Аз купих от Пепко малка касерола (нали така се казва с онова с дългата дръжка) и малък тиган, под 10 лв. е всяко. Идеални са ми за 1 порция готвене на нещо - спагети, пържени яйца...Не са някакво велико качество, но за 6-7-8 лв. не мога да имам претенции.
Емайлираните съдове също хващат на индукционните котлони. Но много са им вдигнали цената, направо не е истина. Касерола от 1 л., емайлирана, китайска вероятно, я продават за 18 лв. Ами няма да им ги дам! И без това качеството е изключително ниско. Една такава за 4-5 години дръжката ѝ се проби от ръжда, ама пробИ не с малки дупки, а направо разрез 4-5 см. на половин см. Имам еднолитрова емайлирана тенджерка 1 л. от времето на соц-а, още не е сдала багажа, не се е изгърбила на дъното. Само визуално не изглежда добре, все пак доста десетилетия е ползвана.
Та ако имаш от баба ти емайлирани купички за притопляне (то и тогава за това се ползваха) - можеш да ги ползваш тях. Само бъди нащрек - за няколко секунди и ще заври на индукционния котлон, направо докато мигнеш и е готово.