В какво си топлите супите (не ми се смейте 😄)?

  • 3 266
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 9 935
На индукционните котлони прекалено малки купички/панички не хващат заради малкия диаметър.
Аз купих от Пепко малка касерола (нали така се казва с онова с дългата дръжка) и малък тиган, под 10 лв. е всяко. Идеални са ми за 1 порция готвене на нещо - спагети, пържени яйца...Не са някакво велико качество, но за 6-7-8 лв. не мога да имам претенции.
Емайлираните съдове също хващат на индукционните котлони. Но много са им вдигнали цената, направо не е истина. Касерола от 1 л., емайлирана, китайска вероятно, я продават за 18 лв. Ами няма да им ги дам! И без това качеството е изключително ниско. Една такава за 4-5 години дръжката ѝ се проби от ръжда, ама пробИ не с малки дупки, а направо разрез 4-5 см. на половин см. Имам еднолитрова емайлирана тенджерка 1 л. от времето на соц-а, още не е сдала багажа, не се е изгърбила на дъното. Само визуално не изглежда добре, все пак доста десетилетия е ползвана.
Та ако имаш от баба ти емайлирани купички за притопляне (то и тогава за това се ползваха) - можеш да ги ползваш тях. Само бъди нащрек - за няколко секунди и ще заври на индукционния котлон, направо докато мигнеш и е готово.

# 31
  • София
  • Мнения: 44 337
Касеролка щом е за малко количество, но аз за притопляне използвам микровълнова.

# 32
  • Мнения: 6 853
Ъъъъ микровълнова!?! Що за тъп въпрос... Rolling Eyes

# 33
  • Мнения: 5 197
Щот някои хора нямат микровълнова!?! Що за груб отговор... Rolling Eyes

# 34
  • София
  • Мнения: 44 337
А някои не искат и да имат👍😂

# 35
  • Мнения: 6 853
Кои хора нямат микровълнова? Аз такива не познавам..
В какво ще си стоплиш нещо ако нямаш? Аааа да, ще питаш по форумите къде да си топлиш Joy Joy

# 36
  • Мнения: 9 935
Ако се чете с разбиране, въпросът е ясен. И да, има хора, колко са - не знам, които нямат микровълнова.
Въпросът е в какви съдове да си топли яденето на котлон.
Не пита къде да си топли - на котлона, в микровълновата или в каната за вода.

# 37
  • София
  • Мнения: 3 206
В това, много ми е удобно:

https://www.ikea.bg/products/cookware/pots-pans/sauce-pans/snits … -stomana/60129726

И каната за вода замених с него, на котлона става супер бързо.

# 38
  • Мнения: 6 853
На котлон отнема поне 10тина минути да заври супа,ада не говорим, че повечето неща няма как да се стоплят на котлон. Примерно мусаката как ще я стоплиш на котлона?! В микровълновата става за минута-две. Не знам кой би си губил времето да виси на котлона, вместо да прави нещо по-интересно. Една микровълнова струва 200кинта, не е нещо лукс...

# 39
  • Мнения: 9 935
Пак пропускаш - жената говори за топлене на 1-2 порции на новите ѝ индукционни котлони. Няма да топли войнишка бака на огнище с тенекия. Половин-един литър вода завира на индукционен котлон за 1-2 минути.

Преди да измислят микровълновите, как са си топлили яденето? И мусака, и кисело зеле, и миш-маш, всякакви яденета съм топлила на котлон. Пържоли и печено пиле май само не съм топлила на котлон.

# 40
  • Мнения: 6 853
Е, не знам. Аз от как се помня си съществуваха микровълнови. То преди и на ръка са перяли на реката. Ако иска авторката може така да пере,да е по-екологично Joy

# 41
  • Мнения: 5 197
Освен нашето познавам още 5-6 домакинства без микровълнова. Не е като да сме се върнали в каменната ера или да ни се е продънил социалния статус за 200 кинта...

# 42
  • Мнения: 9 935
Имам микровълнова (да не си помисли някой, че нямам), но я смятам за удобна в следните случаи:
- пукане на пуканки (което вече не го правя, защото децата се пристрастяват някак);
- притопляне на ядене от малки деца и много възрастни хора, защото няма риск да се остави включен уредът. И пак трябва да се научат да не слагат метални съдове в микровълновата.

Индукционните котлони са по-скъпи от 200 лв. и вършат страхотна работа много бързо.

# 43
  • Мнения: 5 197
Допълвам с топене на масло и привеждане на хляб в по-мек вид - правим си домашен с квас и често става твърд преди да го изядем, което си е тъжно.

Пуканки в интерес на истината по-често съм изгаряла, когато имахме, от колкото сега на котлона. А за топленето принципно имах огромен проблем, защото съда, в който се топли, се нагорещява скорострелно за разлика от съдържанието и всеки път беше на късмет дали ще си изгоря пръстите.

# 44
  • Мнения: 7 079
за всичко за което мога да изпозлвам уред със самоизключване като микровълновата ... ползвам такъв. мързи ме страшно да стоя и да наблюдавам нещо дали е готово, да го бъркам и да гледам да не загори. а и да не го забравя. като се знам какъв съм отвейко и котлони-  тенкс .

Общи условия

Активация на акаунт