Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 4

  • 97 772
  • 771
  •   1
Отговори
# 720
  • Paris, France
  • Мнения: 14 046
Сандвичите, пиците, кекса и хляба може да са в пъти по-вредни от тефлона.

За квасен хляб машина не ти трябва. На него няма какво да му се меси. Сериозна съм. Аз бъркам с миксера, 2-3 минути максимум и или бухам в хладилника за 24 часа или оставям навън за 12. Оформям и пека във фурната на плоча или в тиган или сач. Остава една купа и 2 шиша от миксера за миене. Пица правя по същия начин. Тайната ми е, че разтварям солта във водата предварително а не я слагам с брашното. Пиците са ми брашно, сол, зехтин, вода и мая. С квас децата не ги обичат, но съм правила с пълнозърнесто брашно.

Чугуненият тиган е супер, но тлябва да се намаже с мазнина и попече във фурна няколко часа. След това само се плакне с вода. Най добре е на газов котлон. Аз готвя на газ. Хляба го пека на котлона най-често.

Сафир не го позвавам. Керамичен котлон не знам какво е. Андрю Джеймс биват, както улучиш. Индукционен 26см поне ти препоръчвам, защото на малките не всички тенджери се нагряват добре по края.

За голямата фурна не си права. Някои консумират колкото малка, защото са по-добре изолирани. Утре ще разпитам майка за фурните. Тя има много уреди и фурни. Но готви предимно в мъничката и това, което сервира е доста вкусно. Мисля, че мъничък тостер е по-добре за вас.

# 721
  • Варна
  • Мнения: 246
Здравейте момичета, взех решение да си купя и аз мултикукър. Може би само такова нещо нямам в кухнята:)
Чудя се обаче на какъв модел да се спра. Гледах на Тефал 45 в 1, и други по-бюджетни варианти на Филипс. Наистина ли ще са ми необходими толкова много функции, визирам Тефал-а. Какво ви е мнението за следните:
1. https://www.pro-bg.com/product/Kitchenappliances/PHILIPSSDA%20HD … PROBG_141013.html

2. http://ibuy.bg/tefal_rk8121_multicooker_45_в_1_уред_за_готвене-9513.html

3. https://www.philips.bg/content/B2C/bg_BG/marketing-catalog/ho/co … &gclsrc=aw.ds


Благодаря предварително за съдействието! Хубав ден!

# 722
  • Мнения: 496
Моят съвет, като притежател на такъв, е да търсиш кукър под налягане. От както го имам/година вече/ съм забравила и фурна, и котлони. Взела съм си и запичащ капак към него. Незаменимо удобство е. Имам и слоукукър отделно, и общо взето ги редувам. Котлон  ползвам само да запечатам месо преди да го мушна в слоукукъра. Ако готвя в мултикукъра-там направо си го запечатвам в него. Обзавела съм се и с метална, и незалепващи купи 2 броя за мултикукър и само сменям. Също така се научих да си правя много заготовки във фризера и така още по лесно ми е готвенето. Аз съм с Оля и съм изключително доволна.

# 723
  • Мнения: 28 573
Моят съвет, като притежател на такъв, е да търсиш кукър под налягане. От както го имам/година вече/ съм забравила и фурна, и котлони. Взела съм си и запичащ капак към него. Незаменимо удобство е. Имам и слоукукър отделно, и общо взето ги редувам. Котлон  ползвам само да запечатам месо преди да го мушна в слоукукъра. Ако готвя в мултикукъра-там направо си го запечатвам в него. Обзавела съм се и с метална, и незалепващи купи 2 броя за мултикукър и само сменям. Също така се научих да си правя много заготовки във фризера и така още по лесно ми е готвенето. Аз съм с Оля и съм изключително доволна.
Моето положение е същото, с тази разлика, че капак за запичане имам отскоро и не съм го ползвала още! Имам ИП, не Оля, също с иноксова купа, за програма "соте" ползвам купа с керамично покритие, и от нея съм доволна! Слоукукъра и аз ползвам за меса и най вече агнешко! Bowtie Рядко пускам фурна или котлон!

# 724
  • Paris, France
  • Мнения: 14 046
Присъединявам се към Мими и Деси със съвет кукърът да има налягане и хубава купа, по възможност 2 купи. Тествах Деликук и мултикукъра на Алди и не останах доволна. От почти 7 години имам кукър  наляга, в който готвя и бавно. Без такъв уред повече никога няма да остана. Реши дали искаш да печеш в него и ако да, вземи Оля с допълнителен капак за печене. Ако не, Инстант пот е идеален. Препоръчвам тези 2 заради възможността да се вземе иноксова купа и защото вдигат най-високото налягане на пазара. Успех

# 725
  • Мнения: 25
Здравейте 😊 Имам кукър на делимано и съм доволна, но мисля да си взема и такъв под налягане, за да спестя още време и по бързо да се приготвят нещата. Чудя се между Тефал 8 в 1 RK302E и Редмонд RMC M110E.
Мисля, че и двата са под налягане. Отворена съм и към други предложения стига да се продават в България, не ми си поръчва от чужбина 😊

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 22:37 от sladka_20

# 726
  • Paris, France
  • Мнения: 14 046
sladka, Tefal RK302 няма налягане. Тефалските модели с налягане са Тефал Cook4me. Същите модели се продават и от Moulinex под името Cookeo. Не бих си я купила RK302. Виж, Cook4me е страхотна. Моята тенджера е от същите материали и с дръжки и почти 7 години не е мръднала. Cook4me няма програми за печене, обаче.

Редмонда, М110Е, за който пишеш е с налягане, вдига го бързо и прави всичко, което прави тефала плюс още много други неща като пуканки, ориз със зеленчуци за 15-20 минути, боб за 39-40. Може и капак за печене да му се добави. Аз бих го взела него. Видяла съм го в действие. Марката е стабилна и продава доста модели кукъри. Успех и да дойдеш да се похвалиш!

# 727
  • Мнения: 25
Много ти благодаря. Ще пиша задължително. 😙

# 728
  • Мнения: 19 691
Уф, поръчах най-накрая инстант пот. Дано другата седмица да го докарат.

# 729
  • Мнения: 28 573
Уф, поръчах най-накрая инстант пот. Дано другата седмица да го докарат.
ОООО, Кристи, а честито! Ще пишеш доволна ли си!

# 730
  • Paris, France
  • Мнения: 14 046
Честито, Кристи! Със здраве да си го ползуваш дълги години и вкусно да ти готви!

# 731
  • Мнения: 28 573
Днес готвя винен кебап на него, в едната купа кебапа, в другата ще пусна оризче! Simple Smile

# 732
  • Мнения: 22 036
Честито. Аз съм супер доволна, а бях скептична при покупката. Картофите соте, стават страхотни.

За винен кебаб не съм се сещала. Дай рецепта.

# 733
  • Мнения: 28 573
Честито. Аз съм супер доволна, а бях скептична при покупката. Картофите соте, стават страхотни.

За винен кебаб не съм се сещала. Дай рецепта.
Класическата......
Скрит текст:
на програма Соте, /ти вероятно имаш fry/ запържвам  месото.  След като се запържи /може и с малко вода, ако не запържваш, за да се задуши/ месото, добавям лука и моркова към него да се запържат и те за няколко минути.След това прибавям брашното и разбърквам. Добавям виното, доматеното пюре и вода. Ако не ползвате доматено пюре и с червен пипер става..... Wink Подправките са дафинов лист и бахар, ако не ядете такива не слагай. Разбърквам добре и пускам на програма meat/stew за около 30-40 минути/зависи от месото, до колко е крехко/. Вадя едната купа, аз понеже имам две Wink и на втората зареждам ориза, чашка ориз, чашка и малко вода, сол, черен пипер и  на програма ориз, т е 12 минути и готово! Снощи хапваха у нас и си облизаха пръстите! Flutter
Не мога да се сетя твоят точно какви програми имаше, ако ти се разправя да постнеш линк на модела, помня, че беше филипс под налягане и ми беше харесал! Но май такъв из Амазона нямаше? newsm78 Но ппрограма ориз трябва да има!

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 08:53 от mimi.7299

# 734
  • Мнения: 19 691
Благодаря, момичета! Не го бях дебнала от доста време, но сега поръчах и нов фрайър, та малко инцидентно се случи Joy

Общи условия

Активация на акаунт