Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 2

  • 119 786
  • 339
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 883
Ясно... Не знам тогава какво е марципан.   33uu Не съм чак такава кулинарка. Аз готвя предимно салати и супи. От сладките и тортите само тази лесната, плодовата торта и баница...

# 271
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Наталинка ами и аз писах марципан, защото нали така казахте, че се наричало това покритие марципан "Варна". Разбрах, че баш марципана бил с бадеми , ама аз не ги рзабирам тия работи и ползвам наименованията, които сте писали (незнам точно кой беше пуснал тази рецепта  newsm78). Пък здраве да е, парено тесто или марципан "Варна" най-важното е, че се разбираме за какво става въпрос в питанката  Hug
Иначе dididi и аз с такива боички работя, ама на теб цветовет са ти просто перфектни. Колкото до това да стане тестото бяло, хич не мисля, че може да стане това чудо, ама знае ли човек  newsm78. Пък за дебелината до която оставяш разточеното тесто моля те бъди мъничко по-конкретна, аз примерно бях го разточила около 2 мм (направо си прозираше) и като го метнах на точилката , докато  стигна до тортата и то се поразкъса. Опитай с милиметри моля те.   bouquet

# 272
  • Мнения: 9 144
Пък здраве да е, парено тесто или марципан "Варна" най-важното е, че се разбираме за какво става въпрос в питанката  Hug


Именно  Laughing и че лесно се прави и работи с него. От него едва ли ще стане бяло - ще трябва да се върнем на маршмелоуз-а или друга една - Нат беше писала, ще потърся, защото и мен ме интересува снежно бяла.

korneliia_h   - моя "марципан" на циците беше около 2мм - почти прозираше като вдигнах - но го разточих на найлон и го взех с найлона - така го обръщах върху "топките" и нищо не се разкъсва.

# 273
  • Мнения: 5 877

Мистър Дино в завършен вид

# 274
  • Мнения: 883
korneliia_h, нямаше 2 мм - към 1 мм някъде. И нито се нацепи нито се накъса. Абсолютно благодатен материал. И да, наистина прозира. Направо се виждат шарките на мушамата. А сега като е върху тортата се виждат бананите отдолу. Но просто беше много голяма тортата и явно трябва да го правя в двойни дози за следващия път. Но нали ми е за първи път - доволна съм. А свекърва ми ми се скара, че съм "поръчвала" такава скъпа торта. Като й казах, че аз съм я правила и тя -  #Crazy !!! Ама как така! Ти досега не си правила такива торти??? И аз - Ами аз тука по интернет се учих... И тя - Ти сериозно ли? То кучето досега касапин да е станало... И тогава аз -  bowuu bowuu bowuu Ами аз станах...  Embarassed
Олеее, Дино е върхът! Аз пък искам такава кръгла основа да направя...

# 275
  • Мнения: 5 877
Dididi, основата е просто голяма синя чиния
Много се смях на разговора със свекърва ти.  Laughing

# 276
  • Мнения: 883
Не, не... Имах предвид тялото на Дино.  Embarassed Самата торта... как стана така кръгла? Защото аз първоначално исках да правя голяма калинка. Или средноголяма калинка върху основната торта - полянка с цветенца... Но не измислих как да я направя така полусфера.

# 277
  • Мнения: 4 176
Днес направих калинка.
Тестото пекох в метална купа за салата. От големите. Тестото сурово беше около 4 пръста. После сенаду още и стана страхотна.

Сложих алуминиево фолио около цялата купа ( дори завих малко по страничните ръбове). После намазах с олио и поръсих с брашно.
Изпекох го. Когато се охлади, развих фолиото от страничните ръбове и сложих чиния отгоре. Така обурнах целия блат с фолиото в/у чинията. Разрязах го на няколко тънки блата и м/у тях, ще сложа шоколадов мус. Голяма майсторка съм на муса ( нищо, че се прави със сурови яйца).
Та ето ти аз как направих кръгла форма. Като стане готова, ще снимам. Сега търся сладкарски червени бои, а и нямам време.

# 278
  • Мнения: 491
Браво, момичета! Страшни сте! За дебелината на глазурата - и аз го имам тоя проблем с накъсването на точилката, ама аз все с машмерлоуза работя. Сега за рождения си ден ще пробвам с пареното тесто, "Марципан Варна" или както там се нарича.
За боичките - аз все с бои за яйца работя. При моите опити най-добре се получи с едни, които са в капсули като лекарства. По шест цвята на блистер. Изсипвам праха направо, без да го разтварям. Хубави и ярки цветове се получават. Взимала съм и едни - една обща кутийка - вътре в отделни пакетчета четири цвята и едно пликче кристали, но те останаха малко на топчета, не стана хомогенен цвят. Но то може да има значение и колко са стари - от последния или от преди пет великдена   Joy

# 279
  • Мнения: 7 107
Днес направих калинка.
......... Сега търся сладкарски червени бои, а и нямам време......

А точките с шоколад ли ще ги правиш или имаш нещо друго на ум?
защото и аз имам мерак да направя калинка, но се чудя черното как да го измисля  Thinking?

# 280
  • Мнения: 4 176
Точките мисля да взема една капачка от дезодорант. Да я забия леко в калинката( да направя очертания) и отделно да разтопя черен натурален шоколад. С една четка да оцветя в очертания гръг.
Така го мисля аз.

# 281
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Pep-4о благодаря за идеята, трябва да пробвам и аз с найлон  Peace.
korneliia_h, ... И да, наистина прозира. Направо се виждат шарките на мушамата.

 smile3532 и при мен така  Joy. Явно все пак аз нещо не съм се справила с пренасянето, ама другия път се надявам да не се изложа. Свекито направо си го разбила, само така  Peace. Че те какво си мислят, ние снахите да не сме с вързани ръце.  Joy
Въй, тоя Дино наистина ме хвърли в оркестъра. Ма много готин бе. Искам и ааааааааааааазззззззззз  smile3514. Струва ми се обаче, че с тая кръла форма и аз ще се затрудня.   newsm78. Анда миличка ти беше пуснала как си я направила тая топчица, ама постинга ти се изгуби с останалите архиви и сега по памет незнам дали ще се справя добре  Thinking.
Тия дни мисля пак да се развихря, та да видим какво ще стане тоя път.
Лек ден ви желая   bouquet

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 16:26 от korneliia_h

# 282
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Здравейте  bouquet!
Отдавна се въртя из тази тема и очите ми се пълнят с красоти!Страшни сте Peace!
Аз все още не съм опитвала тези "чаршафи", но мисля за Нова година да се пробвам.

Ето какво открих - може да се черпят доста идеи оттук:

www.sassiescake.nl/18%20+.htm

# 283
  • Мнения: 5 877
Топката я правих с полукръгла купа, която напълних с парчета блат за морковена торта, добре намазани с крема от извара и сладка сметана. Стои половин час в хладилника и може да се обръща. За по-сигурно застлах формата с найлон, после се обръща без проблем. Отгоре мажеш с крема, за да е гладко, и връщаш в хладилника да се постегне.

# 284
  • Мнения: 337
Вижте на какво попаднах случайно Simple Smile
http://home-and-garden.webshots.com/album/57162437bsPdyp
Дано ви е полезно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт