Вкусът на Италия - покажете своите кулинарни умения и спечелете награди!

  • 14 411
  • 108
  •   1
Отговори
# 30
  • Вестерос
  • Мнения: 38 365
Вашите кори за лазаня са ми любими.
Това е рецептата, която ползвам, става страхотна лазаня, ням ням Yum

кори за лазаня (1 пакет)
250-300 г кайма
1 глава лук
250 г смлени домати/ може от консерва,може домашно производство/ може и пюре
кашкавал
черен пипер
сол
За соса Бешамел:
3-4 с.л. олио
3-4 с.л. брашно
300 мл прясно мляко

Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата, която е леко запържена преди това и се разбърква хубаво със соса от домати и лук, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.
В друг съд се приготвя сосът Бешамел - слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване и се добавя млякото. Сосът се бърка докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.
Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел. Поръсва се обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.

# 31
  • Варна
  • Мнения: 11 340
Една от любимите ми рецепти е за изключително лесни за приготвяне и много вкусни спагети. Винаги ползваме тези на Barilla, защото стават идеални всеки път. Чудесно е, че са на промоция, ще се възползваме при следващото пазаруване!
За пет порции (вкъщи сме двама възрастни и три деца) са необходими 2/3 пакет спагети, една кофичка заквасена сметана (400 или 500 мл.), бялото месо на едно пиле (ние обикновено си печем пиле, изяждаме всичко останало и отделяме бялото месо за спагети на следващото ядене) и кубче гъбен бульон. Спагетите се сваряват, изсипва се водата, а вече изпеченото (може и сварено) месо се накъсва в тенджерата, след което се добавя натрошеното кубче бульон, а впоследствие - и сметаната. Става невероятно вкусно!

# 32
  • Мнения: 2 130
Идва лято! А,през лятото не може без разкошен сладолед и свежи,разхлаждащи коктейли! Ще споделя рецепта за прекрасен освежаващ коктейл с Лимончело!
Коктейл Лимончело Flowers Leaves
100 мл Лимончело
сока на 1 лимон Flowers Lemon
няколко листенца мента Flowers Leaves
2-3 резена лайм Flowers Lemon
150 мл газирана вода Nature Droplet
няколко кубчета лед Nature Sweat Drops
Чакам те,лято! Nature Low BrightnessTropical DrinkIcecream

# 33
  • Мнения: 14 167
Макарони с доматен сос

Консерва смлени домати с чесън - 400 гр.
Макарони - 400 гр.
Течна сметана - 200 мл.
Шунка - 150 гр.
Кромид лук - 1 глава
Топено сирене - 3 триъгълничета
Кашкавал/пармезан - 100 гр.

Сваряват се макароните и се отцеждат. В 3 с.л. олио се запържва до готовност нарязаният на ситно лук. Прибавят се смлените домати, нарязаната шунка и топеното сирене. След като сиренето се разтопи, се слага течната сметана. След нея се добавят макароните. Разбърква се добре, добавят се подправки - черен пипер, босилек. Макароните се махат от огъня след две-три минути, поставят се в чинии и още топли се ръсят с настърган кашкавал/пармезан.

# 34
  • Мнения: 805
С бишкотите на Савоярди правя тирамису.


250 г бишкоти
1/2 кг маскарпоне
150 г захар
6 жълтъка
3 белтъка
150 мл. марсала
100 мл. кафе
30 г какао
1/2 ч.л. сол

белтъците  се разбиват със солта  до получаването на гъст сняг. Тя се покрива с фолио и се поставя в хладилника.

В друга купа се разбиват жълтъците със захарта  до побеляване. Щом се получи гъста  смес, се добавя маскарпонето  и се разбърква бавно . Към получения гладък крем се прибавят и разбитите на сняг белтъци. Разбърква се внимателно с шпатула, като се бърка само в едната посока, за да не се загуби обема на сместа. Тя се завива с фолио и се поставя в хладилник за десетина минути.

През това време се приготвя сместа за напояване на бишкотите. За целта в дълбока чиния се смесват марсалата  и горещото кафе . В тази течност се потапя за секунда и от двете страни всяка бишкота. Подреждат се в тавичка, така че да покрият дъното. Напоените бишкоти се заливат с част от крема, той се заглажда с лъжица и следва отново ред напоени бишкоти. Това продължава до изчерпване на количествата, като е важно десертът да се завърши с крем.

Тирамисуто се покрива с фолио и се поставя в хладилника за час. След това се изважда и се поръсва обилно с какао

# 35
  • Мнения: 2 693
Най-обичам да приготвям лазаня. Научих се да я правя, докато учих няколко месеца в Италия. Винаги купувам кори от Кауфланд, най-добро съотношение цена-качество.
Останалите продукти са:
Консерва млени домати Cirio, които запържвам с около 600 г кайма и подправки.
За сос Бешамел използвам около 100 г брашно и половин литър мляко, зависи от количеството, което искам да направя. Тайната е да се запърже брашното в разтопено масло около 125 г и след това да се добавя млякото на тънка струйка. След това редя ред кори, и слагам каймата с доматите и бешамела. Пека в предварително загрята на 200 градуса фурна и накрая поръсвам с 300-400 г настърган кашкавал и запичам за около 5 минути.

# 36
  • Мнения: X
С бишкотите  Савоярди правя тирамису.
Необходимите продукти са:
250 г бишкоти Савоярди
1/2 кг маскарпоне
150 г захар
6 жълтъка
3 белтъка
150 мл. марсала
100 мл. кафе
30 г какао
1/2 ч.л. сол

Рецептата е следната :

белтъците се разбиват със солта до получаването на гъст сняг. Тя се покрива с фолио и се поставя в хладилника.
В друга купа се разбиват жълтъците  със захарта до побеляване. Щом се получи гъста и бледа смес, се добавя маскарпонето  и се разбърква бавно и внимателно с тел. Към получения гладък крем се прибавят и разбитите на сняг белтъци. Разбърква се внимателно с шпатула, като се бърка само в едната посока, за да не се загуби обема на сместа. Тя се завива с фолио и се поставя в хладилник за десетина минути.
През това време се приготвя сместа за напояване на бишкотите. За целта в дълбока чиния се смесват марсалата  и горещото кафе . В тази течност се потапя за секунда и от двете страни всяка бишкота. Подреждат се в тавичка, така че да покрият дъното. Напоените бишкоти се заливат с част от крема, той се заглажда с лъжица и следва отново ред напоени бишкоти. Това продължава до изчерпване на количествата, като е важно десертът да се завърши с крем.
След като престои за около час в хладилника се поръсва обилно с какао.

# 37
  • София
  • Мнения: 3 105
Необходими продукти:
* 1 пакет спагети Barilla
* няколко скилидки чесън
* пармезан
* бекон/шунка
* 1 яйце

Сваряват се спагетите до готовност. Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в нагорещен тиган заедно с беконът/шунката. В тигана се добавят сварените спагети и се объркват. След това сурово яйце се сипва при спагетите и се обърква. Настъргва се кашкавал и ВОАЛА!

Приятен апетит!

# 38
  • Мнения: 2 974
"Мързеливи спагети"
Един пакет макаронени изделия Barilla се сваряват във вода със сол и малко олио. В малко бурканче наливам сока на един лимон и същото количество зехтин, затварям добре капачката и енергично разклащам докато се получи кремообразна емулсия. Добавям в нея 2-3 счукани скилидки чесън и всичко това изсипвам върху сварената паста и разбърквам добре. Отгоре поръсвам с настъргано сирене Грана Падано или Пармезан.

# 39
  • Мнения: 1 479
Любимите спагети Болонезе на семейството.
Продукти:
спагети Barilla - 1 пакет
кайма - 500 г
лук - 1 глава
доматено пюре Cirio с босилек- 400 гр.
чесън 3-4 скилидки
риган
сол

Начин на приготвяне:

Спагетите се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. В дълбок тиган се запържва лукът до златисто, после се добавя каймата и се задушава до готовност. Слагат се подправките и скилидките чесън и се разбърква. Добавя се доматеното пюре. Оставя се на котлона, докато се сгъсти като се бърка от време на време. Сосът с каймата се изсипва при спагетите и се объркват.

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 15:40 от Black Scorpio

# 40
  • Мнения: 477
Бишкотите на MARINI са невероятни!С тях приготвям любимото на всички вкъщи тирамису.Прилагам и рецептата:
Продукти :

250 г бишкоти
1/2 кг маскарпоне
150 г захар
6 жълтъка
3 белтъка
150 мл. марсала
100 мл. кафе
30 г какао
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:

Класическото тирамису се приготвя като белтъците (3 бр) се разбиват със солта (1/2 ч.л.) до получаването на гъст сняг. Тя се покрива с фолио и се поставя в хладилника.

В друга купа се разбиват жълтъците (6 бр) със захарта (150 г) до побеляване. Щом се получи гъста и бледа смес, се добавя маскарпонето (1/2 кг) и се разбърква бавно и внимателно с тел. Към получения гладък крем се прибавят и разбитите на сняг белтъци. Разбърква се внимателно с шпатула, като се бърка само в едната посока, за да не се загуби обема на сместа. Тя се завива с фолио и се поставя в хладилник за десетина минути.

През това време се приготвя сместа за напояване на бишкотите. За целта в дълбока чиния се смесват марсалата (150 мл.) и горещото кафе (100 мл.). В тази течност се потапя за секунда и от двете страни всяка бишкота. Подреждат се в тавичка, така че да покрият дъното. Напоените бишкоти се заливат с част от крема, той се заглажда с лъжица и следва отново ред напоени бишкоти. Това продължава до изчерпване на количествата, като е важно десертът да се завърши с крем.

Тирамисуто се покрива с фолио и се поставя в хладилника за час. След това се изважда и се поръсва обилно с какао (30 г). Може да се украси с някакъв плод отгоре (по пожелание ) . Нарязва се на парчета и се сервира.

# 41
  • Мнения: 578
Пиле с моцарела и сушени домати 

Необходими продукти
4 пилешки пържоли
300 г моцарела
200 г сушени домати - Antico Casale
Босилек
Сол
Черен пипер
Чесън на прах
Зехтин

С остър нож правим джоб във всяка една от пилешките гърди. Посоляваме ги. Моцарелата и доматите се нарязват на ситни кубчета и се смесват. В направените джобове нареждаме парчета моцарела,  наситненият босилек и сушени домати. Нареждаме пилешките гърди в съд за печене. Наръсваме от зехтина на сушените домати, чесънът и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Докато е горещо аз настъргвам няколко люспи от сиренето - Грана Падано. Поднасям ястието с затоплена чабата. Yum

# 42
  • Elhovo
  • Мнения: 361
Брускети с риба тон и домати!

Необходими продукти:
8 бр. резена багета
 Rio Mare риба тон в собствен сос -2 консерви х 160 гр.
200 g моцарела/ сирене по избор или Горгонзола сирене /Igor/
2 нарязани домати на шайби
1 скилидка чесън
3-4 листа от рукола
щипка сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете сиренето на 8 шайби и доматите на кубчета.
Раздробете рибата тон.
Запечете нарязаната  багета  във фурна или на тиган.
Разтъркайте препеченият хляб със скилидка чесън
Поставете няколко листа рукула, шайба нарязано сирене и домат
Добавете рибата тон и още няколко листа от рукула
Овкусете със сол и подправки по ваш избор

# 43
  • Мнения: 398
Любимата ми италианска рецепта е Ньоки със сушени домати и прошуто крудо 💟💟💟
Ньоки купувам готови, но качествени, италиански- пресни и вакумурани. Сварявам ги, докато изплуват на повърхността на водата, и ги вадя в гевгир. В тиган запържвам малко чесън и сушените домати, добавям малко сметана. В последния момент добавям прошуто  крудо, за да не стане твърдо и солено и смесвам с ньоките, за да се смесят ароматите. Сервирам с изстудено бяло вино. Невероятно вкусно става

# 44
  • Мнения: 1 781
"Салата Айсберг с прошуто"
Много обичам тази салата, приготвям си я редовно.
Продукти - 1/2 салата Айсберг, 1/2 краставица, 50 гр. прошуто Крудо, 1-2 с.л. майонеза, крутони, настъргано сирене Грана Падано - за поръсване върху салатата.
За овкусяване - сол, зехтин, сока от 1/2 лимон.
Накъсва се салатата Айсберг на едри парчета в дълбока купа. Прибавя се нарязаната на кубчета краставица и накъсано прошутото. Овкусявам със сол, зехтин и лимон. Разбърква се салатата. Поръсвам със сиренето. В средата се поставя 1-2 лъжици майонеза и се декорира с предварително изпечени крутони.

Общи условия

Активация на акаунт