Сравнителен тест на български кисели млека

  • 1 816
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Стара Загора
  • Мнения: 3 919
Много хубаво изследване наистина, има нужда. Само дето не разбрах на какъв принцип са избрани точно тези марки  Thinking
На мен например би ми било много интересно да разбера дали маслеността на "На баба" в кафявата кофичка съответства на информацията на етикета? Нищо не срещам и за "Маркели", а лично аз често купувам от него...
А няма ли начин да се изследва и за съдържание на консерванти, подобрители, процентно съдържание на нишестета и др. подобни?

# 16
  • Мнения: 3 161
Много интересно. Аз също се зачудих защо Топ Милк, тъй като аз не видях никое мляко, което да е най-добро по всички показатели. Много би ми било интересно да узная от специалистите, но явно би било реклама. Но наистина са объркващи таблиците. За мен новото беше, че На дядо се произвежда от производителя на Бор Чвор; мислех, че са от "едно семейство" с На баба. И мислех също, че както всичко на Данон, няма много жива закваска.

Ние в къщи най-често купуваме Герма, защото се е случвало да му се подува капачката и да вкисва. И по таблиците май е на челни позиции. Все пак бихте ли дали по-добри указания кои показатели са най-важните, за да се ориентираме в таблиците?

Още един въпрос: какво можете да кажете за Активиа на Данон? Силно го препоръчват заради някакви уж медицински качества, регулиране на стомаха и пр., даже съм го срещала като препоръчвано за бременни; освен това млякото с фибрите на мен ми е страшно вкусно, но пък на Данон много вяра им нямам.

# 17
  • Мнения: 3 760
И аз имам един въпрос - за антибиотиците, с които се "контролира" ферментацията. Мен основно това ме спира да консумирам к. мляко, а и ще ме притеснява когато започна да давам на детето.
Има ли някакъв начин да се провери съдържанието им? Също на нишесте,, сухо мляко, суха суроватка и бог знае още какво...

Общи условия

Активация на акаунт