Някой готви ли на сач?

  • 9 339
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 261
Благодаря,момичета!Страхотни сте!

# 16
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Донибони, това не беше ли рецепта на Есил Дюран от гостуването и при Иван Звездев?


Да. Точно тя е  Peace

# 17
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Момичета, темата идва за мене точно навреме!
Вчера получих един уред за печене/пържене/задушаване и т.н. Подходящ е за всички манджи на сач. Пробвах го за палачинки - стават супер ! Но искам да приготвя от ресторантските манджи на сач.
Та молбата ми е, който знае такива, нека ги пусне. Предполагам, че ще са интересни и за другите.
Благодаря!


Пробвай пилешка каварма на сач, става супер, тя се прави като рецептата по-горе която съм дала /поне аз така я правя Grinning/

# 18
  • Мнения: 1 910
Освен презентацията, друг смисъл да се готви на сач не виждам.  Twisted Evil
Изключвам катмите. Така са по-автентични. Grinning

това не беше ли рецепта на Есил Дюран от гостуването и при Иван Звездев?
А тази беше много зле. Жената де.

Последна редакция: сб, 25 ное 2006, 17:34 от 7of9

# 19
  • Димитровград
  • Мнения: 1 742
Катми правя.Ще потърся точната рецепта на баба да я пусна.
Иначе всяко едно месо може да се приготви " на сач".
Първо месото трябва да е обработено-печено на скара или туч (варено пак става).Приготвяте си плънка по желание-леко задушена.Аз слагам-моркови,картофи или ориз,чушки,царевица,гъби,лук,доматки,белени маслинки,абе каквото има в хладилника с една дума.Като сложите сача на котлона,първо слагате месото,после задушените зеленчуци.Като започне да ври,настъргвате кашкавал.И да ви е вкусно!

# 20
  • Мнения: 399
Благодаря ви момичета!   bouquet
Днес търсих рецепти из форума, намерих няколко. Пробвах една с мариновано пилешко и зеленчуци. В крайна сметка сложих пилешко, замразени нарязани чушки, лук, гъби. Накрая 1 малка кофичка заквасена сметана. Стана много вкусно.
Но все пак не е това, което съм яла в ресторант - там продуктите бяха някак си печени. А при мене стана като варено/задушено. Може би трябва предварително да се пече месото на скара (както е писала kanesta). А може би не трябва да слагам капака на моя уред  newsm78
Както и да е, и това което се получи, беше супер. И стана много бързо - за 15-20 минути.
Още веднъж ви благодаря и ще чакам още идеи!

# 21
  • в къщи
  • Мнения: 467
И аз си купих сач от Наречески бани,но се спука още на първото нагряване.За протокола:обожавам катми аз затова го и купих сача,де,но вече ги правя на тефлонов тиган.Момичета рецептите са супер.

# 22
  • Мнения: 780
оооо катми на сач - направо са супер - стават по-вкусни отколкото в алуминиев сач

# 23
  • Димитровград
  • Мнения: 1 742
Akо искате да е само отдолу запечено-без капака трябва да е.Ако е с капак ще стане задушено всичко.

# 24
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
А какви са тия сачове с капак ? Или всички са с капаци ? Някой ще пусне ли снимка  Praynig




И аз си купих сач от Наречески бани,но се спука още на първото нагряване.За протокола:обожавам катми аз затова го и купих сача,де,но вече ги правя на тефлонов тиган.Момичета рецептите са супер.


Да не би да ти се е спукал, защото първо си нагряла котлона/фурната и тогава си сложила сача, или си го сложила на газов, който е бил с прекалено силен пламък  newsm78

# 25
  • Мнения: 3 537
И аз имам сач.Какви катми стават самооооооо! Mr. Green

# 26
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
И аз си купих сач,и ми казаха да го държа пълен с вода 1 денонощие,още като не е използван.Ще видите че сача "пие"вода",но се долива.Това се прави ,ако има шупли в глината да се споят,ако мога така да се изразя LaughingТова се прави с всички нови глинени съдове,и чак тогава се ползват.
Готвила съм някакво пилешко със синио сирене,моя си измислица,но на заведение по ми харесват манджите....,не знам защо е така.И голяма димилка се вдига беееее....
Ама само катми не съм пробвала,но не е късно Joy

# 27
някой знае ли какво е това туч?

# 28
  • Димитровград
  • Мнения: 1 742
Tуч е голяма плоча,може тефлонова,може и неръждаема да е.Кат се нагорещи,на нея се пекат различни меса и зеленчуци,много вкусно става.

# 29
  • Мнения: 6 461
Нямам сач,но бих желала да си купя и от кога се каня.... ooooh!
Много обичам палачинки на сач.Определено стават и по вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт