Веган кулинария и рецепти

  • 27 679
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: X
Много обичам сусамов тахан, но като имам предвид какви гадости му добавят,
Какви?  newsm78
Например, когато аз приготвя сусамов тахан, неговата трайност е не повече от 3-4 дена в хладилника. След това вкисва. В магазина сусамов тахан стои по рафтовете в пластмасови кутии с месеци, без да се развали. Следователно са му добавени консерванти и стабилизатори, които бих предпочела да избегна.

# 91
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Или е пакетиран по начин, не позволяващ влизане на въздух в буркана и оттам на окисляване

# 92
  • Мнения: X
В буркан, да, най-вероятно е вакуумиран.

# 93
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Аз го купувам в стъклен буркан и според етикета няма гадости...  newsm78

# 94
  • Мнения: X
Аз осъзнавам, че съм свръхподозрителна, защото дори на етикети нямам вяра.

# 95
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
То и аз много не вярвам на етикети, но нямам избор. Все нещо трябва да се яде, а не мога да правя химически анализ на всяка хапка. Като си купя ядки и семена аз да си го правя, знам ли те пък с какво са обработвани. Чувала съм, че с някакви химикали и газове ги обработват...  ooooh!

# 96
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
И аз съм свръхподозрителна... явно обща болест ...

# 97
  • Мнения: 7 006
Много обичам сусамов тахан, но като имам предвид какви гадости му добавят,
Какви?  newsm78
Например, когато аз приготвя сусамов тахан, неговата трайност е не повече от 3-4 дена в хладилника. След това вкисва. В магазина сусамов тахан стои по рафтовете в пластмасови кутии с месеци, без да се развали. Следователно са му добавени консерванти и стабилизатори, които бих предпочела да избегна.

За направата на домашен тахан ползвайте масла с по-дълга трайност.Отделно някои рецепти са за печено семе,което също удължава трайността на продукта.

# 98
  • Мнения: X
На мен с печен сусам ми е по-вкусен, но нали уж суровият бил по-здравословен...

# 99
  • Мнения: 7 006
На мен с печен сусам ми е по-вкусен, но нали уж суровият бил по-здравословен...

Правиш малки дози ..Аз правя в бурканче бебешко пюре..3-4 лъжици суров сусам + 1 л. зехтин + няколко капки вода ..

# 100
  • Мнения: X
Да, от всичко правя в дози за едно-две хапвания.

# 101
  • Мнения: 9 991
Сусамовото олио не гранясва, една от причините да го ценят толкова много в арабския свят, където е много горещо. Аз купувам натурален само на Тръндеви. Нямам забележки в качеството. Естествено че ако вземете овкусен в пластмасова кутия няма да е хубав.

# 102
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 739
И аз си правя собствен сусамав тахан. Но не вкисва:sunglasses: Не му стига времето да се развали.
Слагам зехтин. Защото е собствено производство, а и не гранясва  бързо. С препечен сусам е по-вкусно и по-трайно.
П.П. А и защото е студено пресован нашият зехтин.

# 103
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Един въпрос за тофу и сусамов тахан. Искам да ги ям, защото са полезни. Но не мога да преодолея отвратителния им вкус. Насилвам се, но повече от 2-3 хапки не мога. Някакви идеи за рецепти, които ги правят с по-приличен вкус?

# 104
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Има пушено тофу, има с люти чушки, има с босилек, има с гъби, е разбира се има и съвсем обикновено - много меко което е като недопечен крем-карамел - то става за десерти или в смути да се сложи, или пък по твърдо тофу което е за готвене. Ако ядеш чесън, сложи нарязан чесън в тиган с малко олио. Остави го да започне да къкри и добави соев сос (малко ако е много солен), като почне да се редуцира соевия сос, слагаш тофу на филии, и обръщаш докато загори тофуто от всички страни. Можеш да добавиш и малко лют едър червен пипер за пикантност. Така направеното тофу може да го добавиш към салати, към макарони, към зелен боб, броколи, тиквички, задушени зеленчуци, суров или на пара или леко сотиран спанак, ориз, жито... изобщо каквото се сетиш, а може и просто така да го хапваш с 1 шише вино.  Crazy  Аз често го правя по този начин, като преди да сложа тофуто съм сложила или зелен боб от тънкия, или броколи, и оставям да се редуцира соса, накрая слагам тофуто, колкото да поеме от соса и да се овкуси.

Супата за която написах в предния си пост става много лека и вкусна.

Сусамов тахан не ям.

Общи условия

Активация на акаунт