Хайде Коледата идва дайте своите идеи!

  • 51 859
  • 387
  •   1
Отговори
# 315
  • софия
  • Мнения: 756
мога ли да ползвам боя за яйца вместо сладкарската боя?

# 316
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ето още нещо от мен

Орехови парчета - не изглеждат добре и са доста пипкави, но са много вкусни: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … 3.0;id=2626;image
Фалшивите бонбони "Рафаелло": http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … 3.0;id=2627;image
И "Ванилените кравайчета" снимани по-официално: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … 3.0;id=2628;image

# 317
  • Мнения: 139
Ditta само като видях снимката с кулинарните произведения и ми потекоха лигите. Изглеждат МНОГО вкусни!!! smile3501

# 318
  • Мнения: 127
Привет!Аз често открадвам от вашите кулнарни идеи-страхотни са.Тази коледа съм решила да направя различни фигурки от хлебно тесто-гевречета,коледарчета и др.Моля,дайте ми идеи за такива фигурки и за това по какъв начин могат да се направят.Благодаря предварително.

# 319
  • Мнения: 1 063
Ето още нещо от мен

Орехови парчета - не изглеждат добре и са доста пипкави, но са много вкусни: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … 3.0;id=2626;image
Фалшивите бонбони "Рафаелло": http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … 3.0;id=2627;image
И "Ванилените кравайчета" снимани по-официално: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … 3.0;id=2628;image
Може ли рецептата за бонбоните Рафаело,изглеждат невероятни  Peace и се извинявам ако вече е давана! Hug

# 320
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Пускала съм ги мисля в миналогодишната коледна тема, но не ги намирам сега, така че ето ги тук: Фалшиви бонбони "Рафаело"

# 321
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Нат, маслото размекнато или разтопено?

# 322
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Разтопено, то и без това ще се разтопи като му сложиш топла водичка.  Peace

# 323
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Това са ми любимите бонбони! На вкус докарват ли го?

# 324
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ами то е ясно, че няма да е абсолютно същия вкус, но са подобни. Консистенцията също е по-различна, по-скоро напомня Баунти. Ако обичаш кокосов вкус няма да съжаляваш.

# 325
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Ами то е ясно, че няма да е абсолютно същия вкус, но са подобни. Консистенцията също е по-различна, по-скоро напомня Баунти. Ако обичаш кокосов вкус няма да съжаляваш.
Обожавам!!! Мерси Нат!

# 326
  • Мнения: 3 550
Eто и моите джинджифилови сладки по рецепта на Зори. Всъщност, и украсата е по нейна идея. Правих и меденки, които не украсявам, а само слепвам с мармалад. Останаха затрупани отдолу, не са нищо особено.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=50192&photo=7

# 327
  • Мнения: 1 063
Благодаря Нат и аз обожавам кокосови произведения и като видях снимката на бонбоните,няма да обяснявам какво ми потече от устата...

А тези вафлени кори, какво всъщност представляват, защото може и тук да има, но да не знам Simple Smile
 Hug

# 328
  • Мнения: 50
Още утре ще отида да търся вафлени кори. Това са едни от любимите ми бонбони. С риск да стана досадна исках да помоля да ми препоръчате рецепта за меденки, тук и в другите теми за Коледа видях няколко рецепти, но просто не мога да реша, всички изглеждат супер. Много благодаря предварително! Simple Smile

# 329
  • Мнения: 1 399
stella, предполагам, че говориш за моите сладки. Аз като карамелизирам захарта, махам от котлона и сипвам водата. Тя кипва, но на котлона пове4е не връщам. После тестото в първоначалния му вид си е течно, като за кекс. Но като се остави в хладилника да изстине, се стяга.
Отделно непосредствено преди разточването се прибавя 1/2 ч.ч. брашно, но пак остава меко тесто.
Дано станат хубави.  Simple Smile
Да, Вери, за тях говорех.
Наистина беше се стегнало допълнително тестото. Явно не съм разбрала, нито пък съобразих, че ще стане така  и се стремих да го докарам до меко тесто още преди да го прибера в хладилника.
Но пак станаха.  Grinning
Днес само леко набрашних, колкото да не ми лепне като го разточвам.
Аз също използвах готовата подправка на Котани, но от лакомия сложих 4-5 лъжички  Laughing
Тестото престоя в хладилника от снощи до днес на обяд.
На мен ми допаднаха на вкус, но на мъжът ми, му идват силни подправките и не му харесаха  Confused
Така че, който използва готовата смес на Котани - по-внимателно с нея /тя Тането беше споменала нещо подобно, но пуста алчност  Blush/

Общи условия

Активация на акаунт