Колко време печете торта от кроасани

  • 9 631
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 22 867
Това е рецепта на Иван Звездев:
4 кроасана с шоколад
3 яйца
500 мл прясно мляко
150 г захар
1 в. ч. захар за карамелизиране
1 шоколад
1 ванилия
1. Захарта се карамелизира и докато все още е в течно състояние, се излива в тавата за печене. Кроасаните се режат на филии с дебелина 1,5-2 см и се подреждат върху карамела.
2. Яйцата се разбиват със захарта, млякото и ванилията и с получената смес се заливат нарязаните кроасани.
3. Пече се на водна баня в предварително загрята до температура 180 градуса фурна 30-40 минути.


Inadar , а шоколада къде се слага? Embarassed

# 16
  • Мнения: 236
labrex, тази рецепта си я записах и все още не съм я правила. Сега видях, че този шоколад никаде не пише къде се слага, може би е за окраса незнам. Ето от тук съм взела рецептата:
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=362
Leo, тортата ти е страхотна, изглежда по - хубава от тази на бонапети.

# 17
  • Мнения: 236
Извинявам се за провописните грешки!

# 18
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Копирам си един стар постинг:

1. Карамелизирам първо захарта в ийенско стъкло- котлона да е на средна степен, бърка се с лъжица до като се разтопи захарта- много се внимава да не почне да чернее и да пуши, че горчи после.
2. Веднага щом се разтопи слагам кроасанчетата- много гот става ако някои са с шоколад, а други с крем.
3. После изнасям на терасата до пълно изтиване.
4. През това време забърквам сместта от 5 яйца и 500 гр. прясно мляко+ една чаша захар+ 1 ванилия или есенция от ром. (моето ийенско е от по- малките, ти ако имаш по- голямо може да увеличиш продуктите пропорционално) Това с миксера на хомогенна смес
5. Изсипвам при кроасаните и карамела
6. Слагам ийенското в тава със студена вода
7. По- средата на фурната   
8. На 200 градуса, ключа на "отгоре и отдолу"
9. Внимава се водата в тавата да не заври. При нужда се изгребва малко от горещата и се прибавя студена (на тези градуси не съм правила такава операция)
10. Като се зачерви отгоре е готово ( за сигурност проверявам с намокрен нож- ако е готово по ножа няма нищо)

Общи условия

Активация на акаунт