Бързи и лесни кифлички

  • 35 916
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 4 176
Такаааааа понеже всеки питаше дали става това тесто за солени, аз експерементирах и ето резултата:
http://www.bgphoto.net/photos/2121/o632526503180312500.jpg
Разликата е че не слагах много захар а само 1/2,л.
Както каза Янтра в чата " направила си пълнени хлебчета" Simple Smile

# 46
  • Мнения: 8 464
Ей че вкусно изглеждааа!А какъв е пълнежа?

# 47
  • Мнения: 4 176
Пълнежа е лук, чушка, картофи, доматено пюре и къри.
Лука и чушката се запържват леко, после се + картофите нарязани на ситно и се сипва вода да ги покрие. Когато водата изври се + кърито и доматеното пюре+сол разбира се.

# 48
  • Мнения: 1 238
Пълнежа е лук, чушка, картофи, доматено пюре и къри.
Лука и чушката се запържват леко, после се + картофите нарязани на ситно и се сипва вода да ги покрие. Когато водата изври се + кърито и доматеното пюре+сол разбира се.


Ихааа, това много ама много ми хареса! А какво ще кажеш за пълнеш от зеле(като зелена манджа със доматки) Дали няма да стане също вкусно? Нещо като руските пирожки със зеле?

А как точно ги оформи по този начин?

# 49
  • Мнения: 4 176
за зеле незнам. Аз за спанак със сирене и яйце съм се наточила:), кайма или със зелен лук и сирене, но зеле....не ме кефи. еми режеш квадрати, слагаш плънка в долния край, прехлупваш горния. Получава се правоъгълник. режеш двете ъгълчета и то става леко заоблено. Почваш да навиваш като повдигаш нагоре, завърташ и спускаш и пак повтаряш..., да се получи като венец. Или по-лесния начин е да намажеш с вода местото за слепване и натискаш с вилицата да се запечати. Оставяш да се отпусне около 15 мин. После печеш.
Не го обясних добре, но толкова мога:)

копмпа ми е болен и затова пиша неграмотно.

# 50
  • Мнения: 1 238
за зеле незнам. Аз за спанак със сирене и яйце съм се наточила:), кайма или със зелен лук и сирене, но зеле....не ме кефи. еми режеш квадрати, слагаш плънка в долния край, прехлупваш горния. Получава се правоъгълник. режеш двете ъгълчета и то става леко заоблено. Почваш да навиваш като повдигаш нагоре, завърташ и спускаш и пак повтаряш..., да се получи като венец. Или по-лесния начин е да намажеш с вода местото за слепване и натискаш с вилицата да се запечати. Оставяш да се отпусне около 15 мин. После печеш.
Не го обясних добре, но толкова мога:)

копмпа ми е болен и затова пиша неграмотно.
Сега почвам тестото. Ще ги правя с твоя пълнеж, взех и пролетни картофки!Стискай палци!

# 51
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Пълнежа е лук, чушка, картофи, доматено пюре и къри.
Лука и чушката се запържват леко, после се + картофите нарязани на ситно и се сипва вода да ги покрие. Когато водата изври се + кърито и доматеното пюре+сол разбира се.


Ихааа, това много ама много ми хареса! А какво ще кажеш за пълнеш от зеле(като зелена манджа със доматки) Дали няма да стане също вкусно? Нещо като руските пирожки със зеле?

А как точно ги оформи по този начин?

Обожавам пирожки със зеле, ама те са с кисело зелце (или поне мамината рецепта е такава, а тя си е автентична от Русията).

# 52
  • Мнения: 1 238
Пълнежа е лук, чушка, картофи, доматено пюре и къри.
Лука и чушката се запържват леко, после се + картофите нарязани на ситно и се сипва вода да ги покрие. Когато водата изври се + кърито и доматеното пюре+сол разбира се.


Да, и аз така съм чувала че с кисело зеле ги правят. А мога ли да те помоля за рецептата?

Ихааа, това много ама много ми хареса! А какво ще кажеш за пълнеш от зеле(като зелена манджа със доматки) Дали няма да стане също вкусно? Нещо като руските пирожки със зеле?

А как точно ги оформи по този начин?

Обожавам пирожки със зеле, ама те са с кисело зелце (или поне мамината рецепта е такава, а тя си е автентична от Русията).

# 53
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Пълнежа е лук, чушка, картофи, доматено пюре и къри.
Лука и чушката се запържват леко, после се + картофите нарязани на ситно и се сипва вода да ги покрие. Когато водата изври се + кърито и доматеното пюре+сол разбира се.


Да, и аз така съм чувала че с кисело зеле ги правят. А мога ли да те помоля за рецептата?

Ихааа, това много ама много ми хареса! А какво ще кажеш за пълнеш от зеле(като зелена манджа със доматки) Дали няма да стане също вкусно? Нещо като руските пирожки със зеле?

А как точно ги оформи по този начин?

Обожавам пирожки със зеле, ама те са с кисело зелце (или поне мамината рецепта е такава, а тя си е автентична от Русията).
Абе от новите ефекти ли е или Netscape-а ми върти номера, ама не виждам и думичка на tornerosse  Thinking

# 54
  • Мнения: 1 238
Сега видях че репликите ми ги пише в синия квадрат, незнам защо... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 55
  • Мнения: 4 176
Такаааааа понеже всеки питаше дали става това тесто за солени, аз експерементирах и ето резултата:
http://www.bgphoto.net/photos/2121/o632526503180312500.jpg
Разликата е че не слагах много захар а само 1/2,л.
Както каза Янтра в чата " направила си пълнени хлебчета" Simple Smile
Още една разновидност: http://www.bgphoto.net/photos/2121/o632528103244062500.jpg
Оххх най-накрая свърши това тесто. Бях замесила цялата доза и 2 дена печа.   chef

# 56
  • Мнения: 4 358
Mamica, не се сдържах - комплименти  smile3501
Давай сега адреса, за да помагаме с яденето  Laughing

# 57
  • Мнения: 4 176
Mamica, не се сдържах - комплименти  smile3501
Давай сега адреса, за да помагаме с яденето  Laughing
Всичко раздадох че нали съм на диета:)
Мерси за комплиментите:)
Тия кифлички много сполучливи се оказаха.
Ей Ян Бибиян поздравления. Да си жива и здраВ.

# 58
  • Мнения: 8 464
Благодаря на всички за рецептите и идеите!Тия кифлички си оправдаха името-бързи и лесни! WinkИ много вкусни! Laughing

# 59
  • Сливен
  • Мнения: 1 022
Ей Ян Бибиян поздравления. Да си жива и здраВ.
От твоята клавиатура  - на божия монитор! Grinning

Последна редакция: сб, 28 май 2005, 07:48 от JnBibian

Общи условия

Активация на акаунт