гръцка мусака?

  • 8 493
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 639
Сега слагам да варя макароните Crazy казвайте как точно да продължа на татък newsm78 иначе ще трябва да експериментирам Blush

# 16
  • Bristol
  • Мнения: 9 363
Тази тема май по-добре да я кръстим "пастицио"  Laughing След посещението ми в Гърция и аз се впечатлих от тази "мусака", но бях забравила името й. Търпеливо рових в нета, докато намеря рецепта за нея. Направих я така:
Запържих една глава лук докато омекне, добавих 400 грама телешко месо и продължих с пърженето докато леко покафенее. След това добавих 200 грама домати от консерва, 2 скилидки чесън, 1 и половина чаени лъжички канела, сол и черен пипер на вкус. Оставих го на котлона докато се сгъсти.
Отделно се сваряват макароните показани от Тeopr, аз не знаех какви се ползват и го направих с паста пене, но тя е доста едричка Confused
В тавичка намазана с мазнина се слагат половината от макароните, след това се изсипва месната смеска, поръсва се с настърган кашкавал и се покрива с другата половина от макароните. Всичко това се залива със соса бешамел. Пече се при 160 градуса около 30 мин, след това се поръсва допълнително с още кашкавал от горе и се пече още около 15 мин.

# 17
  • под тепетата
  • Мнения: 9 295
Гръцката мусака е с патладжани, както сте писали вече.
 За пастициото ползвам на "Миско" -и си пише на гръцки пастицио,номер 2,има и картинка на готовия продукт. Има и рецепта,но трябва да си хвана гадже грък да ми я преведе  Mr. Green

# 18
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Запържва се глава лук, добавя се кайма /аз правя Пастициото със смесена кайма/, добавят се и домат нарязан на дребно, слагам гъби и малки пушено сирене, ронена чубрица, сол, черен пипер. Половината от сварените макарони се изсипват в тавичка, отгоре се слага сместа, останалата част от макароните. Заливката е запържено брашно прясно мляко и шепа настърган кашкавал.

# 19
  • Мнения: 639
Вече го правих,стана много вкусно eat

Общи условия

Активация на акаунт