Появиха се тиквите!

  • 32 786
  • 171
  •   1
Отговори
# 135
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Ето и от мен едни Мъфини с тиква и ябълки Peace

# 136
  • Мнения: 6 040

Тиквения сладкиш с карамел на Лео.......
МммМмм....невероятно вкусен.  Peace  chef

# 137
  • Мнения: 304
аз много обичам печена тиква

# 138
  • София
  • Мнения: 3 816
Танита, страхотни са курабийките, дъщеря ми много ги хареса. Peace
Аз добавих и кисело млекце към тестото, а глазурата ми е от мед и какао, това имах в наличност. Simple Smile

# 139
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Smiley* много интересни и полезни за мен рецепти Благодаря   bouquet

# 140
  • Мнения: 185
Случайно ви открих, да се запиша и аз.
Днес получих месечното си списание и вътре една рецепта с тиква
та:

Тиквена супа с ябълки. /Австрия/
500 гр тиква
3 ябълки,
150 мл кокосово мляко
200 мл вода или телешки бульон
Мускат, Сол
1 щипка кардамон,
лимонов сок
Орегано

Обелената и ситно нарязана тиква се смесва с обелени и също нарязани на ситно ябълки, прибавя се кокосовото мляко, и телешкия бульон /ако няма се прибява вода/ вари се до омекване и се пасира.
Подправя се със солта, лимоновия сок, и Муската.
Сервира се с крутони от черен хляб и няколко капки от тиквено олио и листенца от орегано.

Аз съм фен на следната австрийска супа от тиква

Запържвам глава лук докато омекне и прибавям топла вода и ситно нарязани парченца от тиква и картофи /количеството го определям на око, според това, колко супа ще готвя/. Като омекнат пасирам всичко в тенджерата. Задължително поръсвам с пресен копър /ама много/ и след като истине прибавям кисела сметана. При сервиране гарнирам с малки кубчета моцарела, а при липса на такава импровизирам с настъргано сирене или пермезан

# 141
  • Мнения: 315
любима тема!запис!всички сте страхотни!
извинявай за тъпия въпрос, ама формите за крем карамел и формите за мъфини едно и също ли е? newsm78само това ме спира да опитам твоята рецепта!

# 142
  • сред люляците
  • Мнения: 767
любима тема!запис!всички сте страхотни!
извинявай за тъпия въпрос, ама формите за крем карамел и формите за мъфини едно и също ли е? newsm78само това ме спира да опитам твоята рецепта!

Въобще не ти е тъп въпроса Peace Има специални форми за мъфини. Изглеждат ето така:

  Но можеш да използваш и формички за крем карамел. Няма да е проблем. Пак ще станат.

# 143
  • Мнения: 315
мерси!  bouquet
ще си купя и такива, но ако не намеря - довечера ще стартирам с наличните от крем карамел.

# 144
  • София
  • Мнения: 339
А някой може ли да ме препрати към рецептата за пълнена тиква със сушени плодове и локум

# 145
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
barabenka, Заповядай!
И тук също!

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 12:50 от t_ilieva

# 146
  • София
  • Мнения: 339
  bouquet blagodaria t-ilieva

# 147
  • Vienna
  • Мнения: 261
В Австрия се вари  крем супа. Моята любима е с люто къри и олио от тиквени семки (май това само тука съществува. Тъмно зелено е, почти кафяво). Но има и френски вариант с кестени.
Супата иначе се прави като всяка друга крем супа: Тиквата се вари, аз слагам и морковче и стрък целина, ама ако нямам и не слагам. После пасирам овкусявам (сол, чер пипер, другото е според настроение: мускатово орехче, къри....)и разреждам с мляко. Тука слагат сметана, но пусти мазнини, все не смея.
Крутончета и прочутото олио (http://de.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrbiskern%C3%B6l)
Другия вариант е без крутончета и къри, а с кестени (сварени обелени и за малко в тиган с горещо масло). Кестените тука ги продават готови де. Иначе е бая играчка.

Споделете вашите рецепти

# 148
  • Мнения: 5 001
Аз съм ужасно скучна с тиквата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
*Тиквеник
*Варена и позапечена със захар
*Печена
*Крем карамел с тиква

Само това правя от тиква.... Embarassed
Ако бях опитала и от другите ястия с тиква,може би щеше да ми хареса и да започна да я ползвам и за друго....

Иначе има тема за тиквата...Може да си харесаш нещо...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339656.0

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 12:01 от TheNMaster

# 149
  • Мнения: 202
Аз я правя на крем. Сварявам я пасирам я с прясно мляко и захар може да се сложат и натрошени орехи вътре сипвам в чашки и поръсвам с канела.

Общи условия

Активация на акаунт