За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 911
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 9 583
пепчо, мерси, изяде се вече филето, но то не пречи. искаш да кажеш, че рецептата става и за фурна? предполагам, че няма да има грижи и в някакъв момент ще пробвам.
ох, свински гърди с пепси, мммммммм.

# 706
  • под тепетата
  • Мнения: 9 430
Пак ли е същата технологията? Варят се?

# 707
  • Мнения: 9 583
натъркват се с подправки и в плик във фурната

# 708
  • София
  • Мнения: 4 729
Добър ден!
Вкъщи имам свинко месо (врат) сметана, кисели краставички,топено сирене.....та въпроса ми е ще стане ли Свинско бьоф Строганов и в какъв ред да ги слагам?

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 17:07 от Станислава5642

# 709
  • Русе
  • Мнения: 5 253
Скрит текст:
Добър ден!
Вкъщи имам свинко месо (врат) сметана, кисели краставички, луктооено сирене.....та въпроса ми е ще стане ли Свинско бьоф Строганов и в какъв ред да ги слагам?


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_15.html

# 710
  • София
  • Мнения: 4 729
Благодаря, но имам само посочените от мен продукти

# 711
  • Варна
  • Мнения: 722
Станислава5642, луктооено сирене не знам какво е. Ако е лук и топено сирене-ОК. Запържи месото (и лука), налей сметаната, добави ситно нарзани краставичките (и сиренето) и да покъкри няколко минути. За доовкусяване ползвай сока от краставичките.

# 712
  • София
  • Мнения: 4 729
Топено сирене е

# 713
  • Мнения: 1 823
Станислава, "Бьоф Строганов" е ястие от телешко със сос от гъби и сметана с гарнитура от ориз или макарони. С посочените от теб продукти можеш да приготвиш чудесни пържоли със сметанов сос. Ако трябва да вложиш и краставичките,ползвай ги за гарнитура. Сиренцето остави за паниране.

# 714
  • Мнения: 2 779
Роял айсинг се топеше от крем със сметана (+крема сирене), нали?

# 715
  • Варна
  • Мнения: 722
  Пудра захар, белтъци, лимонов сок и ванилия. Така знам аз.

# 716
  • под тепетата
  • Мнения: 9 430
Да, май се мажеше маслен крем за изолация . Това помня от тортената тема. Питай там, че са по- в час.

# 717
  • Мнения: 2 779
Благодаря, попитах и там.
Пак за помощ идвам.
Как се правеше това нещо
Скрит текст:
Снимката е на Йоана....тя го нарича тюли и го прави във фурна, но съм виждала вариант и на тиган, но сега като ми трябва не сещам нито как се нарича, нито как се прави нито  къде съм го гледала 🥴
П.п проблема ми по-скоро е, че декорацията ми е нужна за днес, а варианта при Йоана има 12часов престой в хладилника

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 18:21 от polly

# 718
  • Варна
  • Мнения: 722
Копирах от Йоли   https://www.kulinarno-joana.com/tag/%D1%82%D1%8E%D0%BB%D0%B8/
За портокаловото тюли (съдържа брашно, съответно глутен):50 г прясно изцеден портокалов сок12 г прясно изцеден лимонов сок125 г фина кристална захар37 г брашно62 г разтопено масло
Всички продукти се смесват и се оставят в хладилник за една нощ. На следващия ден част от сместа се разстила тънко върху хартия за печене. Хартията се поставя в тава. Тавата се слага на средно ниво в предварително нагрята фурна на 180ºC с опция „топъл въздух“. Пече се докато придобие златист цвят – между 6 и 10 минути. Времето за печене варира от количеството и дебелината на разпределената смес, както и спецификите на самата фурна. Затова наблюдавай своето тюли. След като се изпече се оставя да се охлади напълно в тавата и тогава се начупва на желаните големина и форма парчета.

# 719
  • Мнения: 2 779
Същото е и при Йоана.....
Трябва ми за днес, няма как да стане с престоя в хладилника
Има бърз вариант, сигурна съм, виждала съм червени, зелени, жълти дантели, бързи на тиган, но сега...не намирам

П.п намерих това, което търсех

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 18:48 от polly

Общи условия

Активация на акаунт