Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 2

  • 119 773
  • 339
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 883
  bouquetБлагодаря, че сложихте отново рецептата на Марципан Варна! Започвам тортата отднес. Рожденния ден е във вторник. Ще се отчета когато стане!!! Брагодаря още веднъж!

# 256
  • Мнения: 3 927
Анда,
извинявай, ама изгубих връзката с коя глазура си работила? Става въпрос за зеленото, нали?Моля, сподели.....защото аз направих марципан Варна и съм въодушевена от леснотата, с която се работи с него......а се бях зарекла да не бъркам подобни неща за украси........Но нямаше как, правих торта Сахер и ми трябваха рози. И взех, че ги направих от първия път по технологията на наталина с навиването.....Или съм схватлива или е прекалено лесно това с розичките Mr. Green

ей на каква я спретнах:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=83153&photo=6

# 257
  • Мнения: 1 182
Taneto невероятно красиви неща правиш!
Моля само да ми обясните с този марципан Варна ли е направен Дино?

# 258
  • Мнения: 5 877
един желатин, три лъжици глюкоза, половин чаша нишесте и четири чаши пудра захар  Laughing

# 259
  • Мнения: 3 927
Мерси боку Simple Smile

# 260
  • Мнения: 186
momicheta, nqkoi ot vas beshe pisal che napravil marcipan Varna no s tazi razlika che slojil  jelatin plus. I spodeli che e mnogo dovolen...no tova e v izcheznatite postove.
molq ako moje nqkoi da mi kaje dali raztvarq pyrvo jelatina vyv voda i kolko ml, ili pak direktno se slaga v brashnoto spored vas?

# 261
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Eй, супер сте  Peace . Малко по-малко ще се възстанови информацията. Благодаря и аз на Наталина за линка  и на Зори за марципан "Варна".
АНда извинявай аз нещо не вдянах май  newsm78. Значи покритието (това зеленото  Joy) на Дино Великолепния  Grinning си го правила по рецептата:  един желатин, три лъжици глюкоза, половин чаша нишесте и четири чаши пудра захар. Въй аз пък що останах с впечатлението, че си работила с марципан "Варна" , къде съм бляла се чудя  newsm78.  Направо те окупирахме с това зеленото великолепие, ама толкова готино си го направила, че нямам думи просто  Hug

Последна редакция: нд, 10 дек 2006, 22:05 от korneliia_h

# 262
  • Мнения: 5 877
Eй, супер сте  Peace . Малко по-малко ще се възстанови информацията. Благодаря и аз на Наталина за линка  и на Зори за марципан "Варна".
АНда извинявай аз нещо не вдянах май  newsm78. Значи покритието (това зеленото  Joy) на Дино Великолепния  Grinning си го правила по рецептата:  един желатин, три лъжици глюкоза, половин чаша нишесте и четири чаши пудра захар. Въй аз пък що останах с впечатлението, че си работила с марципан "Варна" , къде съм бляла се чудя  newsm78.  Направо те окупирахме с това зеленото великолепие, ама толкова готино си го направила, че нямам думи просто  Hug
да, точно с тази рецепта. Изумена съм колко е проста и ефективна.

# 263
  • Мнения: 883
Дано някой ми отговори барзо... Ето ми тортата - http://images12.snimka.bg/001701868.jpg Но така и не намерих в нашия малък град Глюкоза. Мога ли да я намежа с мед? Имам акациев почти-бял мед. Но дали трябва да му капна няколко капки вода? Всъщност не съм виждала глюкоза и не знам каква е гъстотата й? Ще съм ви благодарна, ако ми отговорите бързо!  Praynig
И искам да ви благодаря от цялото си сърце за рецептата на марципана Варна! Не можете да си представите очите на сина ми като се върна от училище и като видя тортата...!!!

# 264
  • Мнения: 6 243
Не слагай вода, рискуваш да го захаросаш!
Ако ти идва гъст, леко го затопли и така го намажи върху тортата.

И най-важното - поздравления! Изглежда невероятно!

# 265
  • Мнения: 883
Благодаря за поздравленията.  Embarassed Но сега ли да я намажа или утре? Партито е от 16 ч. утре.

# 266
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Анда благодаря за отговора мила   bouquet
dididi страхотна е тортата браво на теб  Peace. Ама изумявате ме с тия ярки и чисти цветове. За пореден път питам какви боички ползвате бе момичета  newsm78. dididi нали цвета на марципана е леко жълт, как после цветовете ти стават такива чисти. Аз на моя марципан като сложих малко син и стана едно гаден цвят между зелен и син  Sick (и това заради натуралния цвят на марципана). Моля ви кажете какви боички ползвате, че да си взема и аз.  Peace
Може ли и още едно въпросче  Mr. Green. Като работите с марципана колко дебело разточвате покритието, че не ви се къса при пренасянето върху тортата? При мен все стават аварии  #Cussing out

# 267
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
dididi, чудна торта - много добре си се справила! И цветовете наистина са много нежни и добре подбрани! Браво!  bouquet

Тортата намажи малко преди поднасяне, за да не се размекне покритието(не мога да си извъртя езика и да нарека нещото марципан, при положение, че няма нищо с марципана Rolling Eyes).

# 268
  • Мнения: 883
Ами аз използвах боички за яйца...  Embarassed Не намерих сладкарски.
korneliia_h, нямах никакви проблеми с цветовете. Дори не съм ги разтваряла предварително. Просто ги премесвах по-дълго време. И да, наистина марципана е със блед, леко жълт цвят. Но на мен проблема ми е как мога да го направя БЯЛ?
Относно дебелината - този чаршаф го разточих много тънко. Сросто тортата е голяма, а аз отделих материал за моделиране. Но след разточването го навих на точилката и просто го разтлах върху тортата. Много съм доволна от резултата. И за моделиране изобщо не лепне. Страхотно се получи!!! Още веднъж БЛАГОДАРЯ!!!   bouquet А може ли да се използва като глазура разтопени десертчета ЧАЙКА?
natalyna, включи се тъкмо навреме. Почти бах започнала с мазането на тортата. Но ще го оставя за утре тогава. И за мен не е съвсем марципан, аз го наричам парено тесто. Но скоро гледах един фестивал на марципана и работиха с подобен материал. Поне не беше така шоколадово като това, което аз си представям като малципан.

# 269
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
И за мен не е съвсем марципан, аз го наричам парено тесто. Но скоро гледах един фестивал на марципана и работиха с подобен материал. Поне не беше така шоколадово като това, което аз си представям като малципан.

dididi, ама истинския марципан е нещо съвсем различно от едновремешните десертчета "Марципан"(и на тях са им измислили абсолютно неотговарящо на истината име). Истинския марципан е захарна маса от много ситно смлени бадеми, пудра захар и малко белтък за спойка.

Общи условия

Активация на акаунт