Кекс

  • 6 702
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 438
На мен не ми се получи кекса.
Направих всичко както трябва, опекох го,само че не на вентилатор и като го извадих изглеждаше прекрасно. Изчаках около 10 мин да поизстине...и като реших да го обръщам, той се разплъока....само отвън беше изпечен. Защо такаааа???  Rolling Eyes
 

# 31
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 228
На мен не ми се получи кекса.
Направих всичко както трябва, опекох го,само че не на вентилатор и като го извадих изглеждаше прекрасно. Изчаках около 10 мин да поизстине...и като реших да го обръщам, той се разплъока....само отвън беше изпечен. Защо такаааа???  Rolling Eyes
 
ами това нещо се проверява с нож или клечка дупчиш и ако полепне печеш още
понеже е голямо количество и аз няколко пъти вадих мокър ножа , затова покрих с фолио и допекох до готовност за да не го прегоря отгоре  Peace Hug

Последна редакция: пн, 17 сеп 2007, 15:51 от Зечова

# 32
  • Мнения: 3 674
На мен не ми се получи кекса.
Направих всичко както трябва, опекох го,само че не на вентилатор и като го извадих изглеждаше прекрасно. Изчаках около 10 мин да поизстине...и като реших да го обръщам, той се разплъока....само отвън беше изпечен. Защо такаааа???  Rolling Eyes
 

Не го печи на вентилатор...Вентилатора е функция която се ползва например ако имаш повече от 1 едно печиво в  печката...тоест печеш и на двата реда...и тогава се ползва вентилатора,за да върти въздуха навсякъде . Така че няма смисъл от вентилатор когато печеш само едно печиво.
Ако искаш нещо да се изпече по-бързо..тогава ползвай "турбо" програмата.Но с кекса не рискувай на тази приграма Wink Печи си го нормално...и отива някъде около 30-40 минутки. Винаги проверявай с клечка  дали е готов кекса.

# 33
  • Мнения: 438
Момичета, проверих с клечка и излезе суха, но майка ми ми каза, че сигурно съм боцнала в края където е било сухо.
Пекох го на програмата отгоре и отдолу, не съм на вентилатор. утре пак ще правя и ще ви информирам за резултата.
Да не би тукашното кисело мляко да не става за кекс... newsm78

# 34
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 228
AnGiAr , най вероятно майкати е права , боцкай винаги в ссредата и то там където се е надуло най -много  Wink

# 35
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 700
На мен не ми се получи кекса.
Направих всичко както трябва, опекох го,само че не на вентилатор и като го извадих изглеждаше прекрасно. Изчаках около 10 мин да поизстине...и като реших да го обръщам, той се разплъока....само отвън беше изпечен. Защо такаааа???  Rolling Eyes
 
Често се получава така когато се пече в по-малък съд отколкото е необходимо. Тогава се получава,  че от горе и от долу става готово, а вътре не може да се изпече. И аз бих искала да ви попитам кръглата форма, в която го пекохте, с какъв диаметър е?
Благодаря за хубавата рецепта, ще го пробвам.

# 36
  • Мнения: 3 622
Скарлет много добре изглежда кекса, и на roza с орехчетата също ми хареса. Смятам да го направя още днес.  Laughing

# 37
  • Мнения: 305
кексчето изглежда просто страхотно.Незнам аз винаги като прав  Cryя и не се надуват

# 38
  • Мнения: 382
формата ми е 28 см/диам., височина 8 см, ширина на дъното 6 см . Тъй като предупредихте,че сместа е много,пекох сладкша на по-слаба фурна и след 2-3 проверки печенето ми отне около 90 мин.

# 39
  • София
  • Мнения: 35 975
Как точно се изсипва кафявата част за да остане в средата?
Първо се налива светлата смес, след това кафявата и пак светлата- така кафявата  е по средата.
Ако искаш пък да е на ивички - слагаш лъжица по лъжица/една върху друга/ сместа като редуваш светла-тъмна .

# 40
  • София
  • Мнения: 10 858
Момичета, а дали би станал кекса, ако го направя с кис. мляко, което се е подуло отгоре?
Жал ми е да го хвърля, а от години не съм виждала кис. мляко, което да е истиско /щом се е подуло/ Embarassed

# 41
  • София
  • Мнения: 35 975
Ще стане.

# 42
  • Мнения: 105
Аз пък много си обичам ето този кекс  Blush http://az-jenata.com/index.php?page=article&aid=3162  newsm26

# 43
  • София
  • Мнения: 10 858

Благодаря ти за отговора Hug
Значи утре ще го направя!

Общи условия

Активация на акаунт