Как се прави пиле фрикасе?

  • 58 698
  • 20
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 387
Момичета, искам да питам как точно се прави пиле фрикасе. Имам представа, но се чудя дали с кисело мляко или с прясно. Кажете за една малка тенджерка горе долу какви пропорции. Блягодаря!

# 1
  • София
  • Мнения: 3 581
За една малка тенджерка използвам бялото месо на едно пиле. Сварявам месото и го правя на малки късчета.В касеролка си запържвам 2-3 лъжици брашно в половин пакетче масло. Като се запече брашното, добавям бульона, в който е вряло пилето. Слага се малко по-малко, да не стане на бучки. Накрая слагам 1л. течна сметана, сол и черен пипер.
Това е моят начин Peace

# 2
  • БУРГАС
  • Мнения: 25
А аз го правя не само с бялото месо,но и с бутче,за да стане "по-силен" бульона.Пак го сварявам с малко сол,обезкостявам и накъсвам на хапки.Запържвам брашно в олио и добавям бавно от бульона,като се сгъсти добавям разбити жълтък и кисело мляко и много малко лимонтозу.Накрая изсипвам вътре месото и като сервирам поръсвам със ситно нарязан магданоз.Това е вкусът на нашето фрикасе и ние си го харесваме.Опитай ако ти допада.Успех  bouquet

# 3
  • София
  • Мнения: 232
Аз го правя по аналогичен начин, но с прясно мляко. Сварявам си пилешкото месо, прецеждам бульона, накъсвам месото. Запържвам в масло 3-4 с.л. брашно, разреждам постепенно с бульона и прясното мляко. Подправям с вегета и прибавям месото.
П.П.: Като пропорции бульона и млякото са по 400-500мл   Peace

# 4
  • Мнения: 930
аз правя пиле фрикасе с фикса на Маggi
става страхотно Peace

# 5
  • Мнения: 7 091
Най-сполучливото фрикасе съм правила по рецпета на Пеп-чо от Гответе с мен:

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg5717.html#msg5717

# 6
  • Мнения: 9 109
Ани, тъкмо отворих да си цапна фрикасето тук  Laughing

  bouquet радвам се, че ти харесва така

# 7
  • Мнения: 2 110
аз правя пиле фрикасе с фикса на Маggi
става страхотно Peace

Имате ли проблеми със стомаха после ? Аз незнам така ли се случи ,но когато пробвах веднъж после цялото семейство бяхме с коремни болки !

# 8
  • Мнения: 6 390
Най-сполучливото фрикасе съм правила по рецпета на Пеп-чо от Гответе с мен:

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg5717.html#msg5717


и аз така го правя, с прясното мляко или сметана

# 9
  • Мнения: 1 290
Фрикасе - Гвен

1. Сварявам леко пилешкото месо (без кожи), като в бульона слагам да поври целинка. Целината си е моя измислица, но придава страхотен аромат - опитайте
2. Запържвам масло и брашно в равни части (обикновено по 4 с.л. от всяко)
3. Към запърженото масло бавно прибавям бульона, като непрекъснато и енергично Wink бъркам с онази "джа-джа" за яйца
4. Прибавям накъсаното месо и чесън. Аз фрикасе без чесън не признавам
5. Като е готово спирам котлона и разбивам 2-3 желтъка, за по-добра плътност и вкус и към тях прибавям малко от соса на фрикасето. Целта е да се оеднаквят температурите, за да не стане яйцето на парцали.
6. Накрая изцеждам и един лимон.
7. После отива много хляб за топене да му се невиди!

Да ви е сладко!

# 10
  • Мнения: 7 091
Ани, тъкмо отворих да си цапна фрикасето тук  Laughing

  bouquet радвам се, че ти харесва така

Може да се каже, че ти ме накара да заобичам фрикасето Simple Smile Преди не можех да го ям Simple Smile

# 11
  • Мнения: 25
Stava strahotno i izglejda mnogo dobre ako yaicata se svarqt i se narejat na kub4eta i taka se dobavqt ve4e v gotovo frikase. Syjalqvam za 6rifta, am ne uspqh

# 12
  • Варна
  • Мнения: 956
Моя начин е по-различен и мързелив  Embarassed

Сварявам пилешкото /бяло месо/ и го накъсвам. В бульона,  слагам брашно, да заври и да се посгъсти и връщам месото.
Като поизстине добавям една /или половин/ малка майонеза, черен пипер и лимонтузу, като се разбърква постоянно, да не стане на бучки.
Това е  Simple Smile

# 13
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Здравейте и от мен Simple Smile

Аз правя фрикасето по рецепта от много стара готварска книга, която не се различава много от вашите, но да я споделя.

Продукти:

1         пиле (около килограм)
1-2     моркова( зависи от големината)
1/4     глава целина
1         корен магданоз
1к.ч.   растително масло
50гр.   масло
1 ч.ч.  брашно
2         жълтъка
1         лимон
1         ч. ч. кисело мляко
           сол на вкус
щипка черен пипер ( това е от мен може и без него)

Правя го по аналогичен на вашия начин, като морковите ги настъргвам на ситно и запържвам в мазнина. След което прецеждам и прибавям мазнината към фрикасето. Те придават приятен вкус и цвят на ястието.

А според немските рецепти за фрикасе, към зеленчуците за бульона се прибавят още гъби, аспержи,грах, и накрая към самото фрикасе малко бяло вино.

Дано го обясних както трябва, като че ли не e съвсем ясно написано newsm78   Embarassed.

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 14:23 от Venetta

# 14
  • Мнения: 5 577
е това е нещото, което никога не ми се получава и се отказах да го готвя. как го докарвате соса незнам.  Tired

моето или е като боза, или като лепило за тапети. ъф

Общи условия

Активация на акаунт