За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 250
  • 762
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
  • Мнения: 2 751
2 . Сурови червени чушки( изчистени от семениците) могат ли да се замразят без да се бланшират и после да се ползват за пълнене?
Не съм правила, но няма причина да не може. Единствено ще ти заемат повече място във фризера.

Правили сме така, да. Пъхат се една в друга колкото може, за малко икономия на място.

# 31
  • Мнения: 4 225
Сега мисля да забъркам едно Негърче, но нямам масло и не ми се ходи да купувам, с какво да го залея?

# 32
  • Мнения: 12 981
Нахлувам в новата тема с два въпроса:
Сурови червени чушки( изчистени от семениците) могат ли да се замразят без да се бланшират и после да се ползват за пълнене?
Майка ми ги оставя да започнат леко да увяхват - да станат по-меки, тогава могат да се посмачкат без да се пречупят и пак заемат по-малко място. Аз не ям чушки и не мога да кажа за вкуса, но едва ли да има разлика в резултата заради това. Пък и го прави от много години, ако нещо ги разваляше тая процедура не би я повторила. Нейният фризер е огромна ракла и не е опряла толкова до мястото дето ще заемат.

# 33
  • Мнения: 9 555
Сега мисля да забъркам едно Негърче, но нямам масло и не ми се ходи да купувам, с какво да го залея?

Шоколад с малко сметана/мляко. Може и капка олио.

# 34
  • In transit
  • Мнения: 11 884
Сирос, благодаря ти. Hug Изпреварила си ме. И аз умирам за тази спаначена супа. Yum

Дени, много място ще ти заемат така замразени чушките. Ако не ти е проблем мястото, става.

# 35
  • Мнения: 4 225
Видях в Ютюб, че бъркат прясно мляко, захар, какао и олио.
И аз направих нещо подобно плюс кувертюр. Остана си течно и количеството беше повече.Плюваше като го полях не си и личи много заливката, но дано е вкусен. След няколко часа ще го опитам 🤣🤣

# 36
  • София
  • Мнения: 11 721
Нахлувам в новата тема с два въпроса:
1. Някой правил ли е и как " дробчета по селски" но със свински черен дроб? Върти ми се идея да го сложа в тавичка( или в йена с капак) с много лук на полумесеци, червена и зелена чушка, черен пипер, мазнина и  в еърфрайера.( тип фурна )
2 . Сурови червени чушки( изчистени от семениците) могат ли да се замразят без да се бланшират и после да се ползват за пълнене?
1 - СВИНСКИ ДРОБ ПО СЕЛСКИ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/10/blog-post_8.html
2. може, но по-малко място заемат, когато са бланширани

# 37
  • Мнения: 7 290
peych, благодаря!  Мисля, че се справих по твоите напътствия, хареса се( вкъщи са по сухите неща и затова е почти без сос).
Благодаря за всички отговори и съвети.
За чушките- замразявала съм само бланширани и затова се чудех за суровите-да не се разкашкват после...ще пробвам.
Скрит текст:

# 38
  • Мнения: 6 753
denyil , виждам, че вече си приготвила свинския дроб. Ако друг път решиш да правиш, ти препоръчвам да направиш карамелизиран лук по рецепта на Пепчо. Изсипваш в тава, слагаш дроба и печеш. Става много вкусно.
По втория въпрос : става и без да се бланшират.

# 39
  • София
  • Мнения: 10 898
Здравейте, може ли изпитана рецепта за хубава спаначена супа със застройка?
Благодаря предварително Simple Smile

Ето 2 рецепти, като зеленината винаги може да се замени с такава по желание:

Богата пилешка супа с коприва

Копривена супа

# 40
  • Мнения: 1 658
Колко дълго време приблизително може да стои отворена царевица от консерва без да се развали? Питам, защото я ползвам за салати, които си ям само аз и не мога да я оползотворя за 2-3 дни.

# 41
  • Мнения: 6 753
Пламена, предполагам я държиш в друг съд, не в металната кутия.
В затворен съд (аз съхранявам в стъклен с капак) в хладилник до 3 дни.

# 42
  • Мнения: 9 116
А каквото остане във фризера

# 43
  • Мнения: 6 786
...
2 . Сурови червени чушки( изчистени от семениците) могат ли да се замразят без да се бланшират и после да се ползват за пълнене?
да, едно в друго на редици и във фризера . само като ги пълниш не ги размразяваш, а ги напълваш и ги нареждаш в тенджерата докато не са се размекнали

# 44
  • Мнения: 6 818
Няма проблем да се замразят сурови чушки. Преди да ги напълня, буквално за секунди, ги топкам в гореща вода, не да омекнат, а просто да не са съвсем ледени и тогава ги пълня. А за супи и манджи винаги си имам в камерата предварително нарязани и замразени.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 19:04 от 2в1

Общи условия

Активация на акаунт