Как да направя мека пица

  • 6 043
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 698
Здравейте, вчера правих пица с готово тесто. Сложих малко зехтин в плоска метална тава, разточих тестото, то пое от зехтина, поставих плънката - домати, лук, риба тон, босилек, пекох на 180 градуса с вентилатор, после малко кашкавал. Плънката стана много вкусна, обаче пицата твърда, дори по краищата хрупкаше. Вие как приготвяте пица, така, че да не става твърда?

# 1
  • Мнения: 410
Когато я приготвям от домашно тесто никога не става твърда  Peace

# 2
  • Мнения: 48 038
Кофичка мляко, толкова брашно, 1-2 яйца, бакпулвер, шипка сол и захар, лъжичка олио или зехтин...става меко, течно тесто
Изсипвам в тава, отгоре всичко каквото се сетиш, пека на 200 градуса с вентилатор докато отгоре се зачерви- мекичка, тънка и вкусна пица
Става с всякакво брашно, не е глетава, тежка или дебела

# 3
  • Мнения: X
Когато я приготвям от домашно тесто никога не става твърда  Peace
+1. И не е сложно тестото. Оригиналното тесто за пица е вода, сол, мая, брашно. Нищо друго. АКо искаш хрупкава пица (не твърда, а хрупкава), слагаш я да се пече в предварително загрята фурна на най-високите градуси, които достига твоята фурна. Ако я искаш мека и по-пухкава, слагаш я в студена фурна и печеш на 180-200 градуса.

# 4
  • София
  • Мнения: 29
Ако не ти се меси може да пробваш с бъркано тесто. Има рецепти в нета, много бързо става и е мекичко Simple Smile Когато ме домързи такова тесто правя.

# 5
  • Мнения: 157
Nataka, и на мен тестото ми стоеше твърдо отначало, докато не открих, че тестото не просто трябва да се размрази, но трябва и известно време, за да бухне. Така че изкарвай го от фризера през нощта преди да правиш пицата, остави го в купа в хладилника, така до обяд на следващия ден ще е идеално. Всичко друго, което правиш, е абсолютно точно.

# 6
  • Мнения: 10 580
Правила съм няколко рецепти, но най-успешна ми е рецептата на Лео:
брашно  - 250 г,
вода  - 125 мл
мая  - 1 ч.л. суха
сол  - 1 ч.л.
захар  - 1 ч.л.
зехтин  - 1 - 2 с.л.
В зависимост от влажността на брашното, понякога ми остава, понякога ми трябва още лъжица-две.
Това тесто го правя и когато нямаме хляб за по-бързо. Много ми харесва и винаги ми се е получавало.
Замесвам и оставям да втаса докато си нарежа продуктите. След това разточвам и слагам в тавата, почива още 10-15 минуи и тогава пека. Успех  Simple Smile

# 7
  • Мнения: 10 874
Много съм доволна от тази рецепта и навсякъде я препоръчвам. Познатите ми, които са я пробвали, също са във възторг. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт