Сочни шницели!!

  • 47 701
  • 30
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 7 474


Сочни шницели!!

500гр. кайма
2 яйца
2 суп. лъж. кис. мляко
1/2 ч.л. сода
1 скилидка чесън
сол
чер. пипер
кимион
магданоз
чубрица
(малко настърган кашкавал няма да навреди)

за паниране:
галета
2-3 яйца


Омесвате всички продукти (без яйцата и галетата) и оставяте в хладилника за 2-3 часа. После оформяте шницелите и овалвате в яйце, галета, яйце, галета и пържите на слаб огън. Да Ви е сладко!



# 1
  • Мнения: 3 550
Изглеждат разкошно! Ще се опитат при първа възможност с гарнитура "златните картофки".   chef

# 2
  • Мнения: 7 474
Изглеждат разкошно! Ще се опитат при първа възможност с гарнитура "златните картофки".   chef

 Laughing Точно така ги сервирах  Joy

# 3
  • Мнения: 135
Аз когато пържа с яйце и галета ми остана сурово вътре.(и не съм и повтаряла повече)
Да не би тайтана да е в слабият огън?

# 4
  • Мнения: 7 474
Аз когато пържа с яйце и галета ми остана сурово вътре.(и не съм и повтаряла повече)
Да не би тайтана да е в слабият огън?

Може би - аз го пържа на 3 от 6 на котлона. По-бавно става, но става хубаво и ги обръщам един два пъти  Peace

# 5
  • Мнения: 311
Leo, като ти гледам рецептите, мечтая да си сменя пола и да ти стана мъж! Mr. Green

# 6
  • Мнения: 7 474
Leo, като ти гледам рецептите, мечтая да си сменя пола и да ти стана мъж! Mr. Green

Той моя мъж затова не ме дава  Joy

# 7
  • Мнения: 693
а каква е рецептата за картофките че немога да я намеря нещо
като се пържи на слаб огън не стават ли много мазни

# 8
  • Мнения: 7 474
а каква е рецептата за картофките че немога да я намеря нещо
като се пържи на слаб огън не стават ли много мазни

Ето рецептата за картофките http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=114795.0

# 9
  • Мнения: 5 873
Leo,днес направих шницелите Party.Много вкусни станаха.Децата си облизаха пръстите Laughing.Благодаря ти за рецептата.  bouquet

# 10
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Ле лееее какъв вид има - Страхотно - дали наистина не остава сурово от вътре и дали гаранцията е слаб котлон  newsm78

# 11
  • Мнения: 2 126
Правих ги,изобщо не станаха сурови отвътре.Наистина са сочни и много вкусни Grinning Който ги пробва няма да сгреши Peace

# 12
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Правих ги,изобщо не станаха сурови отвътре.Наистина са сочни и много вкусни Grinning Който ги пробва няма да сгреши Peace


ок много благодаря за отговора / не за друго , но някой беше споменал в темата/   bouquet

# 13
  • Мнения: 4 370
аз ще ги пробвам скоро, каймата каква трябва да е ?

# 14
  • Мнения: 728
Мерси за рецептата, наистина стават доста апетитни тези шницели.

# 15
  • Мнения: 5 622
Имам спешно, да го нарека питане...

ЗАбъркала съм каймата и тя отлежава в хладилника. Но ми се струва, че като сложих яйцата(две айца, както в рецептата), стана малко рядка. Как ще оформя шницелите?На мен ми се струва невъзможно  Rolling Eyes  Embarassed

Може ли да я сгъстя с нещо и ако да, с какво?

# 16
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Аз още не съм ги правила / това ще стане утре/ но мисля че ако сложиш кашкавал ще се сгъсти Всъщност защо ти стана рядко не би трябвало  newsm78

# 17
  • Мнения: 5 622

 Ами в момента нямам кашкавал, затова и не съм сложила...

А стана рядко, защото каймата ми беше 400 гр. и 2 яйца явно и дойдоха много  ooooh!

Сега се чудя какво да я правя...  Rolling Eyes

# 18
  • Ст.Загора
  • Мнения: 679
Аз винаги вземам кайма по 500гр. , от нея отделям малко за супа и останалото правя на шницели, по рецептата на Лео и винаги слагам по едно яйце. Ами по вкусни шницели не сме хапвали в нас.
  Малко пояснение, винаги ги правя предварително, нареждам ги в тавичка и чак тогава започвам да пържа. 
 

# 19
  • Мнения: 12
Изглеждат превъзходно,днес ще ги пробвам,но ме интересува какво количество се получава.

# 20
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144

 Ами в момента нямам кашкавал, затова и не съм сложила...

А стана рядко, защото каймата ми беше 400 гр. и 2 яйца явно и дойдоха много  ooooh!

Сега се чудя какво да я правя...  Rolling Eyes


Извинявай , но ме нямаше и затова не ти отговорих  Embarassed Какво стана със шницелите като прочетох ми се стори че май си променила рецептата ако каймата е по малко , то и яйцата трябва да са по малко Дано се е получило Съжалявам , малко късно се включих  Embarassed

# 21
  • Мнения: 795
Страхотно изглеждат, огладнях!  bouquet  chef

# 22
  • Мнения: 1 589
Моля,кажете ми как успявате да ги потопите в галета и яйце,без да се пръскат или да ви останат по ръцете.Аз това не мога да го направя.Шницелите изглеждат страхотни(не съм ги пробвала),но как успяваш да ги оформиш по този начин?Аз последно правих картофени кюфтета-голямо мацане падна и въпреки това не приличаха на кюфтета.

# 23
  • Мнения: 5 622
Ами каймата ми беше само със 100 грама по-малко от рецептата(такава си беше оригиналната опаковка, с този грамаж), но може яйцата ми да са били по-големички..не знам и аз..Стана доста рядко. Мъжът ми като се прибра от работа ги оформя(едва) и топи в галета и яйца, ама бая се озори..Рядко си беше...  ooooh!

# 24
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 715
Понякога ,като пържа,олиото ужасно много се пени.Какво да правя,направо не се вижда нищо от това.

# 25
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Страхотно изглеждат, огладнях!  bouquet  chef
И аз!   chef

# 26
  • Мнения: 3 674
Леелеее Лео...тези твои шницели ще ги опитам на всяка цена!! Heart Eyes Изглеждат изкушаващо... Crazy
А  освен това много ти харесах рецептата за спагети със сметана и кремирши....е това ще се пробва също  Heart Eyes
Разгледах ти албумчето и.... ми текоха лигите като на куче... Sunglasses
 Ти си страхотна кулинарка!   chef  Ти и Габи сте ми фаворитките.... Hug

# 27
  • Мнения: 83
здравейте Stop
Поневе съм новатор и същевременно експериментатор в кулинарните среди, а като гледам тези шницели.... Heart Eyes
Та исках да попитам...с телешко месо не би трябвало да има някаква съществена промяна в начина на приготвяне, нали? Embarassed Rolling Eyes

# 28
  • Мнения: 7 474

Та исках да попитам...с телешко месо не би трябвало да има някаква съществена промяна в начина на приготвяне, нали? Embarassed Rolling Eyes

Мисля че не би трябвало  Rolling Eyes

# 29
  • Мнения: 63
Станаха уникални!Благодаря за вкуснотииката  bouquet

# 30
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
И аз така ги приготвям. Стават невероятни  chef

Общи условия

Активация на акаунт