Изпитано с кайма

  • 3 421
  • 26
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 998
Я да разваля малко постните рецепти Wink Та питам за нещо по-интересно с кайма. Изключая обичайните кюфтета, сърми.... За руло "Стефани" също имам хубава рецепта,  chef ако някой се интересува. Дайте вашите! Hug

# 1
  • Мнения: 1 182
Аз правя една "торта"-овкусявам каймата и нареждам в кръгла тавичка пласт кайма
пласт топено сирене,пак кайма,след това гъби и накрая кашкавал.Това си е моя измислица-можеш да си сложиш по твой вкус продукти между каймата.После я режа на парченца като торта. Hug

# 2
  • София
  • Мнения: 74
500гр кайма ,малък буркан с гъби,1 пушено сирене, 3-4 кис. краставички,3 кремвирши. Всичко се реже на малки парчета и се омесва с каймата.Аз го правя на руло , но формата може да е и друга.пече се може би 30мин и накрая  отгоре слагам настърган  кашкавал да се запече и става супер. Дано да ти хареса.

# 3
  • Мнения: 249
Аз правя гнезда.От овкусената кайма оформям гнезда,в които чуквам по 1 яйце и пека.Малко преди да са готови слагам настърган кашкавал в/у всяко. Peace

# 4
  • Мнения: 4 546
веднъж направих 1 измислица, но иска много време и продукти.
каймата се овкусява като за кюфтета и се слага в тавичка.
правя картофено пюре /аз ползвах готово/, вътре слагам предварително сварени и на кубчета - моркови, яйца, кисели краставички, грах,гъби от буркан. каймата я запичам 20-30 минути. после върху нея слагам картофеното пюре, което е омесено с всечки работи. пека пак 10ина минути. накрая поръсвам с настърган кашкавал и запичам пак.

# 5
  • Мнения: 237
За руло "Стефани" също имам хубава рецепта,  chef ако някой се интересува.
PeaceТъкмо бях решила да правя Стефани.
А по темата - татарски кюфтета . Снощи ги правих , стават много бързо .

# 6
  • При хората, които обичам
  • Мнения: 3 192
500гр кайма ,малък буркан с гъби,1 пушено сирене, 3-4 кис. краставички,3 кремвирши. Всичко се реже на малки парчета и се омесва с каймата.Аз го правя на руло , но формата може да е и друга.пече се може би 30мин и накрая  отгоре слагам настърган  кашкавал да се запече и става супер. Дано да ти хареса.

Това ще ни е вечерята Hug

Аз правя много красиво руло с омлети. Каймата се омесва като за "Стефани". Разстила се и се прави втори пласт от омлети натюр. Колко яйца да сложиш зависи от това, колко дебел го искаш пласта. Много е красиво, когато се нареже

# 7
  • Мнения: 998
Ваня68, омлетите предполагам са в сурово състояние и после се пече всичко заедно. Така ли е?
 Ето го моето руло "Стефани": 3/4кг кайма, 2 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко,1 ч.ч.галета,1 глава лук на ситно, червен пипер, магданоз. Всичко се размесва, прави се руло, в което се слагат варени яйца(цели), може кисели краставички на половина по дължина или кремвиш. Пече се покрито, подлива се с малко вода.
На всички много им харесва bowuu

# 8
  • Мнения: 1 925
Аз правя една "торта"-овкусявам каймата и нареждам в кръгла тавичка пласт кайма
пласт топено сирене,пак кайма,след това гъби и накрая кашкавал.Това си е моя измислица-можеш да си сложиш по твой вкус продукти между каймата.После я режа на парченца като торта. Hug
Ей, супер е, вече знам какво ще готвя утре  Hug

# 9
  • При хората, които обичам
  • Мнения: 3 192
Ваня68, омлетите предполагам са в сурово състояние и после се пече всичко заедно. Така ли е?
 Ето го моето руло "Стефани": 3/4кг кайма, 2 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко,1 ч.ч.галета,1 глава лук на ситно, червен пипер, магданоз. Всичко се размесва, прави се руло, в което се слагат варени яйца(цели), може кисели краставички на половина по дължина или кремвиш. Пече се покрито, подлива се с малко вода.
На всички много им харесва bowuu

Не, не. Омлетите си ги пържиш и си ги плесваш направо върху каймата.

# 10
  • София
  • Мнения: 587
Аз правя картофена палачинка с пълнеж от кайма.
Каймата (овкусена)се запържва като за мусака до готовност.По някой път слагам вътре гъби,кашкавал,колбас (общо взето каквото има в хладилника)
За палачинките:
2 яйца
4 с.л.брашно
600-700 мл. пр.мляко
В тази смес се настъргват 6-8 картофа на ситно + сол
Пържи се като палачинка.Сервира се с пълнежа.


Тракийски сърми

Отдавна искам да ги пробвам,но все не ми остава време Laughing

500 гр.кайма
1п.точени кори ("Белла")
лук,чубрица,сол,черен пипер
150 гр.доматено пюре
100 гр. разтопен маргарин / масло

Лукът се задушава в малко олио до омекване.Прибавя се каймата.След 5 мин.се прибавят подправките и доматеното пюре - докато заври.Корите се нарязват на квадрати 20/20 .Намазват се с масло.Нареждат се 3 една в/у друга,в средата се слага от плънката и се завива като сърма.Нареждат се в намазнена тава и се пекът в загрята фурна на 180С около 20-25 мин.След като се извадят се налива гореща вода (около 1 пръст) в тавата и се покриват с кърпа.

# 11
  • София
  • Мнения: 7 242
Снежи беше дала една рецепта - облизахме си пръстите. По памет:
500 гр. овкусена кайма, 1 яйце, 50 гр. кашкавал и замразени зеленчуци /грах, моркови, царевица/. Всичко се замесва, правят се кюфтенца и се пекат на фурна. Бързо, вкусно и ефектно.

# 12
  • все тук
  • Мнения: 1 716
Аз правя тестено руло с плънка от кайма.
Замесвам "Неостаряващо" тесто /някъде назад във форума е темата/, разточвам го тънко, приготвям плънка от кайма с разни зеленчуци, разстилам върху тестото, навивам на руло. Отгоре мажа с яйце, стържа кашкавал и пека.

# 13
  • Мнения: 14 490
Импадао
/португалски вариант на т. нар. овчарски пай - много популярен в щатите/

картофено пюре /аз правя истинско щото си е по-хубаво от полуготовите/
кайма с подправки на вкус /по принцип можеш да сложиш всякакво месо - останало пилешко подправено с къри/
най-отгоре задушен спанак
Мисля че е добра идея за да накараш някой който недолюбва спанака да го яде - пример е моят мъж

# 14
  • Мнения: 998
Аз правя тестено руло с плънка от кайма.
Замесвам "Неостаряващо" тесто /някъде назад във форума е темата/, разточвам го тънко, приготвям плънка от кайма с разни зеленчуци, разстилам върху тестото, навивам на руло. Отгоре мажа с яйце, стържа кашкавал и пека.
Това съм го правила с бутер тесто. Забравила  бях тази  рецепта

# 15
  • Русе
  • Мнения: 410
Аз правя едни таралежчета.
Замесвам каймата като за кюфтета или руло Стефани, все същото е.
Оформям средно големи топки от каймата, като във всяка топка слагам по едно сварено яйце. Може да се сложи и друг пълнеж като на руло Стефани - нарязани гъби, сварен морков нарязан, кисела краставичка и т.н. Оформям тези топки като тяло на таралеж, с леко издължена муцунка. За очи слагам чер пипер, а за бодли забождам от късото фиде. Пече се във фурната и се поднася върху зелен лист салата. За украса можеш да направиш гъбка от сварено яйце и домат.  chef

# 16
  • Пловдив
  • Мнения: 23 677
Давам ти пускана от мен, изпитана семейна рецепта за едно нещо с кайма. нещо с кайма

Последна редакция: ср, 19 апр 2006, 19:00 от Янтра

# 17
  • Мнения: 1 489
Бомбички от кайма.
1кг.кайма,кисели краставичк(нарязани на ситно),Гъби(нарязани на ситно,подправки,,1 яйце,лук и се омесва.Сварявам 7-8 яйца,обелвам ги и около всяко яйце  залепям кайма,така че да стане като топка.Печа във фурна и накрая слагам кашкамал отгоре и пак запичам.Става супер!

# 18
  • София
  • Мнения: 2 100
правя спагрти с кайма/ соса е различен/, а и пастицио/ мусака, но вместо картофи се слага сварена паста/

# 19
  • Мнения: 998
Ей, момичета, страшни сте!  bouquet Какво ли да си избера Thinking
Давам ти пускана от мен, изпитана семейна рецепта за едно нещо с кайма. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54216.0

Линкът нещо не ми се отваря

# 20
  • Мнения: 22 867
Не съм много сигурна, дали точно това е пуснала Янтра, но тук има нещо много вкусно от нея:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54216.msg998289#msg998289  chef

# 21
  • Пловдив
  • Мнения: 23 677
Не съм много сигурна, дали точно това е пуснала Янтра, но тук има нещо много вкусно от нея:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54216.msg998289#msg998289  chef
Те туй е нещото! Ама какъв линк съм дала..... знам ли, бременен заплес  Thinking

# 22
  • Мнения: 382
Към рецептата на Янтра:за да не се разпука коричката на рулото,трябва да се намаже съвсем тънко с мазнина(аз го правя с олио) ,и после леко се поръсва с галета(нищо,че рулото е в разточена кора).Като се изпече става супер гладко отгоре.

# 23
  • Мнения: 319
А защо не пробваш форумското руло с кайма, което е с горен пласт от яйца, кашкавал, майонеза....

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 23 677
Към рецептата на Янтра:за да не се разпука коричката на рулото,трябва да се намаже съвсем тънко с мазнина(аз го правя с олио) ,и после леко се поръсва с галета(нищо,че рулото е в разточена кора).Като се изпече става супер гладко отгоре.
Това е рецепта на баба ми, няма тънкости в нея Simple Smile Бабет го мяташе във фурната и отиваше друго да върши. Като се разпука - ааа голяма работа и така ще го изядат Laughing

# 25
  • Мнения: 5 873
Снежи беше дала една рецепта - облизахме си пръстите. По памет:
500 гр. овкусена кайма, 1 яйце, 50 гр. кашкавал и замразени зеленчуци /грах, моркови, царевица/. Всичко се замесва, правят се кюфтенца и се пекат на фурна. Бързо, вкусно и ефектно.

Правя кюфтенцата на Снежи,като накрая изливам в тавата почти готова крем-супа от гъби(предварително си я заварявам според указанията на опаковката).Стават супер кюфтенца със сос.

# 26
  • Мнения: 222
ПРОДУКТИ:
500 гр.  кайма
1 глава лук нарязан на ситно
1/2 пиперка, нарязана на ситно
1 морков, настърган
1/2 връзка магданоз, нарязана на ситно
малко целина, (глава или листа)
100 мл. бяло вино
1/2 ч.л. захар
1 ч.ч. пасирани консервирани домати
1 1/2 ч.ч. настърган кашкавал
1.2 – 1.5 л гъсто картофено пюре (готово или приготвено по традиционни начин)
1 с.л. олио
сол
черен пипер
 
 ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете на ситно пиперката, лука и магданоза и настържете моркова.   Загрейте малко олио в тигана и добавете лука, пиперката и морковите. Задушете до омекване. Добавете каймата, разбъркайте добре и запържете до побеляване. Изсипете 100 мл. бяло вино, разбъркайте и гответе докато се изпари. Прибавете пасираните домати и захарта  и варете докато течността изври напълно.Свалете от котлона, подправете на вкус със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Подправете на вкус готовото картофено пюре със сол, черен пипер. Изсипете и подравнете половината от картофеното пюре в тавичка. Отгоре разпределете равномерно месния сос и завършете с останалото картофено пюре. Отгоре поръсете с настърган кашкавал. Поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 40 минути.
 

Общи условия

Активация на акаунт