Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 69 621
  • 741
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9 114
  
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
част 101



 

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
пеп-4о, благодаря за темата!  bouquet

Мога ли да замразя кюфтета от тиквички? Прекалила съм с количеството, а сме на диета и можем да ги хапнем чак след няколко дни.

# 2
  • София
  • Мнения: 2 265
пеп-4о, благодаря за темата! bouquet

Чудесен виц Joy

# 3
  • Мнения: 3 020
И аз тук при вас.
От няколко дена съм с кукър, на когото още не съм прочела инструкциите и книжките. И се надявам малко да разнообразя яденето с него.
Пепчо, започвам с четене на твоя блог за интересни рецепти.

# 4
  • Мнения: 9 114
слоукукър, или мултикукър?

adoration_, не съм замразявала кюфтета от тиквички, но винаги можеш да ги сложиш в гювечета, заедно с още сирене и по едно яйце и да използваш, ако на се вкусни размразените кюфтета

# 5
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря за темата!  bouquet
Нямам въпроси в момента, само се записвам Blush

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 40 822
 bouquet Пепчо!

Я дай рецептата за кюфтетата от тикви...във фурната стават ли?

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 13
Аз си ги правя на тиган пържени:

2-3 тиквички, зависи от големината, настъргвам и посолявам леко със сол, за да пуснат излишната вода
2 бр. яйца
2-3 с.л. брашно
2-3 с.л. галета
сирене
черен пипер
магданоз
зелен лук - ситно нарязан - по желание
Пържа като сипвам в сгорещената мазнина с лъжица и със слагането гледам да ги оформя, не е трудно.
Правя си и сос от кисело мляко , чесън и малко сол.

Става и в подмазана тавичка да запечеш, правил съм като изсипвам директно цялата смес. Като извадя от фурната изчаквам малко да поизстине, за да се стегне и си го режа като торта Simple Smile. Оставено в хладилника и студено даже ми харесва повече.

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 09:58 от djaba

# 8
  • София
  • Мнения: 5 606
Благодаря за новата тема!  Hug
Имам въпрос за аспержите - как подбирате какви да купите и от къде купувате? Последните 2 пъти са едни меки и гумени. А ми е пред очите рецептата на Онна  Heart Eyes за аспержи със сос Холандез.

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 11:20 от tzvety26

# 9
  • София-Младост
  • Мнения: 23 363
Благодаря за новата тема!  Hug
Имам въпрос за аспержите - как подбирате какви да купите и от къде купувате? Последните 2 пъти са едни меки и гумени. А ми е пред очите рецептата на Онна  Heart Eyes за аспержи със със Беарнез.
Явно са попрестояли, иначе гледай са са хубаво зелени и връхчетата да не клюмват на една страна. Иначе търси по пазарите и големите вериги. Май в Лидл имаше преди седмица, провери и там.

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
bouquet Пепчо!

Я дай рецептата за кюфтетата от тикви...във фурната стават ли?

Аз ги изпекох във фурната върху хартия за печене. Станаха супер. Но рецепта не мога да дам - всичко на око.

# 11
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря за новата тема!  Hug
Имам въпрос за аспержите - как подбирате какви да купите и от къде купувате? Последните 2 пъти са едни меки и гумени. А ми е пред очите рецептата на Онна  Heart Eyes за аспержи със със Беарнез.
Цвети, в големите магазини търси, обаче понеже не се купуват много и често има залежали и вече завехнали. Confused Въпрос на късмет е да намериш пресни. То си личи кои са пресни и кои са "втора преснота"  Wink Като ги готвиш почистваш и рязваш 2-3 см от долният им край, защото е жилав.

# 12
  • София
  • Мнения: 5 606
Онна, точно щях да ти пиша Simple Smile Единия път взех от Лидл, другия-от Била. Уж изглеждаха свежички, ама... Ще дебна. Днес и през нашия пазар ще мина да видя. А ти колко време ги вариш? Аз обикновено бланширам за минути и после ги мятам на грил тигана за мъничко.

# 13
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Благодаря за новата тема!  Hug
Имам въпрос за аспержите - как подбирате какви да купите и от къде купувате? Последните 2 пъти са едни меки и гумени. А ми е пред очите рецептата на Онна  Heart Eyes за аспержи със със Беарнез.

Хем да се запиша в новата тема, хем да допълня дамите преди мен. Понеже живея в страна, в която аспержите са религия, добавям това:

- тук се предпочитат белите аспержи (аз лично и зелените си харесвам, но според местните, това не били аспержи)
- белят се - като краставица, последните няколко см се отрязват, Онна ти е написала вече, но може и да са повече от 2-3, ако аспержата  (ама че дума си съчиних Laughing) е много голяма
- за по-сигурно, те съветвам да не взимаш от най-дебелите, може да са по-жилави. Тук ги продават на полетата, седят жени като в едни будки за вестници и са много хубави, но тези в магазина не ги знаеш откъде са и дали няма да са много жилести, затова търси да не са над 1,5см, според мен
- за варенето - за белите - 10-15 минутки някъде, за да останат леко хрупкави, зелените и 5 мин са им много. Тук се ядат варени със сос Холандез, така че на грил-тиган не съм опитвала.

Успех, вкусен зеленчук са. Simple Smile

# 14
  • Мнения: 9 114
ето кюфтета от тиквички http://pep-4o.blogspot.bg/2010/01/blog-post_5203.html
и мързеливо изпечени във форми за мъфини http://pep-4o.blogspot.bg/2011/06/blog-post_07.html
а тези са с пилешко месо  Mr. Green и тиквички и са ми най-любими, сега ще правя такива http://pep-4o.blogspot.bg/2015/07/blog-post_4.html

Общи условия

Активация на акаунт