Промени ли се начина ви на хранене в чужбина?

  • 5 526
  • 86
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 3 423
Аз отказах бозата, моренките и цъкането на семки.
И от мъка налях 30 килца.
След раждането обаче свалих десетина, та сега имам
още към 18 да свалям. Ако стане, стане, ако не, здраве да е.
Пусти стрес, ядем бързо, пържено, полуфабрикати,
замразени храни, на крак, нередовно, генномодифицирани
продукти, безвкусици, абе живот ли е. Пък и на север
се яде повечко, че иначе енергия няма.
Като се прибирам в България, се нахранвам и с малко,
облизвам пръсти, не се сещам за полуфабрикати.
Май винаги едното е за сметка на другото.

# 76
  • Мнения: 384
И АЗ ПАК ДА СЕ ВКЛЮ4А.  LaughingТ.К РАБОТЯ В PRODUCE DEPARTMENT В ЕДИН МАГАЗИН, СЪМ СЪГЛАСНА С ВСИ4КИ ВИ 4Е ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ И ПЛОДОВЕТЕ НЯМАТ ВКУС. ВСЯКА СЕДМИЦА ИМАМЕ ПОЧТИ ПО 2- 3 ВИДА СОК / КОИТО СЕ ВОДИ 4Е Е ОРГАНИЧЕН:)/ КОИТО ГО СПИРАМЕ ОТ ПРОДАЖБА . ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ ЛИ4НО АЗ ИЗХВЪРЛИХ ОКОЛО 15 КАШОНА СЪС СОК ОТ МОРКОВИ. МНОГО Е ТЪЖНО Т.К. ВИЖДАМ 4Е СПЕЦЯЛНО ТАЗИ МАРКА СОК ХОРАТА Е КУПУВАТ ЗА МАЛКИ ДЕЦА И БОЛНИ ХОРА. ВСЯКА СЕДМИЦА ИМА ВИД ПЛОД ИЛИ ЗЕЛЕНЧУК КОЙТО ГО СПИРАМЕ ОТ ПРОДАЖБА ПОРАДИ ДАДЕНА ПРИ4ИНА. ТО И АЗ САМАТА ВЕ4Е НЕЗНАЯ КАКВО КУПУВАМ.ВЪПРЕКИ ЧЕ СЕ СТАРАЯ ДА ПРОВЕРЯВАМ ОТ КЪДЕ ИДВАТ ПРАТКИТЕ, ДО КАКВА СТЕПЕН ПРОДУКТИТЕ СЕ ОРГАНИЧНИ / А И ТОВА МИ Е РАБОТАТА  Simple Smile/

# 77
  • Мнения: 6 167
Влади, не разбрах с кое точно не си съгласна, май пеем в една тоналност,
но в резюме мисля, че ако се намери златна среда - нашите традиции в салатите
и техните да ядат по-просто ще има ефект в/у талията. Mr. Green
за моята говоря.

Няма да коментирам качеството на инженираните храни.
Няма какво да се лъжем, факта си е факт.
Не само по отношение на плодове/зеленчуци, аз голямата опастност я виждам
от месото и млечните произведения.
и в първия си постинг казах, таз година в нашия прованс има 3000 случаи на
Алцхаймер. Това е потресаващо. До колкото помня от дипломната ми работа преди 140 години, качеството на храната е от голямо значение за прихващането на тоз синдром.

Но тъй като нямам баба на село да ми изпраща собствена продукция,
в София, за съжаление в последните години плодовете и зеленчуците също не са
... цвете.  Sad предимно турски доматки хапвах, не че няма биволско сърце аромен и вкусен домат от нечий бг двор, но не ми е бил по джоба.
И все пак в БГ може да се намери качествена храна.

аз затова се интересувам как се садят домати, че тук в двора съм набелязала едно 'петно' , от 2/2 м. и мисля до година да вържа колците Mr. Green
не може да е толкова трудно... newsm78

# 78
  • Там,където се събуждам щастлива.
  • Мнения: 8 967
Може би се е променило единствено, че ям редовно, по-разнообразна храна и ако в България съм яла само супа за вечеря, то сега след супата има и друго.

Готвим всеки ден, като много рядко яем 2 дена едно и също. Никога не купувам пица или други полуготови продукти. Дори супите са винаги от продукти, които са само предварително нарязани. Мазно не готвя от много отдавна. Хляб ям само по 1 сандвич на ден в училище. Бързите неща от снек бара купуваме много рядко, само ако нямаме време, 1 път на 5-6 седмици. Правя салата всеки ден, като след много експерименти съм уцелила кога и откъде да купувам продуктите. Единствените неща, които само аз ям са таратор и сърми.За всичко друго не правя отстъпки, както аз ям холандски неща, така и българските трябва да се ядат.
Не пазарувам 1 път в семицата, а няколко пъти, заради месото, което искаме  да е прясно. Имам складирани неща, най-вече когато има оферта и ми влизат в работа, когато нямам време и гледам да е нещо, което имам. Не замразявам повече от 1 път на 2 месеца, някое и друго кило месо, което също е било по-евтино.

Чипс ядем 2 пъти в годината, когато пътуваме някъде. Пред телевизора не ядем никога, много рядко чаша компот , най-вече плодове след 20.
И въпреки това качих килца, които се чудя как да сваля. В БЪлгария бях по-слаба, тъй като живеех непрекъснато в домашен стрес. Тук е спокойствие и съответно килата не се топят. Все си казвам от утре ще ходим повече на разходка, но след 10 часов работен/ училищен  ден най-малко ти се иска да се разхождаш... ooooh!   

# 79
  • Мнения: 2 959
За мен суровоядството и готвено на пара е най-доброто,където и да живееш Simple Smile
Диорелка, а Ти практикуваш ли го, или просто споделяш наблюдения от хора на които се възхищаваш? Аз също съм на Твоето мнение за суровоядството и свеждането до миним. на термичната обработка на храната, до колокото е съобразно, разбира се. Hug
...научих го да яде салати,...
Ленни, все пак това е доста добре като начало на съвместното Ви съществуване. Аз винаги съм си мислила че средиземноморските страни имат невероятно богата и разнообразна диета, включваща морските дарове- незаменими белтъчини, и овкусени с различни зеленчуци и плодове, а като допълнение паста- хубав карбс. А Дамяно приема ли новият хранителен режим? Hug
...Аз като вегетарианец ...

Мистик, а ти като вегетарианка, на какво залагаш като източник на белтъчини? Месото, рибата и яйцата изключваш ли ги? Hug
Мили46, как е при Теб в далечна Австралия ситуацията? Hug
Ще е интересно ако и НЗ мами- Майка и Румянка се включат с мнения за храненето по техните красиви места! Hug

# 80
  • Мнения: 3 367
ДО КАКВА СТЕПЕН ПРОДУКТИТЕ СЕ ОРГАНИЧНИ Simple Smile/
би ли пояснила ,моля ,как правиш това (доколкото аз знам тук няма стандарти за "органичност" и по тази причнина друго освен мляко -за к има някои правила- "органично" не купувам);
10кс,
Анна

# 81
  • Мнения: 6 167

[
Ленни, все пак това е доста добре като начало на съвместното Ви съществуване. Аз винаги съм си мислила че средиземноморските страни имат невероятно богата и разнообразна диета, включваща морските дарове- незаменими белтъчини, и овкусени с различни зеленчуци и плодове, а като допълнение паста- хубав карбс. А Дамяно приема ли новият хранителен режим?

хаха, приема, ама много му пораства корема!
той всъщнсот обича да 'ядем както в българия', защото е по-вкусно
и резултата е налице Sad

калида, ти имаш невероятна памет!  Hug

за органичните продукти ще си позволя да замълча ( както никога) - както казах от догодина мисля в малка част от нашия двор да се занимавам с градинарство ( каквото и да означава това Mr. Green).

# 82
  • Мнения: 2 907
Калида, яйца и риба консумирам. Най-нормална веге съм, само месо не ям. До скоро ядях много соя и разли4ни тофу-продукти. Докато не попаднах на обратната на официалната теория за соята - 4е не е полезна, а даже вредна за организма. Спрях да си купувам соя и тофу. Сирената, които ям са също ограни4ени, изследвам до педанти4ност съдържанието им - само тези без животинския ензим ренет( на бг. се казвало сирище), а те са рядкост- купувам.

В момента нямам абсолютно никакъв здравословен режим, мъ4а се да слабея, ям буквално минимални коли4ества каквото и да е, колкото да не припадна.

# 83
  • Мнения: 2 292
месото, zеленчуците ... всичко е така обработено. Наскоро гледах един дилм zа едно семейство и жената вzела да паzи диета и да се гримира , мъжа почнал да се иzрива винаги, като се доблжил до нея ... смяташе , че е от грима , тя пък откаzваше да ходи негримирана, направи си тестове zа алергичност , но нямаше алергии, освен към някакъв антибиотик  ... стигнаха до раzвод, в последния момент един лекар откри, че диетата на жената включвала пилешко , а те с толкова антибиотици ги тъпчели пилетата  #Crazy
гледах и един документален , zа това, как отгеждат zеленчуците в Холандия ... ами в парниците в някакви вадички от пласмаса течеше химическа течност и в нея си вирееха растенията ... ами домати, караставици, чушки ... вече специално гледам zеленчуците , които копувам да НЕ са проиzведени в Холандия.

# 84
  • Мнения: 11 320
месото, zеленчуците ... всичко е така обработено. Наскоро гледах един дилм zа едно семейство и жената вzела да паzи диета и да се гримира , мъжа почнал да се иzрива винаги, като се доблжил до нея ... смяташе , че е от грима , тя пък откаzваше да ходи негримирана, направи си тестове zа алергичност , но нямаше алергии, освен към някакъв антибиотик  ... стигнаха до раzвод, в последния момент един лекар откри, че диетата на жената включвала пилешко , а те с толкова антибиотици ги тъпчели пилетата  #Crazy


Ей точно това ме накара в БГ да стана вегетарианка. Заради инжектирането на кравите там с антибиотици за по-висок добив мляко. Тогава даже и мляко не хапвах. Добавях си соя и така изкарах десетина години. Сега се върнах пак към вегетарианството, но риба, яйца и млечни продукти не пропускам.
Гадното е, че наистина не знаеш какво да ядеш.
След темата на Лени за филма на Ал Гор, от постинга на Милф даже се замислих, дали наистина не е редно да започнем и да консумираме плодове и зеленчуци според сезона и да са местни. Така поне ще можем да избираме необработени неща (или по-малко обработени)

# 85
  • Мнения: 6 167

След темата на Лени за филма на Ал Гор, от постинга на Милф даже се замислих, дали наистина не е редно да започнем и да консумираме плодове и зеленчуци според сезона и да са местни. Така поне ще можем да избираме необработени неща (или по-малко обработени)

разбира се.
не знам вие как сте, но на мен доматите спират да ми ' вървят'
и краставиците също, нямам афинитет към марули от юни месец...
има ги, но аз съм свикнала да употребявам определени плодове и зелечнчуци в
техните сезони. и кухнята съответно е такава - сезонна.
някои казаха вече, че откакто са в чужбина не ядат плодове и зеленчуци сезонно,
а целогодишно. няма лошо,
но за мен не е нормално да направя шопска салата за коледа.
просто ... това е. бита ми е бил такъв, така съм възпитана и тн.
мисля,че е добре да се ядат плодове и зеленчуци според сезона.

# 86
  • Мнения: 3 388
Тук при нас се обядва винаги в 13 часа, а вечерята е точно в 20.
На обяд обиновено се яде риба тон с домати, моцарелла с домати или други зеленчуци, пържола-пилешка, телешка или пуешка, кой каквато иска, или пък риба-ние ядем най-често риба меч, сыомга и мерлузо, пак със зеленчуци. Понягога се яде паста, но в никакъв случай няма обичай да се яде паста всеки ден. Вечер нещата са подобни, общо взето всеки ги редува, както си му харесва и според възможностите.
Общо взето, основното ядене е вечерята, тъй като наобяд, ако се ходи на работа е доста трудно да хапнеш нещо свястно. Мъжа ми например, си носи сандвичи или друга храна от вкъщи или яде на ресторант.
ПИца ядем в 90% от случаите на ресторант, много рядко замразена или поръчка по домовете. Салати се правят, не толкова обилни като българските, но като се има предвид, че не е основно ядене, е абсолютно ок. Супи се правят, друг е въпроса, че никой не ги яде  Laughing Мъж ми не ги обича, аз последно правих една леща и сама си я изядох
Закуската е с кафе-мляко, мляко с какао или чай + бисквити и череали, сухари с Нутелла, сладки неща общо взето. Аз също закусвам така, понягока си правя сандвичи.
Има си и лоши, и хубави страни италианската кухня, също  както и българската. Погрешно е да се обобщава. А пък, че се дебелеело от пастата, ами да дебелее се, и аз уикенда попрекалих и веднага ми се отрази естествено. Също като една българска яхнийка, която не мисля, че  емного  здравословна, още повече с поне 2 филии хляб. За съжаление, доста хора имат този навик и няма нищо лошо, щом им харесва. Аз предпочитам да ям стойностни неща, едно парче повече риба или месо и зеленчук, отколкото да се тъпча с хляб. Не че не консумираме хляб въобще, не, но не и по този начин, по който се прави по традиция в Бг. Слава богу и в семейството ми никога не е било възприето да се яде примерно т.нар. готвена манджа с много хляб, нямам дори спомен и веднъж да сме го правили.
За зеленчуците- и на мен напоследък не ми допадат доматите, страшно безвкусни са! Зелена салата ядем целогодишно, плюс всякакви други зеленчуци. Плодове аз много не обичам.
Що се отнася за това как ми понася кухнята тук-ами като дойдох  за около 3 месеца отслабнах с около 7 килограма и то при обилно ядене и преяждане всеки ден с паста, пици, меса, сладоледи, сирена, всичко ново и апетитно, нали знаете  Wink После отказах цигарите / септември м.г./ и до ден днешен съм качила поне 6-7 килограма. И от спирането на цигарите, и от привикването с кухнята. Сега нещата се нормализират, но е истина че и метаболизма работи вече другояче, не е като преди 25  Crazy
Колкоот до мъжо, той расте на тумбак и вече е доста напред, откакто сме се оженили  Laughing Не готвим нито само италиано, нито само бг, каквото дойде. Аз съм инвентаторка в кухнята и обичам да експериментирам.
Айде че стана много дълго ... хубава вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт