплекта силиконови.

# 729
  • Мнения: 11 747
Момичета, авария с фондана. Онзи, мекия, дето купих, сещате ли се? Направих аз 5 фогурки и днес ги поглеждам дали са изсъхнали - нищо подобно, те лъщят, направо като мокри, по- меки от преди, като разстопен бонбон. Бяха върху гардероб, уж нависоко, да са на сухо. Вярно, тук въздуха е влажен... И сега какво да правя? Аз имам още фигурки да правя, така като гледам и тези трябва наново, но как да ги съхраня, за да не се получи това? И дето бях рисувала усти и очи - те се размазали  Thinking  Нали само с марципан Варна съм работила, такова нещо никога не ми се е случвало.

# 730
  • Мнения: 3 278
YanaDG Маслени сладки правя по тази рецепта .250гр масло.2 яйца. 200гр пудра захар.6-7 суп.лъж.олио около 700гр брашно .Тестото стои 30мин в хладилник. Едно обикновено торте с маслен крем

# 731
  • Norge
  • Мнения: 2 311
ПинаSad Confused 

Ти беше питала за този фондан, ако не бъркам?



Не го познавам и говоря само наслуки, но това би трябвало да е маса само за обличане (и за апликации).
Фигурки вероятно биха ти се получили - компромисно - с добавка на СМС/тайлоза.

Вече направените очевидно ще трябва да правиш наново  spoko
При правилна моделираща паста не са необходими специални условия за сушене/съхранение, макар че твърде високата влажност винаги е проблем. Юли и август в това отношение са  Cry

Ако имаш “гумен прах“, пробвай на малко парченце, да видиш какво ще ти се получи с него. Ако не, или ще трябва да си намериш набързо някаква друга паста, или, за да спасиш празника, пак ще се върнеш към познатото, което си ползвала досега.

Мимиbouquet

# 732
  • Мнения: 11 747
Да, тъкмо този фондан. Нямам нито гумен прах, нищо. Ох. Вкарах ги в хладилника, който е с ноу фрост система, т.е. изсушава мощно и за половин час почти са изсъхнали. Но това не е решение - като извадя тортата от хладилника и я пренеса на 10км и стои там 2-3 часа, какво ще стане? Май ще поръчам торта от цех от шир потребата, не мога да повярвам. Не, че и те не могат да ми я донесат размазана и разтечена...............  Confused

# 733
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 860
mimi0585, благодаря!
Ако не е против правилата, показвам
Скрит текст:
Една торта - набързо, измазана с бял ганаш

И един чийзкейк с бял шоколад, ягоди и боровинки
Ако съм в нарушение, ще изтрия снимките.
Като си гледам първия опит с фондан, голям смях пада. Ни ръбове изгладени, ни гладко разточени ленти, за цветята - да не отварям дума  Joy.

# 734
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 524
[
Скрит текст:
b]mimi0585[/b], благодаря!
Ако не е против правилата, показвам
Скрит текст:
Една торта - набързо, измазана с бял ганаш

И един чийзкейк с бял шоколад, ягоди и боровинки
Ако съм в нарушение, ще изтрия снимките.
Като си гледам първия опит с фондан, голям смях пада. Ни ръбове изгладени, ни гладко разточени ленти, за цветята - да не отварям дума  Joy.
Да не си посмяла да изтриеш снимките Mr. Green Тоооолкова са апетитни  newsm22

Момичета, мисля да подготвя новата тема, надявам се да нямате нищо против да махна тези правила от първа страница, мисля, че няма нужда от такива, все пак тук сме се събрали да си помагаме  Hug

Общи условия

Активация на акаунт