Натурални сокове, печени ядки, колбаси, пици, солети, бисквити и всичко тестено, кремове(дори на някои етикети да пише царевично нишесте, това не значи, че вътре няма и пшеничено), торти, някои кисели млека, бира, боза и почти всичко, за което се сетите. Представете си цял живот да не може да опитате някое от гореизброените неща, доста трудно се спазва подобна диета – и то на молекулно ниво. Попадането на 1 молекула отключва авто-имунна реакция. А и като изключим горепосочение продукти не остават много неща, които човек може да си купи от обикновен магазин. Мой близък има тази болест и, ако го пратят в командировка си носи със себе си храна. И на работа също си носи храна. Да не говорим и, че диетата е много скъпа.
Но не за това става дума, а за факта, че когато човек си прави изследвания би трябвало повече да внимават в лабораториите. Най-шокиращото е, че на изследването ми пише, че е правено 2 пъти (може да видите от снимката в началото на поста), което значи или че реактивите им имат някакъв проблем или персонала не си върши работата добре. Но преди всичко сме хора и можеха поне да се извинят за допуснатата грешка!
Да си призная честно аз не се бях интересувала за лабораториите, но ако бях попаднала на пост, в който някои споделя негативният си опит с лаборатория Писанец, щях да си помисля дали да отида там. И дори да бях отишла, щях веднага да се сетя да повторя другаде изследването, а сега това ми хрумна случайно. А не започнах диетата веднага, само защото имах няколко пътувания този месец и исках да я започна след това. Случайно ми хрумна да се изследвам пак, ако не го бях направила щях цял живот да се храня без глутен.