Сладкиш "Крем карамел"-стъпка по стъпка

  • 73 986
  • 274
  •   1
Отговори
# 60
  • под тепетата
  • Мнения: 9 378
 Radina ,да не ти е била много силна фурната?  newsm78 аз го пекох както пека крем карамел - в предварително загрята фурна, с топла вода в тавичката и на 3(моята фурна е на степени), като водата не я оставям да заври(иначе крем карамела става на шупли).

# 61
  • Мнения: 5 254
Пекох на 180 градуса, много ли са  Thinking Крем карамела ми не стана на шупли, само се стикли блата.

# 62
  • Мнения: 139
И аз съм чувала от майка ми че за да не стане на шупли крем-карамела трябва да се пече поне 2 часа на слаба фурна. Който го е правил ще сподели ли за 50 мин и то на силна фурна дали не става на шупли? А и да ви споделя нещо лично от мен - с тия празници и с тия невероятни сладкиши които показвате тука, не само че се издигнах в очите даже на майка ми (за мен мерител на дистигнатите кулинарни върхове), лошото е че имам навика да опитвам "дали е станало добре" съответното кулинарно изкушение, и то така става, тук-ХАПКА, там-ХАПКА и после....  newsm50 Animal Pig Animal Pig Animal Pig  Grinning

p.s. Radina какво означава да ти се "стикли" блата?

# 63
  • Мнения: 461
Radina това е от морския климат newsm08 - в изпичането  е тайната! Peace

# 64
  • Мнения: 5 254
vikito блата ми не бухна и изглежда недоопечен  Rolling Eyes

KRIVONDELA май,май нещо не ме бива в изпичането, затова рядко се хващам да правя сладкиши, питки, баници  Crossing Arms А що се отнася до климата, лятото ми е много гот   grinning039

# 65
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
......................А що се отнася до климата, лятото ми е много гот   grinning039
Благородно ти завиждам!  Sad

# 66
  • Мнения: 5 713
За тая рецепта само слушам. Най-сетне се навих да я прочета. Ще взема да го направя сладкиша. Така и така преливам от панталоните, поне да е качествено.  Laughing

# 67
  • Мнения: 461
KRIVONDELA май,май нещо не ме бива в изпичането, затова рядко се хващам да правя сладкиши, питки, баници  Crossing Arms А що се отнася до климата, лятото ми е много гот   grinning039
[/quote]
Аз съм решила проблема - тавата с тортата или с изгорялата баница ... и айде на плажа при лебедите. А как ми се зарадваха последния път Party Grinning
Еми така де, и аз имам нужда някой да ми оцени усилията, макар и несполучливи  Embarassed

# 68
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Дами, и моят блат се стикли, студена вода не съм доливала, но... Фурната ми беше на 200 градуса,после изключих горния реотан, че доста покафеня отгоре.Дано следващия път да улуча ваксата:)На вкус още не сме пробвали, чакаме да минат 10-те часа.

# 69
  • Мнения: 461
Градусите са дошли в повече в началото на печенето  :thinking :и "огънят е грабнал баницата" както казваше баба ми  Simple Smile

# 70
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Благодаря ти,KRIVONDELA! За следващия път вече ще знам.

# 71
  • Мнения: 9 095
добре де, много вкусен изглежда и ще го пробвам, ама трябва ли да го слагам в хладилника, че ние вкъщи нищо не държим толкова време, било то сладкиш Joy

# 72
  • под тепетата
  • Мнения: 9 378
tedi_e       И ние сме така, затова го направих вечерта  Twisted Evil и го изчаках да изстине, за да го прибера. Познай - на сутринта имаше опашка пред хладилника!  Mr. Green  Предполагам, че се чака, за да може карамелът да се отпусне и да има сироп.Като го обърнах остана малко карамел в тавичката, долях си 2-3 лъжици вода и го доразтопих , за да си го сложа към сладкиша. Очарована съм от резултата. Правя нещо подобно, но с кифли върху карамела,смес за крема и като изстине отгоре се слагат плодове от компот и желирания сок на компота.

# 73
  • Мнения: 9 095
значи ще се чака ooooh!, благодаря ще пробвам в понеделник най- вероятно и ще споделя резултат Peace

# 74
  • София
  • Мнения: 4 141
Благодаря за вкусния сладкиш,
само дето не можаха мойте да изчакат да преспи в хладилника , но беше страхотен.smile3501

Общи условия

Активация на акаунт