Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 80 (м. май)

  • 23 889
  • 1 008
  •   6
Отговори
# 615
  • Мнения: 317
Тъй де, но нещата при мен още не са съвсем наред. Март имах един пристъп - лек и кратък, но си беше пристъп. Аз се възхитих от февруарските си резултати и се отдадох на хищничество, но явно е било рано. Риба хапвам редовно. Обичам скумрия и в къщи няма мераклии да са ми партия. Пека 1,5 - 2 кг. и три дни сам си я ям. Минавам на скумриен фаст! Joy

Сигнус, тъкмо вечер ям месо и гледам да е по-стабилно. 2 цели бутчета или 5-6 долни, пържола, дробчета порядъчна порция. Сега вечерях два свински езика. Когато е готвено, разбира се, не е толкова.

# 616
  • Мнения: 32 282
Скумрията е велика риба, много вкусна. Хич не ми дреме как мирише от нея, нека си мирише Joy

Вярно, че ти беше още на хапове за пикочна. А последния път пикочната как ти беше в изследванията?

# 617
  • Мнения: 317
170 февруари и ми разцепиха аденурика. Замаян се отдадох на карантиена вакханалия. Толкова време съм се лишавал, а викам при тоя чудодеен режим да му поотпусна края. Това агнешки комплект в масло, това шкембе в масло, това шарденчета на грил тиган... Всичкото съчетано и с по два пъти на ден мръвки... А явно е било малко рано Sad

# 618
  • Мнения: 5 430
Колкото обичам риба, толкова се отвратих от скумрията. Много ми е гадна, не мога да я погледна вече. Друга непоносима за мен е треската. Последно ядох сьомгова пъстърва, много ме засища и до края на деня мога да не ям нищо.

# 619
  • Мнения: 4 206
Гущерът, при подагра не трябва ли да избягваш вътрешности, дроб и подобни? Не е ли по-добре да ядеш месо вместо тях?

# 620
  • Мнения: 32 282
170 февруари и ми разцепиха аденурика. Замаян се отдадох на карантиена вакханалия. Толкова време съм се лишавал, а викам при тоя чудодеен режим да му поотпусна края. Това агнешки комплект в масло, това шкембе в масло, това шарденчета на грил тиган... Всичкото съчетано и с по два пъти на ден мръвки... А явно е било малко рано Sad

Тоест си увеличил и си получил криза?
В какво се изразява при теб тази криза?
Иначе 170 е ок, ама това и е от хапа.
Ето Stryper ти дава идея с друг вид месо да опиташ.
Аз не мисля, че от рибка ще ти стане нещо.

# 621
  • Мнения: 317
Така е, карантия е изобщо забранена, но на първа страница пише за подаграта и нввмх, което изчетох с недоверие, но пък такива резултати не съм виждал никога при мен. 170!!! Под долната граница! Намалиха ми и дозата. Викам, чудо става! Егати режима! И дай... Сега все пак хапвам, но гледам да не прекалявам. Веднъж седмично.
Елора, пристъпът при мен е възпаление, оток и болка в палеца на крака, обикновено десния, но понякога левия. Продължава около седмица, а пикът е 3-4 дни и без обезболяващи и противовъзпалителни едвам ходех. Този, който се случи март беше изключително лек и много кратък - ден и нещо и не съм пил хапчета. Предупреждение! Simple Smile
Месо ям всяка вечер, но и с него засега гледам да не прекалявам. От тогава месец и половина не съм имал проблеми.

# 622
  • Мнения: 32 282
Виждаш, всеки ден ядеш месо, но няма драма.
Явно карантията прави драмата.
На мен не ми е проблем. Не понасям карантия никаква Joy
Ям срещу солидно заплащане.

# 623
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 667
Пурините се съдържат преимуществено в червено месо, морски деликатеси, карантия и дивеч. Даже, ако месото е от младо животно са повече, отколкото при старо. Колкото е повече генетичния ДНК материал, толкова са повече. Протеини от млечни продукти не създават проблем.

Няколко страници напред някой беше пуснал линк с предаване на д-р Щонова за подаграта. Доктора, който беше в студиото и който лекува подагра, обясни как и той страдал от същото.
Е…, как да не отидеш да се лекуваш точно при него….

# 624
  • Милано
  • Мнения: 964
steli4ka s, много благодаря за отговора. Ще пусна всичко и разбира се, ще си запиша час и при ендокринолог да ги погледне.. главоболие, нарушен сън без причина, висок пулс и 4 дена подред си меря Т по 3-4 х на ден (след като в понеделник пак ми беше едно необичайно хладно) и 🙄все е или 35,5 или 35,8 🤨 почвам да нищя
Години наред бях с такава ниска температура и при мен виновника беше щитовидната жлеза..

# 625
  • Мнения: 2 006
Благодаря ви много за съветите за желязото! Ще го пробвам Сорбифер.
По темата за дефицитите, моето мнение е да се попълват с добавки, за да може да става бързо и човек да оздравява и да се чувства добре. Пък правилното хранене ще ги поддържа после.
dolce miele,
Имам мутация в гените за фолиевата и б12.  Не знаех, че високи фолиевата и Б12 се наблюдават при тези мутации. Ще ида в темата по въпроса да прочета повече.
fotokod,
Има логика да са високи заради ниското желязо. Ще видим като го оправя може би ще се ползват за хемоглобин и др.

Всъщност мен не ме притесняват високите им стойности, ще си пия чисто желязо и дано умората ми си замине.

# 626
  • Мнения: 4 810
Здравейте!
Някой от вас следил ли е с глюкомер как влияят различните храни върху инсулина?
Скоро преглеждах резултати от кръвни изследвания от април 2023 г. ПК е била 207

# 627
  • Мнения: 5 430
Как спазвате режима, когато сте в отпуска? За пръв път ще ми се налага да внимавам с храненето. Пържола със салата ли си поръчвате? Само за това и бъркани яйца ми се виждат най-малкото зло в случая. Ястията със сосове е ясно, че трябва да се избягват.

# 628
  • Мнения: 32 282
Здравейте!
Някой от вас следил ли е с глюкомер как влияят различните храни върху инсулина?
Скоро преглеждах резултати от кръвни изследвания от април 2023 г. ПК е била 207

Глюкомер мери само кз. Няма как с глюкомер да си видиш инсулина, а само кръвна захар.
Инсулин след всяка храна отиваш в лаборатория и си тестваш и кз и инсулин. Те са в пакет.

Балкай, нямам проблем с отпуските.
Що годе ми е режимно. Но на море си позволявам почерпки, но и много ходене след това.
Но първите две години на море съм била много стриктна.

# 629
  • Мнения: 13 424
Как спазвате режима, когато сте в отпуска? За пръв път ще ми се налага да внимавам с храненето. Пържола със салата ли си поръчвате? Само за това и бъркани яйца ми се виждат най-малкото зло в случая. Ястията със сосове е ясно, че трябва да се избягват.
И аз не се втелясвам особено по време на отпуска или ако сме се събрали да празнуваме нещо, супер рядко са ми тези неща и не си го слагам на сърце. Но при теб както май имаше и непоносимости, не е само до това на съвестта как ще ти е, та нямаш избор.
Пържола на скара и някаква салата наистина са ти най-сигурният избор. Салатите знаеш у нас как ги поднасят неовкусени, ако на масата е олио пак можеш да помолиш за зехтин и да си сложиш него. В домашна обстановка става и примерно късчета месо на тиган със сметана, но навън идея си нямам какво забъркват там - става обаче ако си на гости и искат да се съобразят с теб та затова го пиша. Някакви дреболийки на тиган също, понеже е рядко си затварям очите за това че ги запържват в олио... Не помня дали можеше ти лук да ядеш де, примерно дробчета с лук, воденички и от сорта. Език с масло или шкембе с масло. Гъби с масло.Риба и салата, ако ядеш риба, естествено на скара да е а не пържена.

Общи условия

Активация на акаунт