Козунаци 2024

  • 25 043
  • 486
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 522
Христос Воскресе! И тази година козунаците са по рецептата на Морена с трите втасвания- винаги се получават перфектни! Heart

# 436
  • Мнения: 8
Честит Великден!
Здраве, мир и благоденствие на вас и семействата ви!

# 437
  • Между гори и планини
  • Мнения: 9 398
Христос воскресе ❤️
Включвам се в темата и аз с моите козунаци.
Рецептата е стара, семейна. Никога няма грешка. Тази година освен лимонова кора, сложих и портокалова. Винаги и есенция ром. Плънката на два е течен шоколад и бадеми, на третият е локум и бадеми.

# 438
  • Мнения: 6 010
Христос Воскресе!
Бъдете здрави и благословени!
Да има мир и любов в сърцата ви 😊
Светъл празник, мили дами!

И днешните козунаци със заквасена сметана. Много ми харесаха, добре че се престраших да пробвам нещо ново за празника, че друг път все залагам на проверени рецепти 😍

# 439
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Прекасни козунаци сте изпекли, момичета! Simple Smile
Благодаря за доверието и отзивите на тези правили моя рецепта! Simple Smile
Ето го и нашия Козунак (с квас)  с какаова плънка.  











И клипче от процеса, валидно до 12 май  - https://dox.abv.bg/download?id=6b22f55570

# 440
  • София
  • Мнения: 10 329
Благодарности и от мен на Морена, освен моите, направих и доза от нейния мокър козунак с жилави конци, мноооооого се хареса вкъщи.
Само солта намалих наполовина Simple Smile

# 441
  • София
  • Мнения: 2 884
Честит Великден, момичета!

Едва три парченца останаха от вчерашните ми козунаци. Ставам да правя нови.

# 442
  • Мнения: 2 500
Аз тези дни ще направя и погачата на Морена.

# 443
  • София
  • Мнения: 1 883
Доня Дафина Черешова може ли рецептата?

# 444
  • София
  • Мнения: 3 041
С това брашно, италианското, не ми се получава сякаш. Оф, ще видим. Втасваха в хладилника, но сякаш не бухна много. Сега се отпуска и после ще плета, надявам се при следващото втасване да се получи, че да не ходя до Лидъл за козунак Joy
Срамота ще е!
До сега такива перипетии с тесто не съм имала, хем какво ли не брашно съм ползвала( българско), а меся от 15г.
И аз обвинявам брашното за провала.При мен е на същата марка,но манитоба.Преди това правих два пъти и бяха чудесни козунаци.На третия път фиаско.Разликата само в брашното.

wilian ,аз имам Kenwood kMix, доволна съм.

Deathcrush,малко късно,но това е вариант.https://www.youtube.com/watch?v=cqXGWITgJFY  В София търсих в два големи италиански магазина,нямаше.

# 445
  • София
  • Мнения: 10 329
Аз явно съм голяма консерва, козунаци от година меся с това на София Мел или Лидл за баница, винаги се получава. Лидълското беше много хубаво, за жалост не съм го виждала отдавна.

# 446
  • Мнения: 6 801
Аз месих с брашно за баница на РС (хем със срок на годност 10.23) и смесих с тип 500, пак на РС в съотношение 2:1.
Получиха се много добре на външен вид и са вкусни.

# 447
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Доня Дафина Черешова може ли рецептата?
От години щом е, залагам на традиционната (с прясно мляко).  Simple Smile

# 448
  • Мнения: 2 462
Сякаш е изчезнало на Родна стряха брашното за баници. Отдавна не съм го засичала. А беше супер за мен и моите възможности Grinning

# 449
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Сякаш е изчезнало на Родна стряха брашното за баници. Отдавна не съм го засичала. А беше супер за мен и моите възможности Grinning
Поне има аналог и не само в Лидл - баничното на София мел, както и пицата на София мел. А пък от Лилд тип 650 на РС е много добро с  почти 12г протеин.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт