Instant Pot - тема 4 - мнения, рецепти и съвети

  • 27 838
  • 454
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 1 446
И аз се чудя точно на този уред. Въпросът ми е: справя ли се с картофки, риба, патладжан, тиквички и подобни тип  печени/пържени неща, за да не купувам отделно air fryer?

За мен отделен уред air fryer е по-удачен вариант. Аз не използвам тази функция на инстант пот,имам отделен уред.

# 346
  • Мнения: 13 604
Е, справя се, но, ако трябва сега да избирам ще си купя ЕФ отделно. В комбинирания модел кошницата е малка и си е занимавка, а вече не е улеснение. Ползвам капака за запичане повече.

# 347
  • София
  • Мнения: 13 989
Малка е кошницата, но риба, пържоли, сладки картофи стават страхотни.

# 348
  • Мнения: 5 420
По мое наблюдение стават по-бавно нещата.

# 349
  • София
  • Мнения: 13 989
Кои? За риба ми отнема 8 минути. Мен времето даже не ме притеснява толкова, но обикновено я пресушавам, а в уреда става сочна.

# 350
  • Мнения: 943
Каква риба готвите и на коя функция?
Аз имам pro crisp, 8л., огромен казан и висок, малко място остава между него и абсорбатора. Бих си взела 5.6л.
 Относно еър фрай опцията, след няколко употреби кошницата почти не може да се измие и купих кошница за пара от алиекспрес. По-малко събира, защото не може на 2 нива, но се мие лесно. Доволна съм от еър фрай функцията и картофите ми харесват. Пробвах и с бланширани, не е здравословно, но ми харесват.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 13:38 от Tina*

# 351
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 849
Аз съм с 8-литровия вариант на Дуо Крисп. Готвя за двама възрастни и дете на 2 г (за нея отделно).  По принцип, би ни стигнал и по-малкият, защото също готвя ежедневно. Но аз си правя доста други неща вътре и затова в моя случай големият е по-удачен. Варим си домашна шунка в шунковар и влиза перфектно на височина, правя също домашни консерви и ги стерилизирам вътре, варя по 5 литра мляко наведнъж. Поради тази причина големият обем ми е важен и не съжалявам за избора си. Като цяло, когато избирах, този комбиниран вариант беше единствен, който можеше да се купи от физически магазин, а аз исках да го видя, преди да го взема.
По отношение на запичащият капак - взех такъв с идеята да пържим картофи, да приготвяме риба, кюфтета и такива неща. Но след година ползване се убедих, че този уред не е правилният за тези ястия, защото кошницата не е измислена и залепва ужасно много, а и на нас количеството не ни стига. Затова и си взехме отделен фрайер отново от Инстант. А запичащият капак ползвам за запичане на мусака, пълнени чушки, разни запеканки, за печене на кекс, за печене на ястия, които преди това съм сварила - пържоли на бавно готвене, например или други меса.
Всички готвени ястия вътре стават прекрасни, няма нещо, което да не ни е харесало. За мен той и Про Крисп са топ уредите на марката. Прото е с няколко допълнителни опции, които за мен са плюс, но не е като да не мога без тях.
Като цяло за мен и моето семейство най-добрата комбинация е комбиниран кукър и отделен фрайер.

# 352
  • София
  • Мнения: 13 989
Аз правя всякаква риба, пържоли, кюфтета на функция еър фрай. Винаги слагам хартия, или ги правя на решетката.

# 353
  • Мнения: 6 831
Сърдечно благодаря, момичета! 🤗
Поръчах го.
Измерих мястото, ще се събере на плота в кухнята. Имам в близост и контакт.

Аз винаги бързам нанякъде и ми се иска такъв уред, който да оставя да готви, аз да запечатам, запържа (задуша) там каквото трябва и да оставя ястието да се досготви без да го гледам непрекъснато. Затова ми беше удобна тенджерата под налягане, но пък нея трябваше да я чакам да приключи, че да изключа котлона. Вкъщи ядем основно готвени ястия. Не е проблем за мен, когато искаме пържени кюфтета или картофи, да ги приготвя на котлона.

# 354
  • София
  • Мнения: 13 989
Ние картофи и тиквички си правим на фритюрник. Просто много рядко.

# 355
  • 1st floor
  • Мнения: 9 131
Аз още не смея да го оставя включен и да изляза. А би било голямо удобство.

# 356
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 849
Аз смеех до миналата събота. Тогава оставих хлебопекарната и излязохме. Като се върнахме, я заварих да хвърля сажди и да пуши. За една бройка да се запалим. Проблемът е в самозапалила се платка. От тогава нищо не оставям да работи, дори и да изляза за един час с детето на разходка. А преди слагах да готвя и излизахме. Оставях редовно пералня, сушилня. Сега не смея.

# 357
  • Мнения: 133
Аз правя всякаква риба, пържоли, кюфтета на функция еър фрай. Винаги слагам хартия, или ги правя на решетката.

Ще може ли малко повече, като рецепта, програма и време?
И, функцията еър фраер, не изсушава ли месата и защо не ползват Роуст?
Защото , при нас, нещо не се получава с месата, за това и търсим насоки тук.

# 358
  • Мнения: 6 080
От ноември съм пратила тенджерите под налягане в отпуска. И показвам питката от тази вечер

# 359
  • София
  • Мнения: 13 989
Аз правя всякаква риба, пържоли, кюфтета на функция еър фрай. Винаги слагам хартия, или ги правя на решетката.

Ще може ли малко повече, като рецепта, програма и време?
И, функцията еър фраер, не изсушава ли месата и защо не ползват Роуст?
Защото , при нас, нещо не се получава с месата, за това и търсим насоки тук.

Последно правих сьомга филе с кожа. Мариновах я в зехтин, сол, лимонов сок, девисил и черен пипер за около половин час.
Бяха две парчета. Повече от това не побирам (5.7). Сложих хартия в кошницата и я сложих с кожата надолу. Пуснах на ЕФ за 5 минути. После я обърнах и я пуснах пак за толкова.
Правих и на ЕФ за около 8, а после за три на печене. И в двата случая стана сочна.

Общи условия

Активация на акаунт