Сладкиш "Крем карамел"-стъпка по стъпка

  • 73 948
  • 274
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 065
Притеснявам се да не се разлеят двете смеси ,но щом казвате ,че дори и изпечени са разделени,ще го пробвам.Дано да стане добре

# 31
  • Мнения: 15
manel,
би ли казала колко ml ти е чаената чаша,че май нещо оплесках нещата Embarassed
От няколко дни му бях хвърлила око на сладкиша-изглежда страхотен  bouquet. Преди малко го направих, обаче след като сложих накрая тестяната смес,тя.....потъна #Cussing out
Реших да спася положението,като изгребах част от млечната течност ( доколкото успях ) и сега чакам резултата Crossing Arms
Мисля,че проблемът при мен май е чашата, с която мерих ( 330 мл е )... чаена е,но си е цяла халба Mr. Green и май млякото дойде доста в случая,макар и да сложих 2 ч.ч

# 32
  • Мнения: 590
manel,
би ли казала колко ml ти е чаената чаша,че май нещо оплесках нещата Embarassed
От няколко дни му бях хвърлила око на сладкиша-изглежда страхотен  bouquet. Преди малко го направих, обаче след като сложих накрая тестяната смес,тя.....потъна #Cussing out
Реших да спася положението,като изгребах част от млечната течност ( доколкото успях ) и сега чакам резултата Crossing Arms
Мисля,че проблемът при мен май е чашата, с която мерих ( 330 мл е )... чаена е,но си е цяла халба Mr. Green и май млякото дойде доста в случая,макар и да сложих 2 ч.ч


Ау, 330 мл. се е множко.Моята е не повече от 200 мл.
За две яйца ми се струва твърде много мляко, дано не отиде зян само.Пиши какво е станало после.Нормално е да потъне сместа, все пак е по - тежка тя после изплува, но не там е проблема. Ако се престрашиш друг път да го правиш ползвай по малка чаена чаша Wink

# 33
  • Мнения: 15
"Сладкишът" е готов, а главният готвач е за #2gunfire
Ох,нищо не се полу4и-гледката е ужасна Sick,но явно резултатът се дължи на млякото,което дойде множко.
Маnel,задължително ще се пробвам скоро пак да го направя Wink и дано да се получи и при мен Praynig
...а дотогава ще карам на карамелени сънища Cry

# 34
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Апетитно!

# 35
  • Мнения: 11 747
Много добре изглежда! HugДа попитам- температурата не е ли много висока 270,за 50 минути няма ли да изгори?Имам желание да го пробвам,ама направо ми звучи абсурдно!! ooooh!Изливам едното в другото...,ама щом казвате,че се получава!

# 36
  • Мнения: 300
Момичета сладкиша е страхотен. Вчера го пробвах и стана приказка. Всички луднаха по него и двете смеси изобщо не се смесиха, стана като на картинката.

manel благодаря за рецептата, за празниците това ще бъде сладкишът.   bouquet

П.П. Нямам снимков материал защото бързо се омете специалитетът.   Laughing

# 37
  • Мнения: 1 802
Много добре изглежда! HugДа попитам- температурата не е ли много висока 270,за 50 минути няма ли да изгори?Имам желание да го пробвам,ама направо ми звучи абсурдно!! ooooh!Изливам едното в другото...,ама щом казвате,че се получава!

Ами да, наистина е висока температурата на печене, лично аз още на 10-тата минута покрих със фолио и така до края се пече и  стана екстра!  Flutter

# 38
  • Мнения: 888
Брееееее...това е голямо изкушение  Hug
Никой ли не снима произведението си?

# 39
  • Мнения: 590
Много добре изглежда! HugДа попитам- температурата не е ли много висока 270,за 50 минути няма ли да изгори?Имам желание да го пробвам,ама направо ми звучи абсурдно!! ooooh!Изливам едното в другото...,ама щом казвате,че се получава!

Написала съм рецептата в оригинал, но лично аз не спазвам градусите точно нито за минутите .Преценяваш си ,наглеждаш го, ако видиш ,че отгоре се е запекъл много бързо можеш да го намалиш или да изключиш отгоре фурната за малко и после пак да включиш.
Много зависи от фурната.Слагаш го на най-долната скара/ниво на фурната.

# 40
  • София
  • Мнения: 581
сладкиша стана мноооого вкусен страшен е   bouquet
моята тавичка беше малко по-голяма и крем-карамела стана по-тънък от този на снимката следващия път ще го направя в по малка тавичка

имам само един въпрос ако може
тъй като за първи път правя подобно нещо и незнам защо част от карамелизираната захар си остана по тавата newsm78

# 41
  • Мнения: 376
Момичета , стискайте ми палци сладкиша се пече в момента. Не знам дали ще го изчакаме десет часа да стои в хладилника. Дори и да не го докарам на вид съм сигурна , че ще е прекрасен на вкус.

# 42
  • София
  • Мнения: 581
ева74 как се получи при теб

# 43
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Вчера и аз го направих, стана много вкусен, само дето блата не се вдигна много Rolling Eyes Да си призная не съм голям спец по отношение на сладките неща, но в тавичката , в която има вода периодично доливах студена вода. Та да не би да е от това?

# 44
  • Мнения: 983
На мен този сладкиш нищо не ми стана, пълен провал. Sad
Първо- карамелизирах прекалено дълго захарта та чак горчеше Embarassed
Второ-кафевия блат ми стана много твърд и сякаш недоизпечен Wink
А с такъв мерак го направих Sad но.......пак ще пробвам, докато се получи


Има ли значение, че не сложих бакпуловер на Д-р Йоткер, а обикновен... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт