За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

  • 285 041
  • 942
  •   1
Отговори
# 915
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Slimss ,и аз също съм начинаещ в приготвянето на тестени изделия. На мен също не ми е втасвала пита.Може от маята да е,или е премесена,чувал съм че от това "принудително"-ускорено втасване във фурната на 50-60 градуса ,след изпичането ,спада малко. Не губи кураж! Ще успееш! Малко преди теб, по-горе и аз се опитах да попитам,но изглежда съм прозвучал грубо...sorry ooooh!

# 916
  • Мнения: 34
днес бяхме с малкия на прощъпулник на едно приятелче от квартала и мамата беше направила страхотна питка. та тя ми сподели , че за да втаса добре, трябва всички продукти да са топли, а аз като се замисля яйцата ми бяха от хладилника , лед студени. ще пробвам пак Simple Smile

# 917
  • Мнения: 22 867
.....та тя ми сподели , че за да втаса добре, трябва всички продукти да са топли, а аз като се замисля яйцата ми бяха от хладилника , лед студени. ще пробвам пак Simple Smile

slimss, ако е тая причината, нямаше да имам нито една втасала питка. Винаги вадя яйцата от хладилника, стоят на вратата му, и чуквам в купата непосредствено преди замесването. За козунаците се препоръчва да са със стайна температура продуктите, не, че ще попречи и за питка, но не мисля, че това е причината. Peace

# 918
  • Мнения: 23
Здравейте . Тортите ги оправих  Laughing сега да подпукам и питките. Mr. Green Тази зима нали не съм на работа , че се чудя какво да правя и ето: питки , торти след това ще пробвам и мъфините , но нямам формички и затова не съм ги почнала още.
Та замесих това тесто ( голям цирк беше ) , но съм сложила по малко сол , вместо 1 с.л. сложих 1 ч.л.  Дали ще попречи нещо - не знам . Това ми е първата питка която правя . Направи ми впечатление , че когато точа кори стават на мехурчета , защо така , идея си нямам . Сега втасва , ще я наблюдавам че дано се удвои . ако имам с какво да я снимам , ще кача и снимки .  Ама май втасва накриво , едната страна е по надигната - а бе карай , каквото стане .

# 919
  • Мнения: 22 867
gri6ana, солта няма да попречи, ако обичате солено, най-много да ви се стори леко безсолна. Аз понякога нарочно намалявам солта. Това с мехурчетата е добре, мисля, че ще се похвалиш с хубава питка, ако се справиш с втасването и печенето!  Peace  bouquet

# 920
  • Мнения: 23
ето стана .... наистина е лесно . благодаря за рецептата . ето и снимка  , а от другата страна е вече изядена .
]

# 921
  • Мнения: 3 281
ето стана .... наистина е лесно . благодаря за рецептата . ето и снимка  , а от другата страна е вече изядена .
]
Много хубава е станала питката  Peace

# 922
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Браво !!! Върховна е! Е то това искам и аз да постигна, но не ми се получава чак толкова висока пита. Може би тавата ти е дълбока. Поздрави земляче!!








А моята тава е   ф-38 см. и плитка -нормална.

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 22:55 от midkoo

# 923
  • Мнения: 23
каква тава  Laughing направо тенджера си беше . От тези едно времешните - електрическите с капак . На свекито е , ама ни капак е останал ни дръжки - ама ето влезе в употреба . А аз смятах да я хвърлям че на нищо не прилича вече . Сега ще е любимата ми тенджерка .   newsm10

# 924
  • Мнения: 22 867
...... От тези едно времешните - електрическите с капак . На свекито е , ама ни капак е останал ни дръжки - ама ето влезе в употреба . А аз смятах да я хвърлям че на нищо не прилича вече . Сега ще е любимата ми тенджерка .   newsm10

Пази си я, направо си е идеална за питки. Аз имам две от майка, едната има по-човешки вид, а другата е с изгорели дръжки, почерняла, както пишеш на нищо не прилича, но се пече идеално в тях. Помня майка какви кексове печеше в тия ел.тенджери, зайче с ориз, аз само питки пека. Уф, наспамих.......а питката ти е чудна, знаех си аз! Heart Eyes  bouquet Да взема да се преквалифицирам на врачка ли, що ли..... Grinning

# 925
  • Мнения: 23
labrex Благодаря  Grinning. ами да стана ,въпреки че доста се съмнявах . и на сол е добре . абе   вкусна си е.  Рецептата е наистина много добра .,щом чак и аз се справих с нея ....

# 926
  • Мнения: 23
midkoo фигурите на питката ми харесаха доста . Това вътре е охлювче , а отстрани .... нарязани триъгълници и навити ли са ? или ...... как .  А и между другото с каква програма качваш снимките . Аз все по две ги качвам , какво правя не знам , че после трия .... и така .още не съм се изучила .

# 927
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Точно така .Вътре охлюв , наоколо триъгълници навити поръсени със сусам, а охлюва с ленено семе. Пека го на 180гр. макс. около 30мин. Ако отгоре започне да се препича-покрий го с фолио


    Снимките с каква програма ги качваш?Аз ги качвам с "PICBG.NET" И аз сега се уча на принципа -"проба-грешка"Не знам още как се качват по-големи от тези снимки към постовете... newsm78  По-голяма от тая не ми се получава... Sad





                          

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 15:14 от midkoo

# 928
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 4 763
Днес правих питката по рецепта от стр.1 и стана страхотна. отгоре се препече малко повече, но вече ще знам.

# 929
  • Мнения: 0
Здравейте и от мен! С голям ентусиазъм пробвах да направя питката по рецептата на стр.1. За съжаление не ми се получи и съм много нещастна Sad Струва ми се че спазих рецептата (сложих и сирене обаче), но явно някъде съм сгрешила. Отвън питката добре изглежда, но вътре ми стана тъмно жълта...клисава.Някой има ли представа от какво може да се е получило така? Наистина съм разочарована от себе си, защото в рецептата няма абсолютно нищо сложно. Благодаря и лека вечер  Blush

Общи условия

Активация на акаунт