За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 252
  • 762
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 10
Здравейте!
Включвам се с въпрос за heavy cream. Имам няколко чуждестранни рецепти за сладки, сладкиши, торти и др., където използват т.нар. heavy cream. Порових се доста и това, което разбрах, е че това е животинска сметана, с висока масленост - 35% или повече. Правилно ли съм разбрала? Може ли да ме насочите от къде за град Варна мога да намеря и каква марка мога да ползвам?
Готварските сметани са средно с около 20% масленост. Сладкарските (в картонените кутии, тип Хопла примерно) мисля че са растителни, а и не е упоменато процент. В метро онлайн гледах млечна сметана Debic - нещо такова ли трябва да е това heavy cream? Благодаря предварително!

# 46
  • Sofia
  • Мнения: 21 687
Здравейте!
Включвам се с въпрос за heavy cream. Имам няколко чуждестранни рецепти за сладки, сладкиши, торти и др., където използват т.нар. heavy cream. Порових се доста и това, което разбрах, е че това е животинска сметана, с висока масленост - 35% или повече. Правилно ли съм разбрала? Може ли да ме насочите от къде за град Варна мога да намеря и каква марка мога да ползвам?
Готварските сметани са средно с около 20% масленост. Сладкарските (в картонените кутии, тип Хопла примерно) мисля че са растителни, а и не е упоменато процент. В метро онлайн гледах млечна сметана Debic - нещо такова ли трябва да е това heavy cream? Благодаря предварително!
В Лидл и ако е за разбиване тази

Скрит текст:

А имат и за готвене или директно ползване в сладкиши или др.  и  30%

# 47
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 711
Тази рецепта как ви изглежда? Много ме блазни да я пробвам, но нещо сякаш ми липсва/идва в повече. А и източника ми се струва съмнителен...
https://bukvarche.com/2023/03/06/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88% … %BD%D0%BE-%D0%B8/

# 48
  • In transit
  • Мнения: 11 887
Тази рецепта как ви изглежда? Много ме блазни да я пробвам, но нещо сякаш ми липсва/идва в повече. А и източника ми се струва съмнителен...
https://bukvarche.com/2023/03/06/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88% … %BD%D0%BE-%D0%B8/
На такива източници нямам доверие. Видях рецептата. Имам подобна, но моята е с печене. Би трябвало маслото и шоколада да стегнат сместа, ама, зависи от пропорциите, дали са точни.

# 49
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 212
Може би ще се получи, ето подобно от списание
https://pnpfreshliving.com/croatian-nutty-biscuit-bars/

# 50
  • In transit
  • Мнения: 11 887
Ефи, нямат общо с тази от букварчето.. твоята е с много шоколад, бисквити и ядки, нормално е сместа да стегне. Звучи добре, ще я запазя, само тази захар ми е прекалена, при условие, че има толкова бисквити и шоколад.

# 51
  • под тепетата
  • Мнения: 9 339
Аз с един въпрос, който се чудя къде да задам, но все пак се отнася за шоколад. Има ли откъде да си сваля персонализирана опаковка за шоколад ? Цените, които видях в разни сайтове са безумни.

# 52
  • In transit
  • Мнения: 11 887
Биляна, ето ти няколко сайта, откъдето може да си изтеглиш и персонализираш опаковки за шоколад.
https://www.dreamstime.com/chocolate-bar-packaging-template-desi … ng-image117578974

https://www.freepik.com/free-photos-vectors/chocolate-template

Тези са във формат psd, ще ти трябва Фотошоп, но са цели опаковки, т.е като я персонализираш, печаташ и обвиваш директно шоколада.
https://www.template.net/editable/24890/sample-chocolate-packaging

# 53
  • под тепетата
  • Мнения: 9 339
Благодаря, Mikkey!

# 54
  • Мнения: 213
2 . Сурови червени чушки( изчистени от семениците) могат ли да се замразят без да се бланшират и после да се ползват за пълнене?
Не съм правила, но няма причина да не може. Единствено ще ти заемат повече място във фризера.

Правили сме така, да. Пъхат се една в друга колкото може, за малко икономия на място.
Аз замразявам за едно денонощие, после изваждам от фризера докато се размразят нацяло и след това отново замразявам. По този начин омекват между замразяванията и не хабят място. Никаква разлика във вкуса няма след това.

# 55
  • Мнения: 24 423
Момичета, моля да ми дадете съвет как да направя бон филе на фурна. Купих половин кило, но мисля да го нарежа на филета и изпека. Кажете под фолио ли да го правя и за колко време. После може да добавя сметанов сос с гъби, че детето обича

# 56
  • Sofia
  • Мнения: 21 687
Момичета, моля да ми дадете съвет как да направя бон филе на фурна. Купих половин кило, но мисля да го нарежа на филета и изпека. Кажете под фолио ли да го правя и за колко време. После може да добавя сметанов сос с гъби, че детето обича
По-добре цяло го изпечи. То е толкова сухо (без мазнина)... Аз го готвя или цяло, или режа на шайби, начуквам и панирам.  Друг вариант при мен е с гъби и сметана за по-дълго време. 
За последния вариант се присетих сега, та утре ще го приготвя, докато е хладно времето, че е тежко ястие за топло време. Simple Smile

# 57
  • Мнения: 24 423
Мислех да го панирам, но не ми се пържи.
Колко време ще трябва да го пека?

# 58
  • Мнения: 9 555
може и на грил тиган за съвсем кратко на тънки парчета.

# 59
  • Sofia
  • Мнения: 21 687
Мислех да го панирам, но не ми се пържи.
Колко време ще трябва да го пека?
Подправяш със сол и п-р или ако искаш и друго и запечатваш на тиган, после покриваш с фолио и печеш 20мин.

Общи условия

Активация на акаунт