В голяма купа смесваме добре 370гр. брашно, 310 гр. захар /добре е половината да е кафява захар/, пакетче бакпулвер, пакетче канела, 2 пакетчета ванилия, 1 и половина чаена лъжица сол. Отделно разбъркваме енергично /но не разбиваме, защото ще се получи майонеза!/ 3 яйца със 190 мл олио, прибавяме ги към брашнената смес и разбъркваме добре. Прибавяме и настъргани на едро 500 гр. моркови. Изливаме в кексовата форма, намазана с масло, и печем 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изваждаме кейка и изчакваме да изстине.
Отделно приготвяме глазурата, като смесваме 2 пакетчета крема сирене със 80 гр. разтопено краве масло, 400-500 гр. пудра захар и ванилия. Разбъркваме до хомогенна смес и заливаме изстиналия кейк. Добре е да се консумира след като глазурата се поохлади и се стегне.
Аз днес нямах ванилия и я замених с есенция Ром, пак стана добре, но с по-тежък вкус.
Глазурата е подходяща за всякакви кексове.
А, и между другото, с тия мерки става огромно количество глазура, тъй че може да си намалите пропорциите. На мен обаче ми харесва с повече, както е в рецептата