Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

  • 184 107
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • Русе
  • Мнения: 8 802
Здравейте вълшебници,  bouquet

От мен, нисковъглехидратен сладкиш  Flutter

Скрит текст:
2 яйца
60 г бадемово брашно
15 г рожково брашно
1 с.л какао
20 г стопено масло(кокосово или краве)
60 г кисело мляко
половин пакет бакпулвер
ванилия
шепа счукани бадеми
1 чаена лъжица мед (по желание)

Глазура (по желание): 1 с.л масло
1 с.л фъстъчено масло
1 с.л какао
1 ч.л мед

За тестото всичко се смесва и бърка с вилица. В продълговата форма с хартия за печене на 180 градуса за.15-20 минути. След като се изпече, се оставя да изстине. Глазурата се прави като всички продукти се разтапят в МВ или на водна баня. Излива се върху кекса и се оставя да стегне.

# 586
  • София
  • Мнения: 11 736
Здравейте вълшебници,  bouquet

От мен, нисковъглехидратен сладкиш  Flutter
.................................
 
Ауууу, изглежда прекрасно!!  bouquet Може и да го завъртя, ама не сега, сега съм на друга вълна и това търся , трябва ми горчица на прах, някоя/някой да ми каже, откъде мога да си купя. Благодаря!!

# 587
  • Мнения: 1 265
Момичета, страхотни сте. Толкова разнообразно и вкусно е тук.
chrissy - жив и здрав да  е рожденника.
elle.n, пеп-4о, Марчева, Тайна, Juls14, megansg, Све, Лабрекс, janetaes  - поздравления. Ако някой съм пропуснала - да ме извини.
У дома през последните 2-3 дни - готварски маратон (пак с гости)
* пържени кюфтета и картофи на фурна


* солена торта Тортиля с пилешко и зеленчуци - не се хареса?!

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

* пица а ла пеп-4о - с благодарност; (купих си специална тава с дупки за печене на пици и я сефтосахме)


* и руло от тиквички пак по рецепта на пеп-4о - Пепи, рецептата заминава за Канада със специални  благодарности към теб. Flowers Hibiscus А пък аз най-накрая се престраших да го направя. То не било толкова трудно, но моя страх беше голям. За малко да остане без снимка.


* Ха,  подхванах гостите да свършат и някоя работа?! Няколко буркана "червени камби Гурме" - единствената туршия дето яде моя син.

# 588
  • Мнения: 9 130
щом хапват, ще правят  Laughing Радвам се, че се престраши за рулото, Сем! Никаква философия не е.  Hug
и тава с дупки имам, питай ме защо не я ползвам за пица  Mr. Green

# 589
  • София
  • Мнения: 11 736
sem, каква е тази туршия - гурме? Ако е лесна може и да се престраша  да я спретна, аз не съм много по туршиите, нещо не са мой вкус, но ако с  тази  не се моткам може и да я приготвя, малка доза ми трябва. Благодаря!!
Тава с дупки си нямам, тя за какво е, пеп-4о и sem. Да купувам??

# 590
  • Мнения: 7 302
Извинявам се,че отговарям вместо Sem и Пеп-4о,но...тавата се води за пица(за по-препечена коричка),но аз я ползвам и за картофки-стават приятни като ги овалям в торбичка с малко мазнинка и подправки(имитирам пържени...)и ги слагам в нея на един ред.

# 591
  • Мнения: 9 130
моята не е за пица. Ей такъв тиган за печене на жар (на Дж Оливър бил) ми подариха и тъй като е от тънка ламарина, дори не си мисля да слагам на жар. Но пърленките и питите в него стават чудни, точно заради дупките , та ще пробвам и пица другия път, когато правя само за двама души. https://2.bp.blogspot.com/-NYmpkDrwidY/WUqDbcI7q7I/AAAAAAAAgq0/r … 1600/IMG_5197.JPG

# 592
  • Мнения: 9 130
Извинявам се,че отговарям вместо Sem и Пеп-4о,но...тавата се води за пица(за по-препечена коричка),но аз я ползвам и за картофки-стават приятни като ги овалям в торбичка с малко мазнинка и подправки(имитирам пържени...)и ги слагам в нея на един ред.
Дени, не капе ли мазнина от дупчиците?

# 593
  • Мнения: 1 265
sem, каква е тази туршия - гурме? Ако е лесна може и да се престраша  да я спретна, аз не съм много по туршиите, нещо не са мой вкус, но ако с  тази  не се моткам може и да я приготвя, малка доза ми трябва. Благодаря!!
Тава с дупки си нямам, тя за какво е, пеп-4о и sem. Да купувам??

marchеva - туршията е наистина нещо много вкусно! НЕ кисела, хрупкава и най-важното лесно и бързо се прави. Ето и рецептата
Скрит текст:
Мариновани камби гурме )   
  1 кг камби; 1/2 ч.ч. Оцет; 1/2 ч.ч. Олио; 1/2 ч.ч. Вода; 1/2 ч.ч. Захар; (чашата= 250 мл.) Щипка (много малка щипка,не повече) сол – ½  равна ч.л.
 щипка черен пипер на зърна(може и смлян); 3-4 скилидки чесън  - ТОЙ ПОСИНЯВА ОТ ОЦЕТА, В КОЙТО ИМА КОНСЕРВАНТИ !!!
 Камбите се измиват,почистват се и се срязват на 4 или ако са много едри , на 6 парчета.
В дълбок тиган се разбъркват олиото,оцетът,водата,захарта и щипката сол . Слагат се на котлона . Когато тази смес започне да завира, в нея се изсипват камбите. Изцедете ги хубаво преди това , за да не пръскат. Така се задушават около 15 минути . Към края на готвенето към тях се прибавят нарязани на 2-4 скилидките чесън и пиперът.
     Много важно!!!Камбите трябва да останат малко твърдички, да запазят формата си и в никакъв случай да не се разкашкат ! Проверявайте ги за готовност с виличка, ако влиза лесно , край на готвенето!
* добре е да се прави по малко количество.
 За това количество продукти ще ви потрябват 2 буркана по 750 мл. Редите камбите в буркани. 
И ги заливате със сместа , в която ги задушавахте . Разпределяте я поравно за всеки буркан . Хубаво е сместа да покрива камбите изцяло. Стерилизираме бурканите САМО 5 митути!!!!!!

А на тази тава отдавна и бях мераклия; наистина пицата става по-хрупкава.

# 594
  • Мнения: 7 302
Извинявам се,че отговарям вместо Sem и Пеп-4о,но...тавата се води за пица(за по-препечена коричка),но аз я ползвам и за картофки-стават приятни като ги овалям в торбичка с малко мазнинка и подправки(имитирам пържени...)и ги слагам в нея на един ред.
Дени, не капе ли мазнина от дупчиците?
Ако съм прекалила с количеството-да,покапва,но отдолу под нея слагам другата(тавите са ми комплект за пица-една нормална,една на дупки и нож за пица-преди над 12-13год.от Метро,май Зенкер или подобна марка са).В Лидъл пускат такава на дупки,но май само правоъгълна беше(мойте са кръгли)и там (в темата за Л.)момичетата бяха споменали за картофите,че пекат в нея.(ама какви изречения накъдрих...май ми се спи Embarassed

# 595
  • Мнения: 2 152
Здравейте! Както винаги вкуснотии.
За малко наминавам с едни кюфтенца от леща с елда https://batimiti.blogspot.bg/2017/08/blog-post_28.html



Приятна последна августовска седмица на всички!

# 596
  • Мнения: 2 787
Сем, благодаря за рецептата за камбите, моля да уточним солта - щипка или 1/2 чаена лъжичка, по-скоро второто, но може би при писането нещо се е разместило.

# 597
  • Мнения: 1 265
Сем, благодаря за рецептата за камбите, моля да уточним солта - щипка или 1/2 чаена лъжичка, по-скоро второто, но може би при писането нещо се е разместило.
Да- рецептата е меко казано великолепна! Е, въпрос на вкус.
* В оригинала пише "щипка" - но аз ненавиждам рецепти с щипки, чаши и т.н. и затова така съм си написала в тИфтерЯ!  Аз използвам мерна чаена лъжичка и ни е добре. В оригинала и  ч.чаша е без грамаж. Но първата година соса ми дойде малко и после се наложи да правя допълнително. Аз оставих един буркан с НЕпокрити чушки, и горните бяха меки, а надолу хрупкави. Затова следващия път направо с 250 мл. работих.
*** Чушките стават готови за ядене след около седмица, до 10 дни !!!! Пробвай с 1 кг. и после действай. Да ви е сладко.
* И още нещо - чушките се варят в маринатата  само да си ОБЪРНАТ цвета! Нали после се и стерилизират.

редактирам! - След прочетенота в поста на Лабрекс искам да уточня че......рецептата НЕ Е МОЯ!!! Но аз имах/имам ужааасния навик да не записвам от кого са рецептите. Особено по-старите. Така че...АКО някой си я познае, да каже и да ме извини! Hands Clap

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 19:05 от sem22

# 598
  • Мнения: 22 867

sem22, с твоите камби ме подсети за една рецепта на Селма за камби, преди години я правех, ставаха разкошни. Ще трябва да я потърся. И аз май на друга туршия не ям чушки. Рулото ти е трепач!  Heart Eyes bouquet

megansg, добре завърнала се, липсваше! Hug bouquet

elle.n с много апетитен винен кебап! Heart Eyes bouquet

пеп-4o, заради твоята купичка бяла половин буркан смокиново сладко олапах! Heart Eyes bouquet

Бърз сливов сладкиш за оползотворяване на мат,рЯлЪТ! Simple Smile

# 599
  • Мнения: 14 147
Чийзкейк по рецепта на Пеп-чо. Трябваше да е с бял шоколад и желе от праскови, но поради липса на първото и време за приготвяне на второто, е с кафяв шоколад и сладко от ягоди.



Общи условия

Активация на акаунт