За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 71 144
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Благодаря за новата тема.
Търся изпитана рецепта за фъстъчено масло.
Не е трудно, но се провалих. Стана като дъвка. Има ли някаква тънкост, която съм подминала?

Я сподели как го направи?  Аз съм правила преди и знам, че много завиаи от блендера и разбиването.
Белен печен фъстък - 200 гр.
3-4 с.л.зехтин
4с.л. мед, щипка сол.
Правих го в Нутрибулет.


Според мен ти е малко мазнината. Добави още толкова мазнина и го пусни пак. Имай предвид, че то минава през такъв етап докато се освободят маслата от фъстъците. Разбива се около 10мин на силна скорост.

# 31
  • София-Младост
  • Мнения: 23 389
Благодаря за новата тема.
Търся изпитана рецепта за фъстъчено масло.
Не е трудно, но се провалих. Стана като дъвка. Има ли някаква тънкост, която съм подминала?

Я сподели как го направи?  Аз съм правила преди и знам, че много завиаи от блендера и разбиването.
Белен печен фъстък - 200 гр.
3-4 с.л.зехтин
4с.л. мед, щипка сол.
Правих го в Нутрибулет.
Освен мазнина в тази рецепта добавят и вода накрая, ако е необходимо. Не съм правила до сега...но май наистина мазнината е малко,както вече ти написа SilverDream
http://vanillka.com/2012/11/12/homemade-peanut-butter/

# 32
  • Мнения: 39 713
Фъстъченото масло се прави от специален сорт по- маслени фъстъци и се използват белени. Друго не се слага. Това го знам от производител на тахани.

# 33
  • София
  • Мнения: 1 886
Пролетно цвете, миналата година много се интересувах от това какъв блендер ми е необходим, именно за да приготвям фастъчено масло. Препоръчаха ми такъв, който прави поне 22 000 оборота  в минута и най-малко 1000 вата мощност. Не съм сигурна, че Нутрибулетът е такъв.

# 34
  • Мнения: X
Накиснах зайчето в бяло вино и вода - марината на ив_пейч от рецептата.
Направих плънката - гъбки, дреболии, сушени доматки, различни мерудии, само дето добавих и малко булгур, че ми беше малко ориза, оставих я да изстива.
После ще пълня ще мажа с разтопено масло и ще пека.
Мисля, да сместя зайчето в един по-огромен гювеч?, но да видим дали  ще ми се получи, че не било добре да сгъвам да не изпада плънката.

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 17:16 от Анонимен

# 35
  • Мнения: 13 654
Благодаря на всички отговорили на въпроса ми. Пропуснах да добавя, че това бяха продукти по рецепта, но аз добавях много още зехтин. Разбивах доста, накрая зехтина беше отделно, а фъстъците на дъвка.
Няма да се пробвам повече, може наистина проблема да е в уреда ми.

# 36
  • Мнения: 39 713
Благодаря на всички отговорили на въпроса ми. Пропуснах да добавя, че това бяха продукти по рецепта, но аз добавях много още зехтин. Разбивах доста, накрая зехтина беше отделно, а фъстъците на дъвка.
Няма да се пробвам повече, може наистина проблема да е в уреда ми.
Един буркан струва под 4 лева. Заслужава ли си да се мъчиш и накрая резултата да не те удовлетворява?

# 37
  • Мнения: 1 320


gerda1, можеш от страни да наредиш цели картофи и към порцията да ги добавиш.

# 38
  • Мнения: 5 435
Благодаря за новата тема!  bouquet

Идвам с въпрос, дайте ми рецепта за агнешки ребърца с картофи. Никога не съм готвила такова чудо и нямам идея как да го сготвя?

# 39
  • Мнения: 13 654
Благодаря на всички отговорили на въпроса ми. Пропуснах да добавя, че това бяха продукти по рецепта, но аз добавях много още зехтин. Разбивах доста, накрая зехтина беше отделно, а фъстъците на дъвка.
Няма да се пробвам повече, може наистина проблема да е в уреда ми.
Един буркан струва под 4 лева. Заслужава ли си да се мъчиш и накрая резултата да не те удовлетворява?
Цената не е водеща. Купувам си редовно. Исках да направя домашно.Няма да пробвам втори път.

# 40
  • Мнения: 3 819
Ще пека фазан на фурна.
Мислите ли, че е подходящо да го обтрия с краве масло и зехтин с трюфели?

# 41
  • Мнения: 15 097
Маслото е задължително, защото е сухо месо. Ако можеш да го поливаш със сос докато се пече, още по-добре

# 42
  • Мнения: 3 819
Ще го поливам аз, къде ще ходя.
Ама за аромат се чудя дали освен маслото, да му сложа и от зехтина с трюфели  newsm78
И също така се чудя дали да не го пъхна в плик за печене, а не в тава покрита с фолио.
Ама пък тогава няма да мога да го поливам.

# 43
  • Мнения: 15 097
Същата драма имах и аз, накрая го увих хубаво в бекон и го сложих в плик. Иначе за аромат, няма да му попречи.

# 44
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Благодаря за новата тема!  bouquet

Идвам с въпрос, дайте ми рецепта за агнешки ребърца с картофи. Никога не съм готвила такова чудо и нямам идея как да го сготвя?

Лично аз - агнешкото овкусявам със сол, червен и черен пипер, които размесвам с 2-3 с.л. олио, да може да се маже, и с това обтривам месото.
Отгоре в гювеча нарязвам картофи (1 картоф на 2, т.е. едри парчета) - понякога не ги беля, че обичам небелени картофи, но може и да се обелят. Сипвам 2 пръста вода, затварям гювеча и 3-4 часа на 180°.

Това е, случвало се е и гости да дойдат на такова просто ядене (случайно беше) - и те много го харесаха.

Общи условия

Активация на акаунт