Веган кулинария и рецепти

  • 27 680
  • 130
  •   1
Отговори
# 75
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 739
Бре бре,какви вкусотии сте натворили. Аз съм в кулинарен застой. Готвя мого набързо и все простички неща.
Тофуто май го панирах половината, а другото го направих на крем супа.

# 76
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Здравейте и за много години!
Един технически въпрос - споделете с какъв блендер правите смутита? Изчетох доста за нутрибулет и не мога да преценя кое е по-добре - нормален блендер, нутрибулет или друга марка хранителен екстрактор....?

# 77
  • Мнения: 9 991
И с пасатор става. Имаме нутрибулет, не мога да кажа че е уау.

# 78
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
мъжът ми си купи един на Филипс. искаше смутите, а аз отказвах да даваме супер много пари за още една машинария, която да ми заема място в кухнята.

на промоция го е взел за 100Е, с 2 кани: една пластмасова и една стъклена.
има и доп. приставка за мелене на подправки, но се купува отделно. аз сега си меля подправките в една стара кафемелачка, като се развали, ще си взема приставката на Филипс...

за 100Е е супер попадение. малко е шумен, но май всички са така.
слагам в смутите даже моркови и всичко си излиза гладко.

# 79
  • Мнения: 3 743
Шумен е защото е силен мотора, така трябва да е, за да върши работа Wink

# 80
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Шумен е защото е силен мотора, така трябва да е, за да върши работа Wink

да знам, но сутрин дразни... Whistling
вдигам цялата къща.
ето този имаме

# 81
  • Мнения: 551
Запис в темата да следя рецептите  Wink

# 82
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Запис и от мен.

# 83
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Знам, че темата е за рецепти, но не знам къде другаде да питам. Споделете моля, когато станахте веган това отрази ли се на теглото ви и ако да как. Знам че веганството не е диета, но ме интересува отговорът на този въпрос. Предварително благодаря.

# 84
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 739
Видх,че в другат тем вече са ти отговорили. Веган е по скоро начин на съществувне,на убеждение. Аз лично свалих доста,но не това ми беше целта. Не ядях нищо готово закупено от магазин,нищо с мляко,масло,което ми предлагаха да опитам. Сега съм вегетарианец,защото не искам да компенсирам витамини и минерали с хапчета и интегратори. Малко качих тегло,но сега започвам да си възвръщам формата.

# 85
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Моите килограми не са се променили. Според мен в днешно време както и да се храни човек, нуждата от хранителни добавки я има. Освен това от здравословна гледна точка е по-добре да се яде месо, отколкото мляко. А за животните е еднакво лошо.

Аз напоследък правих много сполучливи веган варианти на популярни рецепти като шоколадова торта, крем карамел, таратор и др, намерени в нета. Но по-често купуваме готови или полуготови храни- при нас има много голямо разнообразие. Преди няколко дни бях в София и само в Хит намерих веган продукти.

# 86
  • Мнения: X
От мен една идея, която търпи много вариации, така че се получават поне 10 разновидности. Базовите съставки са три- бобови (боб, нахут, червена леща), семена или ядки (от белен слънчоглед, през тиквени семки, кашу, орехи и каквито ядки ви дойдат на ум) и хранителна мая. Сваряваме боба/нахута/червената леща или там каквото бобово нещо сме избрали. Отцеждаме. Семената/ядките накисваме за една нощ във вода и изплакваме. После с чесън и сол ги пускаме в чопъра, добавяйки постепенно зехтин, докато придобие консистенцията на майонеза. Тогава добавяме и отцедения боб/нахут/червена леща и врътваме чопъра, докато се получи консистенция на хумус. На финала добавяме хранителна мая. Пушен пипер или лют червен пипер е чудно допълнение. Боба може и да не се пасира, а да се оставят цели зърната и да се смесят с ядковата майонеза. Много вариации търпи, но все са вкусни.

# 87
  • София
  • Мнения: 5 190
Последната "рецепта" е нашия начин на изхранване. С едно мързеливо решение - сос тахини от сусамов тахан. Използваме за заливка на отцедените бобови.

# 88
  • Мнения: X
Много обичам сусамов тахан, но като имам предвид какви гадости му добавят, вече го избягвам и залагам на собственоръчно смлени ядки или семена.

# 89
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Много обичам сусамов тахан, но като имам предвид какви гадости му добавят,
Какви?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт