За феновете на Бон Апети - сега и детска кухня!

  • 3 018
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 753
да ви кажа сготвих от пилето с праз лук и ориз. Стана супер вкусно и двеме ми щерки си го хапнаха с голям кеф!   bouquet

Ще напишеш ли рецептата, моля!?

Да, разбиа се  Simple Smile
Сваряваш пилешки гърди. След това задушаваш праз лук, настърган морков и малко ориз. Досипваш от бульона от пилето и прибавяш самото пиле и оставяш всичко да се сготви. Това е. Прави се със зехтин. Грамажи не мога да ти кажа, аз карам "на око", така че от каквото ти се яде повече от него си сложи повече  Simple Smile

Сложи обаче повечко бульон, за да не стане много гъсто от ориза.

Поздрави и бон апети!   Laughing

# 16
  • Мнения: 693
За съжаление последните две предавания ги проспивам, но за щастие научавам за тях в рамките на деня и успявам да си копирам поне рецептите.
Ако някой може да напише съветите които са давали  Praynig
marikruz, да, копирам си рецептите и мисля че имам всички досега, ако те интересува може да ми напишеш e-mаil на лични и ще ти ги изпратя, имам по 2 рецепти за над 6,7 и 8 месеца.
xenia, прощавай за невежеството но какво лошо има в разбиването с пасатор и ти как разбиваш храните. За солта и захарта – педиатърката слага по съвсем малко и доколкото съм чула не е вредно, а дори да не си на това мнине винаги можеш да ги пропуснеш, важна е идеята(както и във всяка рецепта можеш да си импровиираш по твой вкус). За възраста – доколкото разбирам става въпрос за минимална възраст, а това кога ще се даде даден продукт на детето е индивидуално както избора на възраст за захранване.

# 17
  • София
  • Мнения: 2 161
Доста крайно изказване.На мен също ми направиха впечатление тези неща.Може би за едни неща е в час,а за други не.Знам ли?!?
newsm10

# 18
  • Мнения: 4 380
Цитат
xenia, прощавай за невежеството но какво лошо има в разбиването с пасатор и ти как разбиваш храните. За солта и захарта – педиатърката слага по съвсем малко и доколкото съм чула не е вредно, а дори да не си на това мнине

Нищо против пасатора нямам-точно обратното, но има ЕДИН зеленчук който не се разбива с пасатор и това са картофите. Пробвай първо да си направиш домашното картофено пюре с пасатор и ще разбереш- става за лепило, но не и за ядене.

НИКАКВА захар и сол не се слага на бебета и тя като специалист по хранене трябва да го знае. Пикочната система е незряла и бъбречните каналчета недоразвити. И малки за вас количества са достатъчни да увредят бъбреците на бебето.

Това не са съвети на специалист- съжалявам, но са неадекватни.

# 19
  • Мнения: 9 904
нищо му няма на картофеното пюре с пасатор, не се вживявайте толкова. На лепило ще стане, ако е твърде гъсто. На фона на мнооого други педиатри тази си беше съвсем добре; да твърдиш че не е в час, понеже използвала пасатор за картофите, е странно.

между другото аз пък смятам, че тези рецепти са малко излишни - отделят 15 минути от предаването, за да ти кажат как да свариш няколко зеленчука.......

# 20
  • Мнения: 2 085
Да, разбиа се  Simple Smile
Сваряваш пилешки гърди. .......
Благодарско  bouquet

# 21
  • Мнения: 350
Предаването за детската кухня е интересно и полезно, поне като идеи за разнообразното хранене. Почнах да събирам тези рецепти за бъдеща бебка. От около 3 месеца влизам редовно в сайта и си смъквам рацептите за деня. А в списанито "Бон Апети" има код за неограничен достъп до всички рецепти излъчвани някога за следващите 30 дни.  Simple Smile
А по въпроса за замразямането на пюрета приятелка ми даде следната идея. Правиш си примерно 1 л. пюре от моркови в шийкър каната или както там Ви е удобно и после го зъмразямаш в формички за лед. Следо това вадиш готовите кубчета и ги слагаш в малки найлонови кисийки във фризера. Така когато ти трябва си вадиш 1-2 кубчета и размразяваш само тях.  Peace Дано да съм Ви била полезна.

# 22
  • София
  • Мнения: 1 775
Много харесвам предаването и си готвя по негови рецепти, когато мога  cook cook. Наистина за мен сваряването на няколко зеленчука не е проблем, тъй като майка почина, когато бях на 13. Тогава трябваше да се грижа за брат и баща, но тогава ми беше особено трудно да подсигурявам разнообразна храна, при положение, че не съм готвила досега. Та за такива, като мен тогава е предаването. Стана малко като "Искрено и лично", но идеята беше друга.А захар и сол може да се дават в мн. малки количества. Та нали даваме подсладена вода в началото. Картофеното пюре с пасатор си е добре, но ако не му е малко водата. Иначе можеш да си лепиш тапети  Joy.

# 23
  • София
  • Мнения: 1 775
А по въпроса за замразямането на пюрета приятелка ми даде следната идея...

Идеята е страхотна newsm10

# 24
  • Мнения: 683
viki81 , въобще не знаех, че са започнали такава рубрика Hug
И аз не знаех, ама е хубаво да го има.

# 25
  • ES
  • Мнения: 2 172
Има ли някои датите на всички предавания в Бон Апети за детската кухня?

Общи условия

Активация на акаунт