За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 71 141
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 3 819
Същата драма имах и аз, накрая го увих хубаво в бекон и го сложих в плик. Иначе за аромат, няма да му попречи.
bouquet Благодаря ти.
Мятам го в плик с малко пушени свински ребра, пък каквото стане.
И един боб слагам да се вари, ако ребрата стават за ядене след печенето в плик.

# 46
  • Мнения: 5 435
Благодаря за новата тема!  bouquet

Идвам с въпрос, дайте ми рецепта за агнешки ребърца с картофи. Никога не съм готвила такова чудо и нямам идея как да го сготвя?

Лично аз - агнешкото овкусявам със сол, червен и черен пипер, които размесвам с 2-3 с.л. олио, да може да се маже, и с това обтривам месото.
Отгоре в гювеча нарязвам картофи (1 картоф на 2, т.е. едри парчета) - понякога не ги беля, че обичам небелени картофи, но може и да се обелят. Сипвам 2 пръста вода, затварям гювеча и 3-4 часа на 180°.

Това е, случвало се е и гости да дойдат на такова просто ядене (случайно беше) - и те много го харесаха.
Благодаря, вече се пече, само го сложих в тава покрито с фолио и едно чаша бира и една вода.

# 47
  • Мнения: 5 435
Благодаря за новата тема!  bouquet

Идвам с въпрос, дайте ми рецепта за агнешки ребърца с картофи. Никога не съм готвила такова чудо и нямам идея как да го сготвя?

Лично аз - агнешкото овкусявам със сол, червен и черен пипер, които размесвам с 2-3 с.л. олио, да може да се маже, и с това обтривам месото.
Отгоре в гювеча нарязвам картофи (1 картоф на 2, т.е. едри парчета) - понякога не ги беля, че обичам небелени картофи, но може и да се обелят. Сипвам 2 пръста вода, затварям гювеча и 3-4 часа на 180°.

Това е, случвало се е и гости да дойдат на такова просто ядене (случайно беше) - и те много го харесаха.
Благодаря, вече се пече, само го сложих в тава покрито с фолио и едно чаша бира и една вода.
Дано да стане

# 48
  • Мнения: 7 849
Същата драма имах и аз, накрая го увих хубаво в бекон и го сложих в плик. Иначе за аромат, няма да му попречи.
bouquet Благодаря ти.
Мятам го в плик с малко пушени свински ребра, пък каквото стане.
И един боб слагам да се вари, ако ребрата стават за ядене след печенето в плик.


Ще стават, ще стават. В тия пликове, каквото и сложа става мозък. Няма да съжаляваш.

# 49
  • Мнения: 15 097
Същата драма имах и аз, накрая го увих хубаво в бекон и го сложих в плик. Иначе за аромат, няма да му попречи.
bouquet Благодаря ти.
Мятам го в плик с малко пушени свински ребра, пък каквото стане.
И един боб слагам да се вари, ако ребрата стават за ядене след печенето в плик.


Ще стане. Аз по едно време успях и да го обърна, така че да поеме и другата му част от сосчето, щом е с ребра, ще се сработят.

# 50
  • Мнения: 3 819
Че аз отличничка ще изляза, без да искам ще сготвя и за утре hahaha
Благодаря ви още веднъж, ще докадвам после какви съм ги сготвила  Embarassed

# 51
  • Мнения: 955
Включвам се с въпрос за бърз, сравнително лесен и сочен шоколадов сладкиш в голяма доза, за около 12 човека долу-горе Simple Smile

# 52
  • Мнения: X
Сложих да пека зайчето завито във фолио, най-накрая. Ала рецептата на ив_пейч го правих. 16 минути на 250° с вентилатор, и сега намалих температурата и след 45 митути ще обръщам.

# 53
  • Русе
  • Мнения: 5 274
Благодаря за новата тема!  bouquet

Идвам с въпрос, дайте ми рецепта за агнешки ребърца с картофи. Никога не съм готвила такова чудо и нямам идея как да го сготвя?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/04/blog-post_29.html

# 54
  • Мнения: X
Beloved Summer, като се прибера след малко ще пиша. Не съм сигурна за количеството на захарта в рецептата и да не те объркам. Децата си облизват пръстите с шоколадовия сладкиш.

# 55
  • Мнения: X
Оле, как се разчекна този заек. Hushed
Трябвало да му се вържат краката.

# 56
  • Мнения: 3 819
И аз на моя фазан не му вързах краката.
Дали ще се разчекне в плика?

# 57
  • София
  • Мнения: 11 056
Как да приготвя броколи,но да не са много калорични? На диета съм.

Броколи с червен лук на фурна

# 58
  • София
  • Мнения: 11 749
Включвам се с въпрос за бърз, сравнително лесен и сочен шоколадов сладкиш в голяма доза, за около 12 човека долу-горе Simple Smile
Първо е лесно, няма да се сгреши , за около 12 човека става
http://recepti.gotvach.bg/r-83900-Пандишпан_с_шоколад_и_бостънски_крем

ето ти още един, разкошен е
http://recepti.gotvach.bg/r-83079-Голяма_хрупкава_шоколадова_бисквита

пускам още един, но не знам дали имаш марципан... newsm78 но е жесток!
http://recepti.gotvach.bg/r-77850-Шоколадова_торта_с_марципан_и_шоколадова_заливка
имам и още....



# 59
  • Мнения: X
Ето го моя шоколадов сладкиш.
125 гр. масло + 125 гр. маргарин + 2  чаени чаши захар + 3 суп. лъжици какао + 1/2 чаена чаша вода се разтопяват на бавен огън. От сместа се отделя 1/2 чаша за глазура, останалото изстива. Прибавят се 4 жълтъка, 2 ч. чаши брашно + бакпулвер. Смесва се с разбитите на сняг белтъци. В затоплена фурна се пече на 180 градуса за около 30 минути. Веднага след като се извади се залива с глазурата. След като изстине може да се поръсят кокосови стърготини.
Дозата е напълно достатъчна за 12 човека.

Общи условия

Активация на акаунт