Вкусът на Италия - покажете своите кулинарни умения и спечелете награди!

  • 14 403
  • 108
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 452
Обожавам спагети. Със спагетите Barilla стават страхотни Спагети Карбонара. Ето и рецептата
1/2 кг спагети
100 г бекон
2 скилидки чесън
100 мл. зехтин
За соса:
4 яйца
1 с.л. пармезан
Спагетите се сваряват, отцеждат се и се измиват.
Беконът (100 г) се нарязва на малки парчета и се за запържва в част от зехтина за няколко минути. Добавя се и счукан на ситно чесън (2 скилидки). След това се добавя пастата и се готви за 3-4 минути докато се затопли повторно.
От яйцата (4 бр), сиренето (1 с.л.) и зехтина (100 мл.) се прави еднородна смес. Овкусява се със сол и пипер. С тази смес се заливат запържените паста и бекон, разбъркват се и се отстраняват от котлона, така че яйцата да не се втвърдят. Оставя се да престои за няколко минути.

# 46
  • Мнения: 124
В последно време любимата ми рецепта приготвям с фарфалле  на Барила - един пакет фарфалле - сварени. Отделно запържвам в зехтин малко гъби, прибавям синьо сирене 150 - 200 грама,1 пакетче сметана, към тях прибавям малко чесън, подправки. Това всичкото прибавям към вече сварените фарфалле на Барила - става нещо превъзходно на вкус. Опитайте!

# 47
  • Мнения: 591
Много харесвам корите за лазаня на К-класик и пастата на Барила. И двете се консумират доста често вкъщи, но тъй като лазанята ми е класическа, ще споделя любимата ни рецепта за паста. Обикновенно използвам Барила спагети N5.
Връзка магданоз се задушава с няколко скилидки чесън.
Добавям или скариди или пушена сьомга за много кратко, след което заливам с течна сметана.
Сервирам със настъргано Грана падано и струйка студено пресован зехтин.
Става много бързо и е много вкусно.

# 48
  • Сф
  • Мнения: 10 713

Ригатони с масло и босилек, бял пипер, риба тон филе и чери домати.
Семпло и вкусно!

# 49
  • Мнения: 1 421
Много често приготвям спагети Barilla със сирена. Варя спагетите ал денте, после в тиган запържвам бекон или друго пушено месце(филе) със сирена(топено сирене, пармезан, всяко друго сирене) и сметана. Спагетите добавям към сметаната и бекона със сирена. Поръсвам с прясно настъргано твърдо сирене и зелен лук нарязан на дребно за цвят и красота

# 50
  • Пловдив
  • Мнения: 2 798
Здравейте Simple Smile, това което правим ние е Пълнена палачинка. Прави се по следният начин:
Продукти за плънката:
- сварено пил месо
- твърдо сварени яйца
- кисели краставички
- сварен (на пара) морков
- черен пипер
- майонеза; грах (по желание)
- палачинки

Продуктите за плънката се наситняват и се разбъркват с майонезата. В средата на всяка палачинка се слага по 1-2 (според размера на палачинката) супени лъжици плънка и тя се загъва от двата срещуположни края като пакет.
В подмазана тавичка се нареждат пакетчетата със загънатите краища надолу. Наръсват се с настъргано сирене Грана Падано и се запичат във фурната.

* Количеството на продуктите за плънката се определя от броя и размера на палачинките

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 18:37 от *Padme*

# 51
  • Мнения: X

Италианско тирамису с бишкоти и сладолед

2 пакета италиански бишкоти Marini на Savoiardi
1 кутия Маскарпоне или сметана за по - лек вкус
1 сладолед Siviero Maria с вкус Тирамису.
1 с.л. ром или Aperol Италиански аперитив с нотки на портокал, ревен и тинтява
3 с.л. пудра захар
какао - за поръсване
студено кафе - за потапяне на бишкотите

Разбийте много добре маскарпонето с леко омекналия ванилов сладолед и пудрата захар. Смесете рома(аперитива) с кафето, в което се потапят леко бишкотите и се редят една до друга в тавичка на един ред. Отгоре разпределете половината крем и сложете в камерата да стегне. След това повторете процедурата с ред бишкоти и крем. Сложете отново да стегне. Готовото тирамису поръсете с какао.

*Ако се използва сметана, трябва предварително да се разбие!

# 52
  • Мнения: 754
Малко да разнообразим тирамисутата и пастата с...

Бърз боб по тоскански

Необходими продукти:
2 лъжици зехтин
250 гр. гъби
1 голяма глава лук
3 скилидки чесън
2/3 ч.ч. сушени домати Antico Casale
2 консерви млени домати Cirio
2 консерви италиански боб Канелини
400 гр. артишок (или буркан Antico Casale)
подправки - сол, черен пипер, риган, мащерка - на вкус + лъжичка захар за неутрализиране на киселинността
пресен магданоз за поръсване

Приготвяне:
В голям тиган се загрява първата лъжица зехтин и се добавят нарязаните гъби; готвят се няколко минутки и се премахват от котлона. Загрява се следващата лъжица, този път се добавя лука и чесъна - задушават се леко. Прибавят се сушените домати - оставят се минутка, колкото да си пуснат аромата. След това се прибавят доматите, бобът, артишокът и подправките. Котлонът се намалява до средна степен, покрива се и ястието се оставя да се готви 10тина минутки. Най-накрая се връщат и гъбите и се оставят за още минутка-две, колкото да се омешат и стоплят.
Сервира се с поръсения магданоз и по желание и с тънки филийки хляб.

Бързо, вкусно и различно приготвяне на боб (може да се ползва и предварително сварен дребен български боб). Tайната е в сушените домати, които добавят изключителен аромат! Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 апр 2018, 11:30 от Celesté

# 53
  • Мнения: 1 389
Пица Маргарита

# 54
  • Мнения: 145
С ригатоните на Барела правя следната рецепта.

ригатони - един пакет
една глава кромид
сол, черен пипер, зехтин, босилек
1 тиквичка (по-голяма)
половин консерва домати
пармезан - 100 гр.

Кромидът се нарязва наситно и се запържва в зехтина. Добавя се тиквичката (настъргана). Задушава се за няколко минути, като се разбърква непрестанно.
Прибавят се доматите, осолява се и се поръсва с черен пипер. Оставя се  на огъня около 15 мин. Поръсва се с босилек.
Ригатоните се варят според указанията на опаковката и се смесват заедно със зеленчуците и пармезана. Пекат се в предварително загрята фурна до 190 градуса около 10 мин.

# 55
  • Мнения: 669
Лесно "Тирамису" с бишкотите  "Савоярди". (Съжалявам, че точните пропорции ми убягват и сега не мога да ги напиша.) Преди години една приятелка ми каза тази рецепта - излиза по-евтино, защото маскарпоне-то е заместено.
Първо, разделяме жълтъците от белтъците на 2-3 яйца.  В купа се разбиват белтъците със захар, докато станат на сняг и се добавя 1 малка кофичка заквасена сметана с 1 ванилия. Добавят се 1-2 малки лъжички смляно кафе за цвят и аромат. Разбърква се внимателно.
Бишкотите се топят в сварено кафе /може да се добави малко ром за аромат, може и есенция/ и се нареждат в подходяща тавичка. Редуват се ред бишкоти, ред крем. И така до запълване на съда. Накрая се поръсва с какао. Може да се настърже фино шоколад, а за големите любители на кафето-може да се поръси с мляно кафе.
Готовият десерт трябва да се изстуди в хладилник за поне 7-8 часа. Бон апети!
Relaxed

# 56
  • Мнения: 2 760
Често приготвям следната рецепта:

Запечени спагети
продукти:
500 гр. кайма
1 голяма глава лук
500 гр. пресни гъби
1 прясна зелена чушка
200 гр. пушено филе или бекон
50-100 гр. топено сирене
1 буркан консервирани домати
300 гр. кашкавал
босилек
риган
черен пипер
сол
1 пакет спагети
50-100 гр. зехтин

Сложете водата да заври, след това добавете 1 ч.л. сол, 2 с.л. зехтин и спагетите.
Сосът се приготвя по следния начин:
загрейте мазнината и прибавете лука, каймата и 3-4 с.л. доматен сос, когато се позапържи лука и каймата прибавете пушеното филе (бекона). След това прибавете нарязаните на филийки гъби и чушките на кубчета. Когато всичко е добре задушено прибавете доматите. Докато им извира водата прибавяте топеното сирене и подправките (сол, босилек, риган, черен пипер). Когато сосът се сгъсти го сваляте от котлона, отцеждате сварените спагети и ги смесвате добре в подходяща тавичка.
Настъргвате кашкавала и пъхате в предварително загрятата на максимум фурна.


# 57
  • София
  • Мнения: 2 101
Любимата ми италианска рецепта е за лазаня с два соса: Болонезе и Бешамел.
Необходими продукти: пакет готови кори за лазаня
За соса Болонезе:
500 гр. кайма
1 морков
1 глава лук
1 кубче зеленчуков бульон
250 гр. гъби
500 мл. доматено пюре
2 скилидки чесън
3 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
200 гр. кашкавал
1 ч.л. риган
сол и черен пипер на вкус
За соса Бешамел:
1 л. прясно мляко
100 гр. масло
4-5 с.л. брашно
1/4 ч.л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Болонезе се приготвя в дълбок тиган, запържват се нарязаните на ситно лук, моркови и чесън. След като зеленчуците поомекнат се добавят предварително измитите и нарязани гъби. Щом гъбите се запържат, се слага и каймата, предварително размита с малко вода. Прибавя се червения пипер, разбърква се добре и се налива доматения сос. Слагат се и останалите подправки и соса ври около 10 мин. на среден огън.
Сос Бешамел се приготвя, като в тенджера се загрява маслото и при непрекъснато бъркане добавяме брашното.  Като се налива прясното мляко, се вари, докато се посгъсти.
В правоъгълна тавичка се изсипва малко от соса Бешамел. Върху него се нареждат кори за лазаня, а върху тях се изсипва соса Болонезе. Редуват се по този начин, като накрая трябва да се завърши с кори , залети със сос Бешамел и настърган кашкавал. Печем, докато кашкавала се зачерви, около 30-40 мин. Готовата лазаня се изважда и се оставя да изстине малко, за да може корите да поемат сосовете!



# 58
  • София
  • Мнения: 943
Тирамису с бишкоти Савоярди.

# 59
  • Мнения: 858
Запеканка с домати, рикота, прошуто и бутер тесто

Продукти:
Бутер тесто
Рикота
Босилек
Черен пипер
Прошуто
Маслини

Фурната се загрява на около 200 градуса. Застиламе една тавичка с хартия за печене и разстиламе тестото (добре е предварително да го разточите, докато достигне дебелина около 5 мм). След като го поставите в тавата го покрийте с още един лист хартия за печене. Печете във фурната около 5-6 мин, докато тестото започне да се надува и извадете от фурната - охладете го. Смесете рикотата със ситно нарязан босилек (ако нямате пресен, използвайте сух), запазете си няколко цели листа от босилека. Овкусете сместа със сол и пипер на вкус. Разстелете сместа върху тестото, върху нея наредете прошутото, маслините и поръсете с малко зехтин. Запечете за около 15-20 мин, гарнирайте с пресните листа от босилек.

Общи условия

Активация на акаунт