тесто за пица ?

  • 9 831
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 412
Като за хляб....слагам мая, вода ,сол, масло, брашно...меся и втасва.......Ползвам два вида брашно - пълнозърнесто пшенично на Техра и типово на София мел.......Като втаса го разточвам на тънка кора и така.......
...и аз така  Peace. Ще взема да я патентовам тази формула с чесъна на прах, според мен много приятно променя вкуса, но аз по принцип обичам чесън и харесвам чесновите хлебчета, к. правят в пицариите, това беше резултатът, който се опитвах да постигна  bowuu Благодаря за споделеното ноу-хау  Hug

# 16
  • Мнения: 9 113
Ето  е дна рецепта за бъркана пица Аз като не ми се месе правя нея. 1 чаена чаша вода хладка щипка сол щипка захар мая колкото орех 2 чаени чаши и половина брашно .Всичко се обърква .Изсипва се в тавата да втаса .

Продуктите ми са така, и също не меся - обърквам всичко и изсипвам в намазана с олио тава. Притискам и разстилам пак с намазана ръка с олио. Веднага нареждам всички продукти отгоре и пак веднага в загрятата вече фурна.
И смея да твърдя че е точно толкова тънка както в пицариите, с леко хрупкава коричка отдолу. От 8 месеца, откакто я знам така рецептата, децата спряха да купват от уличните пици. 

# 17
  • Мнения: 86
 Ето и моето тесто :брашно  около 500 г, 1 с.л зехтин (може и олио) 1 с.л. сух чесън, 1/3 пакетче мая, вода 300мл. Разтварям маята във водата (на стайна температура малко по топла)  след това прибавям сухия чесън,  зехтина (олоито) и за почвам да пресчвам брашното. Меся и разстилам в тавата, в която правя пицата. Ако съм забъркала по-голямо количество тесто го слага във фризера и имам готово за после. Не се плашете от чесъна , дава страхотен аромат, а като се изпече изобщо не мирише. Дано съм ви била полезна.

# 18
  • Мнения: 373
Аз купувам тесто и само си добавям плънката и става много вкусна пица.

# 19
Аз купувам тесто и само си добавям плънката и става много вкусна пица.
...абе и аз така, но от си скубя косите с фиксирането на тестото...МОЛЯ за още съвети относно фиксирането, искам да ми се получи ръбче покрая, но  Cry

И една екстра искам да кажа - разбито 1, а може и 2 яйца, прибавя се към края, непосредствено преди кашкавала.

Въпрос: някой добавял ли е овесени ядки или сусам в браштото и дали те биха възпрепятствали втасването?

# 20
  • Мнения: 2 282
Много лесно го правя тестото за пица - има едни пакетчета полуфабрикатни на Капри - Пица, палачинки, бухти и не помня какво още. Та 1 пакетче стига като за една тавичка, и става много вкусно. В вътре има и мая, добавя се само мазнина и вода. Напоследък без такова пакетче не оставам.

# 21
  • Мнения: 412
MamaDidka, овесени ядки  Peace може, но гледай да са само за по-интересна текстура, не да преобладават...Сусам  newsm78 само отгоре върху кашкавала, иначе не знам...
Колкото до получаването на хрупкаво и вкусно ръбче, вече писах, че или ръцете трябва да са леко намаслени, когато разстиламе кората, или да намажем самата основа с мазнина - това спира тестото да се събира в центъра и го фиксира. После със зъбците на вилица може да направиш декоративни шарки, както нашепва музата  Hug

# 22
  • Мнения: 287
И аз да ви кажа една тайна от майсторка на пици - отккакто правя така всички си умират за пиците ми. Та - тя ми каза че една от тайните е втасването- месиш втасва, после мажеш тавата и разделяш тестото (аз правя за две пици) в тавичките и пак втасва ( по- скоро се отпуска) и тогава се опъва тестото по формата. Слага се каквото искаш, и като се извади от фурната още гореща се маже с четка с мазнина леко за блясък.

Общи условия

Активация на акаунт