Проблема ранно захранване!

  • 6 893
  • 129
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 8 585
Защо? защото кравето сирене най-често се фалшифицира и най-лесно.
Виждали ли сте овче мляко на прах? а краве?
Значи, изтегля се от кравето мляко цялото масло и към останалото слагат мляко на прах, което купуват за жълти стотинки. И voila->> краве "сирене".

Да, въпрос на традиции е... както Ви харесва.

# 91
  • Мнения: 4 428
Защо? защото кравето сирене най-често се фалшифицира и най-лесно.
Виждали ли сте овче мляко на прах? а краве?
Значи, изтегля се от кравето мляко цялото масло и към останалото слагат мляко на прах, което купуват за жълти стотинки. И voila->> краве "сирене".

Да, въпрос на традиции е... както Ви харесва.

Ама сега за кравето сирене/мляко ли говорим, като такова или подлагаме на съмнение това, което се продава в магазините  newsm78
Съгласна съм, че никога не може да си сигурен какво купуваш /включая с овчето и козето и всички останали продукти на пазара/, но това не означава, че самите продукти са вредни или нещо такова. Най-хубаво ще е всичко да си правим сами, за да знем какво има вътре и какво точно ядем. Но все пак сме в 21в., а не в 19в. Нямаме възможност всеки да си има ферма и да си отглежда кокошки за яйца, крави, овце и кози за мляко, прасета за пържоли и т.н. Какво остава да ядем в такъв случай  newsm78 А и продуктите за готвене в къщи пак се купуват от пазара /в повечето случаи/.
Сухото мляко си е сухо мляко и може да се изтегли от всяко мляко. Не знам защо си решил, че точно кравето е фалшиво, а останалите са 100% натурални  newsm78 Имам една позната, която се занимава точно с млечните продукти и ще взема да я разпитам по въпроса. Стана ми интересно

# 92
  • Мнения: 7 803
тук има козе мляко на прах  Peace

# 93
  • София
  • Мнения: 6 365
Кравето сирене е символ на мизерията.

Това пък защо  newsm78 newsm78 newsm78 Все си е сирене

Това според мен вече си е до някакви традиции  Thinking Нищо му няма на кравето мляко, за да се смята за нещо по-лошо от овчето или козето.

ами не е до традиции, а до пари. аз, като по-възрастна, помня добре времето преди 1990-та. тогава никой не купуваше краве сирене, освен за влагане в други изделия, например - баница. хората си купуваха само овче сирене и кашкавал.
сега народа обедня значително и почна да тегли към евтиното. защо кравето сирене е евтино, Бърди е обяснил.

въпрос по темата към д-р Бърди - споменахте за премахването на люспите на лещата и боба. с боба ми е ясно, ама на тия ситни лещени зрънца как се премахват люспите най-ефикасно? има ли някаква технология?

# 94
  • София
  • Мнения: 10 825
[
въпрос по темата към д-р Бърди - споменахте за премахването на люспите на лещата и боба. с боба ми е ясно, ама на тия ситни лещени зрънца как се премахват люспите най-ефикасно? има ли някаква технология?


Има. Продава се обелена леща Sunglasses

# 95
  • Мнения: 8 585
Да-има.
Добре е да накиснете боб или леща за една вечер.
След като се сварят ги изсипвате върху сито. Отдолу някакъв съд.
С дървена лъжица ги "филтрирате"-долу остава само леща или боб, без люспи.
Може после и блендер.
Не слагаме брашно в леща и боб-оставяме да врят на бавен огън и те се сгъстяват.

Боба се класифицира по твърдост. Тук има около 15-16 вида боб. Мекият боб с бавно варене се сгъстява някак особено. Домакините знаят...

# 96
  • Мнения: 8 585
тук има козе мляко на прах  Peace
Има-но е скъпо и неефективно да слагате в овчето сирене овче мляко на прах.
Кравето мляко на прах е евтино и най-лесният начин за фалшифициране на всичко млечно.

Откакто "Данон" влязоха в Бг, от Бг изчезна Бг кисело мляко.
Оргиналното Бг кисело мляко. Е, на места все още може би има... не знам.
Но старото, което се режеше с нож и се продаваше на кило в домашни съдове, покрито с тензух? Къде е? Или във фамозните стъклени бурканчета?

Така стоят нещата, за съжаление...

# 97
  • Мнения: 1 030
[
въпрос по темата към д-р Бърди - споменахте за премахването на люспите на лещата и боба. с боба ми е ясно, ама на тия ситни лещени зрънца как се премахват люспите най-ефикасно? има ли някаква технология?


Има. Продава се обелена леща Sunglasses
Мисля, че това е червената леща - в пакетите е с ярък оранжев цвят. Като се свари направо се разварява и много лесно се пасира.

# 98
  • Мнения: 8 585
Лещата е много богата на желязо храна.
Пасирана и леко сгъстена с бебешко оризово брашно е чудесна и питателна храна.

Опитайте.
За деца над 11 месеца, на които сте дали вече фиде и може да дадете хляб, можете да я сгъстите с натурален сухар от черен пълнозърнест хляб.

# 99
  • Мнения: 1 030
Аз само да питам откога може да се дава варена пасирана леща?

# 100
  • Мнения: 8 585
От 8 месец... но е малко индивидуално...
Предпочитам да се храни добре с три четири плода в 16-17-18 и
4-5 вида зеленчук в 12-13-14, да е включено един вид месо (аз започвам с бяло пилешко почти винаги) и жълтък. Жълтък обикновено добавям около 2 седмици след пилешкото месо-около 7.5м.

# 101
  • Мнения: 532
Birdie,да ти кажа все като се намесиш в някоя тема става скандал.А и само плюеш по българските педиатри по всичко в България.Ти изобщо българин ли си?Или вече си се претопил от гърците?
Много си е хубаво сиренето и нека всеки сам да реши какво да си купува.

Иначе ще ти кажа,че май само ти солиш храната на децата.Принципно бебето не познава вкусовете и когато се захранва не се нуждае от никаква сол.Натрия и хлора,които са единствените компоненти в нея се съдържат и в адаптираните млека в нужните количества.Всичко останало е предозиране.Ние просто злоупотребяваме със солта и ставаме зависими от нея.
Захраних дъщеря ми със зеленчуково пюре (картоф) и не съм имала никакви проблеми след това когато въведох плодовете.А приятелките ми ,които започнаха с плодове после подслаждаха зеленчуковите пюрета,за да ги ядат децата им.А тиквата е много полезна и ако не знаеш прочети тук там.
 


# 102
  • Мнения: 8 585
Обменяме мнения-къде е "скандала"?
Ако не ви харесва-моля, не четете...
Ако не сте съгласни-моля, не прилагайте нищо от написаното...

"Принципно бебето не познава вкусовете"
->Това не е така. Защо? Много просто-още с началните храни детето има предпочитания. Как така, щом "не познава вкусове"??

Не съм казал да предозирвате солта-писах за мъничко, на вкус...
Но това си е въпрос на избор, така или иначе.

"А приятелките ми ,които започнаха с плодове после подслаждаха зеленчуковите пюрета,за да ги ядат децата им."
->Да, защото ги дават в един и същи час. Така е, и затова така не се прави. А иначе-няма проблем.

Никъде няма да намерите да се търгува и продава краве сирене наравно с овче. Предлага се по-малко или повече като екзотика. Ако отчетете факта, че и най-лесно се фалшифицира, има над какво да се замислите... не е задължително да се съгласявате... Simple Smile

# 103
  • София
  • Мнения: 2 106
А може ли в боба да има и люти чушки ? Отваря се апетита така.
Няма да е лошо и шкембе чорба с повечко чесън.  smile3504
Joy Joy Joy

# 104
  • София
  • Мнения: 4 423
Много смешно #Crazy, моля ви, темата е за обмяна на съвети и мнения, които да са полезни на много хора.
Клюкарника е по - надолу, тук място за Спам няма. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт