Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

  • 80 614
  • 783
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 255
Много приятно като идея, благодаря...

# 61
  • Мнения: 913
Аз ще се пробва с цяло пиле. 😁
Как процедирате вие и какви подправки ползвате....
А също и програмите са едно...но на практика е друго, та ориентировъчно ако някой е правил цяло пиле, на колко градуса, за колко време  🙂

# 62
  • Мнения: 14 147
Във фейсбук групата го пекат 50 мин. на 160°С, като го обръщат веднъж.

# 63
  • Мнения: 7 856
Пилето на грил във фурничката ми като програма е 40 минути на 200 градуса.
От мене - пататник във фурничка 50 минути на 180.
Два по-малки Настъргани сурови картофи, две яйца, сирене, ронена чубрица. От горе резенчета масло.
Пекох в еднократна алуминиева форма, добре намазнена, но пак залепва. Ако не ме до мързи, следващият път ще изрежа за дъното хартия за печене.

# 64
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 361
Сега пекох патладжани, 15мин на 180С, после ги нарязах на салата, идеални.


Аз ще се пробва с цяло пиле. 😁Как процедирате вие и какви подправки ползвате....
50мин на 180С, аз ползвам готови смески подправки, абсолютно всичко става за пиле, и намазвам също с олио, пуснах картинка на предишната страница.

# 65
  • Мнения: 1 335
Ефи, салатата ти изглежда много апетитно. Виждам патладжан, домат, зелена салата, сирене - какво друго има в нея?

# 66
  • Мнения: 14 147
Първи и последен опит за мъфини. Не се отделят от силиконовите формички, дори и като мина с нож отстрани. Не са образували "коричка" отдолу и изваждането им е мисия невъзможна.


# 67
  • Мнения: 2 191
Изглеждат изпечени и като единствена причина да не се отделят допускам, че силиконовата форма не е омазнена предварително. Аз нямам този проблем.
Ефибуш, салатата наистина изглежда апетитно, но необелените патладжани ми избодоха очите.
Надявам се критиката ми да е градивна Stuck Out Tongue Winking Eye

# 68
  • Мнения: 14 147
Когато пека във фурната никога не ги омазнявам (освен преди първото ползване, така бях чела). Ако е това причината, бих им дала още един шанс.

# 69
  • Мнения: 7 298
Даре, и от двата вида силиконови формички, които имам, се отделят лесно без да съм ги омазнявала. Три различни рецепти, и трите бяха ок отдолу, отгоре не ми харесват, но ....изяждат ги без претенции.
Скрит текст:


# 70
  • Мнения: 14 147
Дени, ми те твоите (особено последните) са чудни. Със силиконовите формички и онези от фолио, за еднократна употреба, никога не съм имала проблем с изваждането (във фурна). Може пак да опитам. На кое ниво ги печеш?
Добре, че големият избра мъфини, а не кекс, че какви благословии щяха да излязат от устата ми... Joy Много мразя нещо да не ми се получава и ме хващат лудите.

# 71
  • Мнения: 7 856
За проблема с мъфините - имаше ли достатъчно място между тя, дза да ги обдухва от долу горещият въздух? Не забравяйте, че няма нагревател от долу.
Аз няколко пъти пека солен кекс в еднократна алуминиева форма във фурничка, но на решетка, не на дъното. 180 градуса за 50 минути. Като намазня преди печене формата, се отделя без проблеми след изпичането.

# 72
  • Мнения: 14 147
Формичките бяха плътно една до друга, за да успея да ги събера всички (9 броя).

# 73
  • Мнения: 7 298
Даре, някъде почти по средата слагам решетката( веднага над или под улея за кошницата). Събирам 12 формички, както се вижда на последната снимка( това дори не са мъфини по рецепта, а сладкиша на Пейчев без яйца https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_28.html?m=1 , като аз сложих какао, а не сладко).

# 74
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 361
Мисля си, че мъфините вероятно са залепнали защото или не са били сложени в загрят фраер (обикновено се слагат в загрята фурна), или температурата е била нисичка и не е успяло да ги хване добре отвън да направи коричка. Също може да е трябвало да се оставят да поизстинат малко преди да се вадят от формичката. Ако са били сложени на дъното вместо в кошницата това най-вероятно е виновникът, защото топлината се е предавала само отгоре-надолу, вместо директно да ги удари топлия въздух отстрани.

Виждам патладжан, домат, зелена салата, сирене - какво друго има в нея?
Зелен лук и магданоз.

Патладжаните си ги харесвам с кората Stuck Out Tongue Winking Eye Всъщност тя много нежничка стана, само да я пипнеш и се къса, може би защото се и задушават в това малко пространство, все едно готвиш на фурна с капак. И естетически ми харесват повече с кора, иначе са като нарязан охлюв Neutral Face

Едно цвекло взех с цел някой ден да го пека във фраера, но все не му идва времето, май ще се сбръчка докато стигне до приготовление Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт