Кекс "с дупка"?

  • 18 905
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 457
Кекс
6 яйца
16 супени лъжици захар
16 супени лъжици брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
2-3 супени лъжици какао
4 супени лъжици вода
4 супени лъжици олио
Разбивам яйцата с захарта до побеляване и добавям ванилията,олиото, бакпулверът разтворен във водата и най накрая брашното. Отделям част от сместа и слагам какаото. Въпрос на личен вкус е и щипка канела. Добавяла съм сладко от смокини, пресни изцедени череши или накиснати стафидки. Пакетче шоколадови пръчици в моменти когато съм нямала какао.
Формата ако е тефлонова я мажа само с неразтопено масло или маргарин

# 16
  • Варна
  • Мнения: 10 793
Момичета, като гледам колко много захар слагате на кексовете си, не стават ли ужасно сладки?  Thinking

# 17
  • Пловдив
  • Мнения: 208
Моята рецепта е от баба ми и друг кекс не зная да правя.

3 яйца
1 1/2 чаша захар
1/2 чаша кисело мляко + 1/2 ч.лъж. сода бикарбонат
1 1/2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч олио

орехи, стафиди и кора от лимон

# 18
  • Мнения: 686
само би добавила, че кексът става по-бухнал и голям, ако яйцата са поне 5 и се бият с захарта поне 15 минути

# 19
  • Мнения: 2 818
Направих кекса с масло на Наталина и стана чуден newsm10
(сложих накрая една натъргана ябълка и малко канела, и без олиото)

# 20
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Радвам се, че ви е харесал, а и подобренията, които си направила са супер!  bowuu Hug

# 21
  • София
  • Мнения: 35 978
Понякога правя кекса с голяма чаша (може и повече) цели орехи.Става много хубаво ( и с парчета локум).
Много обичам в сладкиша да има нещо. Wink

# 22
  • София
  • Мнения: 10 858
Убожавам какъвто и да е кекс - и вътре много орехи на едро -цели и ли нарязани на две, три.
Страхотно става.

# 23
  • Мнения: 1 063
Eто го и нашия любим кекс:
Продукти:3 яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч.брашно
1с.л. какао
1ванилия
4с.л. олио
4с.л. вряла вода
2-3 капки бадемова есенция(кора от лимон, стафиди и пр.)
Поотделно се разбиват яйцата със захар,после се прибавя брашното с ванилията,олиото,водата и есенцията и отново се разбъркват добре.С част от сместа се обърква какаото и се излива върху останалата смес.
Мъж ми много го харесва и виждам,че е почти същия като на мама Мима!

# 24
  • София
  • Мнения: 35 978
Убожавам какъвто и да е кекс - и вътре много орехи на едро -цели и ли нарязани на две, три.
Страхотно става.
Аз не всеки кекс харесвам. Обичам по меки, пухкави.
Но май истинският, хубав  кекс е по-твърд. newsm78

# 25
  • София
  • Мнения: 76
Кейк с вода
3 яйца + 2 ч.ч.захар -> разбиват се с миксер ок. 10мин.
21 до 23 суп.лъж. вряла вода -> изсипват се една по една на тънка струя в яйцата, като разбиването с миксера продължава на бавна степен
2 1/2 ч.ч. брашно + 1 бакпулвер
2 с.л. олио
ванилия, какао

Това е една рецепта за икономичен и лесен кейк (от времето, когато киселото мляко беше с купони). Но гаранция давам, че е много сполучлив и вкусен

Момичета, а някоя от вас  знае ли рецепта за маслен кейк като тези, които продават в магазините (пухкави, ронливи и миришат на масло)? Simple Smile

# 26
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
denis_d, с масло кекса става по-пухкав (и аз го харесвам така).

mamaKati, на първа страница на тази тема съм дала рецепта за кекс с масло - много е вкусен!

# 27
  • Варна
  • Мнения: 10 793
Наталина, в момента ми се пече кексът ти с масло, моля се да стане, че напоследък не ми ставаха кексовете (тези с кисело мляко и олио), отгоре обаче се напука...дано вътре да е изпечен.  Praynig

# 28
  • София
  • Мнения: 35 978
Благодаря ти Нат   Kissing Heart само с масло ще го правя вече.

# 29
  • София
  • Мнения: 35 978
Наталина, в момента ми се пече кексът ти с масло, моля се да стане, че напоследък не ми ставаха кексовете (тези с кисело мляко и олио), отгоре обаче се напука...дано вътре да е изпечен.  Praynig
Пробвай дали е опечен с клечка за зъби, шишче или от метла клечка-прегъната на две.
Ако не е опечен може малко да намалиш фурната за да не изгори отдолу или от горе.

Ако бъркам Нат ще ме поправи.
Само да не изгори кекса. Wink

Общи условия

Активация на акаунт