Сладкиш "Крем карамел"-стъпка по стъпка

  • 73 951
  • 274
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 590

Това е последния ми провал  Mr. Green На вкус няма забележки, но на вид  Confused Твърде много се вдигна блата, а карамела - тънък .

За мен най -добрата височина на блата е около 2 пръста /3.5 см/ ,този на снимката е 5.5 см. Не знам колко са се вдигнали вашите, явно различно се вдигат.
На Игнажден правих с обикновен бакпулвер, забравих да сложа втората тава с водата ,сетих се чак след 15 мин. ooooh!.И въпреки всичкото вадене, слагане се получи страхотно.
За карамелизираната захар, която остава по тавата - никога не ми се е случвало.
Нали на водна баня го правиш ? Карамела става на сироп ,ако не е попил в блата, но по тавата нищо не ми е оставало.
Rouz, първия път и аз прекалих с карамелизирането  Embarassed За блата обаче не разбрах -твърд и недоизпечен newsm78  Следващия път го наглеждай, може да ти е силна фурната отгоре, като видиш,че се е запекъл -или го намали отгори или сложи фолио.

 Ако сте правили   Фъч  блата доста прилича на него.Ако не сте го правили ви го припоръчвав - страхотен е .

 СиАтъЛ, вчера съвсем умишлено налях студена вода - резултата е на снимката.

# 46
  • Мнения: 7 474
Направих го. Остана ми малко карамел по тавата, но му сипах малко вода , кипнах го на котлона и сиропа го сипах при тортата да поеме блата. Laughing (както го правя на ябълковия сладкиш с карамел). Ето снимки на резултата, утре обаче ще я пробвам Laughing

# 47
  • Мнения: 22 867

Leo, изглежда чудесно!  bouquet
И аз го направих. Ухае прекрасно! Сега се чудя топъл или изстинал да го обърна newsm78 .И освен това ми завря водата. Сигурно крем-карамелът ще е на дупки като швейцарско сирене!? newsm78 Все едно, може и с лъжица, но ще се изяде! Grinning

# 48
  • Мнения: 7 474
 Laughing  Аз го обърнах изстинал, минах с нож по краищата и се отлепи  Laughing А водата и на мен ми кипна, ама то пише на макс, няма начин да не заври , но я намалих после.

# 49
  • Мнения: 22 867
И при мен нямаше проблем с отлепянето и обръщането. Вече го опитах - разкошен е!

# 50
  • Мнения: 376
Сладкиша е страхотен , цялото семейство го хареса и го излапа с удоволствие.

# 51
  • Мнения: 983
Манел, Благодаря  bouquet

# 52
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Мале какъв разхош Shocked
Лео, направо ми потекоха .... голяма красота това и страшно вкусно изглежда. Определено ще излъжа мъжо с него за нещо, че той така обича крем карамел  не е истина просто.
Мисля си за карамелизираната захар дето оставала по тавата  newsm78. Аз не съм спец ама хич, но съм забелязала когато правя крем карамал, че когато престой в хладилника повече примерно една вечер и после карамела се е втечнил, докато ако го отлепя веднага след изстиването  остава по стените на чашките. Та в тоя ред на мисли, не е ли възможно именно заради това тоя сладкиш да трябва да престои 10 часа в хладилника и тогава да се обърне и да е готов за консумиране  newsm78.
Определено ще го пробвам благодаря за рецептата   bouquet

# 53
  • Мнения: 1 455
Може ли едно въпросче.Сега се хванах да правя тази вкусотийка,но за блата и крема пише 3/4ч.ч. захар-това 3- 4 чаши ли означава???.Не ми е ясна тази мярка Embarassed Аз сложих по 3 и половина чаши захар.дано не съм объркала нещо.

# 54
  • Мнения: 590
Може ли едно въпросче.Сега се хванах да правя тази вкусотийка,но за блата и крема пише 3/4ч.ч. захар-това 3- 4 чаши ли означава???.Не ми е ясна тази мярка Embarassed Аз сложих по 3 и половина чаши захар.дано не съм объркала нещо.

 ooooh! 3/4 -Това е една не пълна чаша - три-четвърти .Много е тази захар  Confused .

# 55
  • Мнения: 1 455
Аууу #Crazy пак нещо обърках.Хем опитах сместа ,но си беше късно.Ама съм и аз една патка Whistling Мерси все пак  bouquet А фурната не трябва да е предварително загрята нали?

# 56
  • Мнения: 590
А фурната не трябва да е предварително загрята нали?

 Не, няма нужда да се загрява предварително !

# 57
  • под тепетата
  • Мнения: 9 315
Разкошен сладкиш стана! Мъжът ми само обикаля около тавичката  smile3508 Следващия път ще се постарая и да го украся със сметана и обелени бадеми,ако не го изядат преди това.Благодаря за лесната и ефектна рецепта.   bouquet

# 58
  • Мнения: 461
Вчера и аз го направих, стана много вкусен, само дето блата не се вдигна много Rolling Eyes Да си призная не съм голям спец по отношение на сладките неща, но в тавичката , в която има вода периодично доливах студена вода. Та да не би да е от това?
Пробвай вместо да доливаш студена вода, да печеш сладкиша при по-ниска температура.
По принцип при печенето на сладкишите първите 15-20 мин. не трябва рязко да се променя температурата във фурната, за да не спадат сладкишите, а явно точно това се получава с доливането на студената вода no
Успех! Simple Smile

# 59
  • Мнения: 5 251
Момичета сладкиша наистина е много вкусен, но....Защо блата ми стана стиклен при условие, че спазих точните пропорции. А най-голямата грешка, която направих и чак ме е срам, че в бързината го обърнах още горещ и крем карамела се разтече  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт