Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

  • 80 922
  • 783
  •   1
Отговори
# 75
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 692
Eфибуш, спокойно, то и без това ще се сбръчка при печенето Grinning

# 76
  • София
  • Мнения: 894

Едно цвекло взех с цел някой ден да го пека във фраера, но все не му идва времето, май ще се сбръчка докато стигне до приготовление Satisfied

Аз пробвах, но не ми хареса резултата - много го изсушава. Ако е топлинно обработено най-много го харесвам сварено, после със зехтин, балсамико и копър.

Ето и последното ми произведение - пълнени чушки със сирене, извара, яйце, елда, магданоз, копър, черен пипер и чесън на прах (всичко на око). - 30 минути на 170 градуса във фурничката.

 

# 77
  • Мнения: 2 212
На мен не ми е естетично да ям и да плюя кори/люспи, както и не бих ги консумирала, но въпрос на предпочитание Stuck Out Tongue Winking Eye
Фрайъра не подгрявам никога без значение какво ще приготвям.

# 78
  • Мнения: 13 438
Пекла съм цвекло във фраера, само че завито във фолио. Идеално си беше, нищо сбръчкано нямаше. Хем цели глави пекох и ги държах повечко, ако бях ги поне разполовила щяха да станат по-бързо че бяха едри.

# 79
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 606
Цвеклото не се ли пече като картоф по принцип? Не съм готвила преди въобще цвекло, но покрай новата машинка реших да пробвам. И един сладък картоф съм приготвила за печене, но те май стават по-бързо от цвеклото и няма да може да се сложат заедно. Увиването в станиол е добра идея, и с малко оливийце  Hands Plus1 Сега видях че по рецептите навсякъде го готвят нарязано, ставало за 15мин. Утре може да пробвам, ще ги размеся с друг зеленчук, лук и т.н. Smiley Fork And Knife

На мен не ми е естетично да ям и да плюя кори/люспи
Явно има разлика между моя резултат и това което си представяш че се получава ¯\_(ツ)_/¯ "Люспата" беше точно толкова сготвена колкото средата и не създаде нужда да се отделя. Съвсем различно е от стандартна фурна, няма изсушаване.

# 80
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Цвеклото го режа на пръчици, както и морков, соля, поливам с изцеден лимон, слагам малко олио и пека на 180 градуса за 15 минути.
Но аз цвекло си обичам.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 22:29 от Pesheck

# 81
  • Мнения: 13 438
Това последното звучи интересно, не съм пробвала да слагам лимон преди да отидат във фраера нещата, обикновено го добавям после като са готови. А с какво ги съчетаваш после?
Точно имам една глава в хладилника и се чудех дали да я пека както предните и да я правя на салата с чесън, магданоз и орехи или друго да измисля.
Нарязано наистина ще стане бързо, просто аз такава рецепта си харесах като пробвах - изпечено цяло във фолио, че даже и да пренощува в хладилника после както е завито.
Всякакви зеленчуци стават вкусно и бързо във фраера, тия дни правих и тиква нарязана като картофки в него, също става интересно.

# 82
  • София
  • Мнения: 894
Сладките картофи ги правя в кошницата за картофи, нарязани на дълги ивици,оваляни в зехтин и подправки (аз ги харесвам с кимион, черен и червен пипер) и се получават по добри от обикновените картофи, някак си по сочни стават и са ми по-вкусни отколкото на обикновена фурна.

# 83
  • София
  • Мнения: 15 491
Здравейте, не знам дали тук да питам или има друга тема, но след 18 минути на 180 градуса,да изгорят всякакви фабрични смазки, изпекох 2 филийки за 8 минути на 180 гр и край,повече не се включва.Гореща е, дали  пък ѝ трябва охлаждане.Но ако така ми прави....да я чакам да изстива по час след всеки две филийки...

# 84
  • Мнения: 5 396
Тайна, каква е Вашата машина, модел, марка

# 85
  • София
  • Мнения: 15 491
Тайна, каква е Вашата машина, модел, марка
Ето тази.Даже съм обърнала задната решетка под работещия абсорбатор,да не прегрява и пак спира,когато си поиска.

# 86
  • Мнения: 2 306
Не е ли гаранционен? Направо им го рекламирай.

# 87
  • София
  • Мнения: 15 491
Не е ли гаранционен? Направо им го рекламирай.
Днес го получих.Писах им рекламация, но се чудех дали аз някъде бъркам.Изчетох книжката с упътването, но нищо не пише за прегряване и изключване,освен да не се пипа с голи ръце.Изпълнила съм изискването да има свободно пространство отзад, даже му пускам аспиратора.Страх ме е,да не гръмнем,че има в кухнята и газова бутилка.

# 88
  • Асеновград
  • Мнения: 518
Мойта съм я пускал по 50 минути и не е спирала и отделно по 20 - 30 минути по няколко пъти едно след друго . Не е нормално вашето . Връщайте я . При тях поне е лесно ако не е от външен доставчик .

# 89
  • София
  • Мнения: 15 491
Приеха рекламацията,писаха да попълня формата за връщане, но сега се чудя каква друга да взема.Съгласиха се и на замяна, но както съм си Марко Тотев, страх ме е да не е същата.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт