Добра скара (грил) за апартамент

  • 40 176
  • 25
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 977
Здравейте, имам нужда от съвет.
Имаме скара с незалепващо покритие от едната страна оребрена,от другата плоча,но искам да я сменям.Кюфтета и кебапчета,а и друго месо,всичко изсушава,да не коментирам,че пече много бавно.Когато сме на гости при нашите хапваме толкова вкусна скара.Тяхната е от тези най-обикновените по 20-30лв. но такава няма как да вземем,защото много пуши,а сме в апартамент.
Затова моля ви споделете вие каква скара ползвате в апартамент,която да пече като хората.Страх ме е да не дам пак сто лева за същия боклук.

# 1
  • София
  • Мнения: 11 770
Ние имаме на Делимано, въпреки че съм много скептична към марката, я имаме от година и си работи перфектно. Точно такава е ореберена на половина и на другата равна. Най-хубавото е че се чисти супер лесно, не засъхва нищо по нея. Не мога да си спомня колко пари беше че я взимамхме с точки от Кауфланд.

# 2
  • Мнения: 1 421
Ако имате котлон поне един на газ, препоръчвам една чугунена скара от метро на ЛАВА, много сме доволни. Само в началото рибата залепваше и я правихме с фолио, сега вече не залепва

# 3
  • София
  • Мнения: 1 977
Нямаме котлон на газ:(
Мерси за идеята за Делиманото ще ги погледна.

# 4
  • Мнения: 512
Моята е такава,всичко остава сочно,защото е под капак.Напълно разглобяема е и всичко се мие.

# 5
  • Мнения: 2 029
Тяхната е от тези най-обикновените по 20-30лв. но такава няма как да вземем,
защото много пуши,а сме в апартамент.
Затова моля ви споделете вие каква скара ползвате в апартамент,
която да пече като хората. Страх ме е да не дам пак сто лева за същия боклук.

Каква е разликата на скарата от 20- 30 лв и тази от 100 лв когато сте в апартамент?
На село имате двор, У Хапартамента имате абсорбатор...
Това, че пуши, не е условие да го ползвате на балкона.
Това е от мен по повод скарата.
В оребрен тиган, на "пържолник", във фурната на решетка- вкуса не е същия, но се доближава.
Иначе е голяма смрад.

# 6
  • Варна
  • Мнения: 1 948
Нашата скара също е за смяна. Затова ще следя темата с интерес.

Ще използвам темата (дано авторката да не възразява) да попитам дали имате впечатления от скарата, с която готвят в "Бон Апети". Ето тази: http://www.pazaruvaj.com/gril-raklet-barbekju-c4168/tefal/gc-702 … grill-p255964673/bouquet

# 7
  • София
  • Мнения: 1 977
Тяхната е от тези най-обикновените по 20-30лв. но такава няма как да вземем,
защото много пуши,а сме в апартамент.
Затова моля ви споделете вие каква скара ползвате в апартамент,
която да пече като хората. Страх ме е да не дам пак сто лева за същия боклук.

Каква е разликата на скарата от 20- 30 лв и тази от 100 лв когато сте в апартамент?
На село имате двор, У Хапартамента имате абсорбатор...
Това, че пуши, не е условие да го ползвате на балкона.
Това е от мен по повод скарата.
В оребрен тиган, на "пържолник", във фурната на решетка- вкуса не е същия, но се доближава.
Иначе е голяма смрад.






Нашите не са на село,а имат къща в хубав столичен квартал в полите на Витоша и скарата я правим не на двора,сега май е малко хладничко за навън,а поставяме скарата в камината и коминът дърпа всичко нагоре.
Скарата за протокола е тази: http://www.technopolis.bg/bg/Grills-BBQ%E2%80%99s/Grill%26BBQ-SK … IA-1600W/p/820400   и пуши наистина много,но пък всичко на нея е адски вкусно.

Ние имаме абсорбатор,но той не би издърпвал така добре дима от тази обикновенна скара, ние имаме ето тази http://www.technopolis.bg/bg/Grills-BBQ%E2%80%99s/Grill%26BBQ-TA … ELEGANCE/p/823253    която почти не пуши и съответно абсорбатора изсмуква всичко,но пък не пече вкусно.

И намеци за села,хапартаменти и други глупости,са малко излишни в темата.Не мога да разбера как някои хора са родени да се заяждат.

# 8
  • Мнения: 4 412
....препоръчвам една чугунена скара ....
Peace
И аз става сочно и вкусно Peace обаче пуши .Не е за вътре,а не знам до колко е приемливо за съседа по балкон.
Чугунената скара може да е и на ток.
https://www.google.bg/search?q=%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1 … =1536&bih=747
Имам тази :
https://www.google.bg/search?q=%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1 … yijK_lAYTHsdtM%3A
и е страхотна.Пригодила съм и една тавичка с дръжки за капак ,когато имам нужда от такъв.
Аз съм се размечтала за такава
http://www.emag.bg/klasichesko-gazovo-barbekju-landmann-126h105h … S.SIMILAR-1s5x2cw
но не е евтина и ще ми трябват и препоръки.
Някой ползвал ли е>

# 9
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Имаме си скара на дървени въглища, но и ние искахме нещо, което да може да се ползва в апартамент (тук нямам право с дървени въглища на балкона). В крайна сметка се спрях на газов грил, въпреки всичките ми чудения и съмнения. Мога вече да го препоръчам с 5547564 ръце. Нищо не може да замени опушения вкус на дървените въглища, но е много работа, а ако просто искаш 2-3 пържоли за вечеря, си е друга работа да включиш и след 2 минути всичко да е загряло. Не цапаш и съдове... Та, пускам линк към моята, сега е на близо 4 месеца и вече оползотворихме една малка бутилка газ...  Embarassed


https://www.amazon.de/dp/B016VY2TKC/ref=twister_B01A8KTD5E?_encoding=UTF8&psc=1


Особено рибата, която сега не мирише у нас, а навън, ми е голямо облекчение. Правили сме скумрия и лаврак дотук.

Мога да ти дам и насоки и особености за газовите грилове (или поне по това, което аз четох, но аз изчетох много страници, статии, сравнения на марки и т.н.), но не съм сигурна дали искате да отделите толкова пари, все пак. При нас беше подарък за рожден ден. Simple Smile

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Аз тези с цели плочи не ги харесвам. Нито грил тиганите. Не харесвам и тези с дебелите пръчки, защото много залепва по тях. В мазето ми стои една огромна с цяла плоча от години, не съм я ползвала още.  newsm78

Аз ползвам такава
http://www.technopolis.bg/bg/Grills-BBQ%E2%80%99s/Grill%26BBQ-RO … SON-R256/p/829744

Преди имах такава, ползвах я години, изгоря и пак си купих подобна. Ползвам я на балкона. Пече доста добре и бързо. А ако сложиш едно въгленче отдолу съвсем го докарва на истинска скара. Мие се много лесно.

# 11
  • Мнения: 4 412


Мога да ти дам и насоки и особености за газовите грилове (или поне по това, което аз четох, но аз изчетох много страници, статии, сравнения на марки и т.н.),
Бих била много благодарна! Praynig
Как стои въпроса с почистването?
Как се съхранява ?Притесняват ме котките .
Има ли проблем да е на открито или трябва да се пази от слънце в предвид че е газ?
Стомана или чугун?

# 12
  • Мнения: 1 109
Записвам се да следя темата и аз съм в процес на издирване на скара, в момента ползвам уребрен тиган, не е лошо но пръска мазнина.........

# 13
  • Мнения: 2 029
И намеци за села,хапартаменти и други глупости,са малко излишни в темата.
Не мога да разбера как някои хора са родени да се заяждат.

Едва ли съм се родила с тази цел- да се заяждам,
а няма и никакви намеци и други глупости, всичко си е по темата.
Аз споделих опит, пък ти как ще го разбереш си е твоя работа.
Имам скара като твоята- първата, но пораженията от нея са големи от към пушилка,
инак нещата се получават идеално.
Имам и така наречената париша /като тенджера с капак, но и с дупка на дъното/
използва се в Аржентина, но тя е за газ, а аз не се разбирам с нея.
Въпрос на компромис, приоритет и т.н

# 14
  • София
  • Мнения: 1 977

А много ли пуши?На балкона не ми е опция.


Това ми харесва много,но за съжаление нито ще имам място за него,нито съм склонна да имам нещо на газ,страх си ме е,а и в момента биха ми били малко много и парите. Sad


mamamari от линка ти не разбирам каква скара имаш може ли да обясниш,мерси.

Общи условия

Активация на акаунт